- Poruka
- 34.292
Prednjače istonočno evropske države, kao što se može i videti. Da naglasim, ne mogu sa sigurnošću tvrditi u tačnost ovih podataka jer je preuzeto sa instagrama, mada su i novine Blic prenele ovo istraživanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem, očekivao si više il manje?Srbija 58%.![]()
Manje.Ovo su bajke.Ne razumem, očekivao si više il manje?
Već sam navela da nisam sigurna u način istraživanja. Ako pronađem podatke, postaviću i njih.a kako su istrazili taj procenat?
Zašto misliš da je manji broj?Manje.Ovo su bajke.
Da je 58% Srbija bi bila idealna zemlja.Zašto misliš da je manji broj?
Možda nije toliko procenat ali jesmo zemlja vernika. Bar koliko ja mogu da primetim po posetama crkvama, pridžavanju nekih verskih običaja i poštovanju pravoslavlja.Da je 58% Srbija bi bila idealna zemlja.
Ne bi bilo ovakvih događaja ko danas.
I to je moguće, zato sam se i ogradila. Ako uspem da nađem, postaviću i neki drugi link o ovome.Ovo ne može da se proveri, možda su pitali 1000 ljudi na ulicama ali to nije ozbiljno.
Ako ima 10% plafon.Možda nije toliko procenat ali jesmo zemlja vernika. Bar koliko ja mogu da primetim po posetama crkvama, pridžavanju nekih verskih običaja i poštovanju pravoslavlja.
Baš si pesimistaAko ima 10% plafon.
Nikad nije više bilo nevjernika i Antihrista ko danas.

Bože moj pa okreni se oko sebe.Baš si pesimista![]()
To u slučaju kad bi se religioznost usmerila na poruku "ljubi bližnjeg svog".Da je 58% Srbija bi bila idealna zemlja.
Ne bi bilo ovakvih događaja ko danas.
Naglasak je da postoji toliki procenat vijerovanja,ne bi bilo ovoliko zla ko danas.To u slučaju kad bi se religioznost usmerila na poruku "ljubi bližnjeg svog".
To i pričam.Naglasak je da postoji toliki procenat vijerovanja,ne bi bilo ovoliko zla ko danas.
Nismo mi kršćani.Prema posljednjim podacima popisa stanovništva iz 2022. godine, 86,6% ljudi u Srbiji su kršćani, 81,1% su pravoslavci, a 1,1% su ateisti. Općenitiji podatak iz popisa iz 2011. godine pokazao je da je oko94%stanovništva smatrali su se vjerskim vjernicima.
- Vjerska pripadnost: 81,1% stanovništva se identificira kao pravoslavni kršćani, što je denominacija kršćanstva koja vjeruje u Boga.
- Opšta vjerska uvjerenja: 94% stanovništva se izjasnilo kao vjerski vjernici na popisu iz 2011. godine.
- Ateizam: 1,1% stanovništva se izjasnilo kao ateisti.
A ko jeste hahaNismo mi kršćani.
Nisi dobro razumeo druga Karl Marksa.Religija je opijum za mase. Ništa drugo. Kao politička stranka, samo uvijena u celofan i spakovana za budale. Pa, ko voli nek izvoli.
A to je?Nisi dobro razumeo druga Karl Marksa.