Problemi sa zeludcem

doerfler

Početnik
Poruka
28
Godinama sam imao probleme sa želucem, sve dok nisam se okrenuo Bakinim ljekovitim receptima koji su mi život promijenili. Nama tablete koje nisam koristio, koji su bili za probleme sa želucem ali sve je to bilo kratkog daha, da nakon određeno vrijeme tablete nisu djelovali.Danas zahvaljujući alternativnim pristupom ja više tih problema nemam.

Poslednja izmena:
Godinama sam imao probleme sa želucem, sve dok nisam se okrenuo Bakinim ljekovitim receptima koji su mi život promijenili. Nama tablete koje nisam koristio, koji su bili za probleme sa želucem ali sve je to bilo kratkog daha, da nakon određeno vrijeme tablete nisu djelovali.Danas zahvaljujući alternativnim pristupom ja više tih problema nemam.

Kakve si probleme imao sa zelucem? Imala bih par pitanja za tebe oko toga..
ps Ne znam da li si musko ili zensko :rumenko: , pa se izvinjavam ako sam pisala u pogresnom rodu

Poslednja izmena:
Evo Vam jedan takav recept:
Mnogo složeniji recept koji se može primijeniti na sve oblike ulkusa , ovaj recepte je napravljen od više vrsta ljekovitih biljaka i to:
20,0 gr. Flores Malviae
15,0 gr .Flores Chamomillae
20,0 gr. Flores Calendulae
10,0 gr. Herba Leonuri
10,0 gr. Korijen odoljenja
10,0 gr. Radix Liquiritiae
10,0 gr. Strobuli Lupuli
10,0 gr. Fructus Coriandri
Žlica biljne mješavine zaliti sa šalice kipuće vode i ostaviti 10 minuta pokriveno. Može se koristiti 2-3 puta dnevno i to između obroka .

Evo jednog proverenog recepta za otklanjanje pojacane kiseline u želucu...posto su doktori rekli da nemam gastritis,nemam cir,nemam helikobakteriju (radila sve analize) a mene i dalje pekao zeludac i islo dotle da me je kroz rebra i plecke bolelo (i žuc sam kontrolisala,nema nista),otisla ja do nekog travara sto na Bezanijskoj kosi na pijaci prodaje cajeve,sa planine Povlena i Bobije,da kupim caj od hajducke trave,procitah da to pomaze...medjutim,on mi je dao bolji savet i to provereno pomaze,za 5 min.prestaje pecenje i osetite olaksanje...ja sam to pila par dana kad me pece zeludac,i skoro tri meseca nisam imala probleme,i posle samo po potrebi...vecinom kad pojedem nesto sto mi smeta...elem:uzmete hajducku travu,isitnite je u avanu(ja je isitnim oklagijom na drvenoj dasci) i to prosejete kroz sito,uzmete jednu kasicicu i popijete uz vodu...kao kada kasicicu secera popijete i pijete vodu...prestaje garantovano...ja usitnim da imam za 5-6 kasicica i ostavim da imam...a taj caj je dobar za sve probleme creva i zeluca...

Da,peklo me je,pojacano lucenje kiseline,kao neki kamen da imam u želucu kada nesto pojedem...ova hajdučka trava mi je pomogla..a dobro je i piti kao čaj,ali ovako je brze delovanje...probaj,ne skodi...a pomaže...

moj tata pije rupurut (valjda se tako zove) i neke jos sumece za zeludac...meg mogu li hajducku travu da mu sameljem u masini za kafu

imam neki proveren recept - 2 neoljustena krompira se iscede u sokovniku i popiju na prazan zeludac + sok od kupusa ali on to nece da pije

Poslednja izmena:
Pa valjda moze u masini za kafu da se samelje...meni je receno u avanu,a posto nisam imala avan,ja sam se snasla...ne mora to da bude samleveno kao kafa,samo lepo isitnjeno i prosejano kroz sito ili cediljku za caj...nema tu neke velike mudrosti..pila sam ja i gelusil lac,control itd. ali ovo provereno pomaze...mozda prvog dana po potrebi dva puta,par dana pa posle vise nece ni trebati...ja sada nekad popijem kada nesto pojedem pa ni ne prija...

Meni je konstatovan hronicni gastritis i dugo sam imala velikih problema sa njim i sa kiselinom. Medjutim, procitala sam negde (ne mogu da se setim gde) da mnogo pomaze laneno seme. Razmisljam sta me kosta nekih 50 dinara 100 grama. Odusevljena sam rezultatima. Kontrolise kiselinu u zelucu i smiruje ga. Prije sam ranitale kljukala kao kokice... danas kao rukom odneseno. Skoro godinu dana nemam nikakvih problema sa zelucem, a jedem sve sto mi se svidja :)

Back