Evo jednog proverenog recepta za otklanjanje pojacane kiseline u želucu...posto su doktori rekli da nemam gastritis,nemam cir,nemam helikobakteriju (radila sve analize) a mene i dalje pekao zeludac i islo dotle da me je kroz rebra i plecke bolelo (i žuc sam kontrolisala,nema nista),otisla ja do nekog travara sto na Bezanijskoj kosi na pijaci prodaje cajeve,sa planine Povlena i Bobije,da kupim caj od hajducke trave,procitah da to pomaze...medjutim,on mi je dao bolji savet i to provereno pomaze,za 5 min.prestaje pecenje i osetite olaksanje...ja sam to pila par dana kad me pece zeludac,i skoro tri meseca nisam imala probleme,i posle samo po potrebi...vecinom kad pojedem nesto sto mi smeta...elem:uzmete hajducku travu,isitnite je u avanu(ja je isitnim oklagijom na drvenoj dasci) i to prosejete kroz sito,uzmete jednu kasicicu i popijete uz vodu...kao kada kasicicu secera popijete i pijete vodu...prestaje garantovano...ja usitnim da imam za 5-6 kasicica i ostavim da imam...a taj caj je dobar za sve probleme creva i zeluca...