problemi sa zelucem

• Začetnik teme Začetnik teme xeon1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xeon1

Početnik
Poruka
16
Pozdrav...Molim da mi neko odgovori ako zna...23. decembra sam osetio bolove u stomaku a kasnije tog dana 2x povracanje...u hitnoj su mi konstatovali iziritiran zeludac i dat mi je ranisan...sledecih nedelju dana ponekad se javljala mucnina ali je ranisan to regulisao...medjutim vec mesec dana osecam slab tup bol u predelu zeludca ( radio i analizu krvi i urina, rengen i ultrazvuk-sve u redu, kao i analizu stolice-sve u redu) i jako brzo se zasitim. Ponekad osecam slabu kiselinu u ustima posle jela, ali prodje posle sat-dva. U ponedeljak cu probati alternativnu medicinu i namestanje zeludca kod neke zene, ako to ne uspe, ici cu na testiranje helicobakter ( valjda napisa kako treba :)) ...sad me zanima da li neko ima ili je imao slicnih problema i kako ih je resio...inace na dijeti sam vec mesec dana (i na ranisanu), i izgubio sam mozda 5-6kg....sto se tice gasova, retko mi se desava da podrigujem mlo vise....hvala na odg i molim administratore ako vec postoji ova tema, da je premeste...

Pozdrav...Molim da mi neko odgovori ako zna...23. decembra sam osetio bolove u stomaku a kasnije tog dana 2x povracanje...u hitnoj su mi konstatovali iziritiran zeludac i dat mi je ranisan...sledecih nedelju dana ponekad se javljala mucnina ali je ranisan to regulisao...medjutim vec mesec dana osecam slab tup bol u predelu zeludca ( radio i analizu krvi i urina, rengen i ultrazvuk-sve u redu, kao i analizu stolice-sve u redu) i jako brzo se zasitim. Ponekad osecam slabu kiselinu u ustima posle jela, ali prodje posle sat-dva. U ponedeljak cu probati alternativnu medicinu i namestanje zeludca kod neke zene, ako to ne uspe, ici cu na testiranje helicobakter ( valjda napisa kako treba :)) ...sad me zanima da li neko ima ili je imao slicnih problema i kako ih je resio...inace na dijeti sam vec mesec dana (i na ranisanu), i izgubio sam mozda 5-6kg....sto se tice gasova, retko mi se desava da podrigujem mlo vise....hvala na odg i molim administratore ako vec postoji ova tema, da je premeste...

Ali koji odgovor trazis? Mozes da uradis analizu na helikobakteri, a ako ti je ne nadju a tripujes se i dalje, mozes da gutas sondu, jer daje detaljniji prikaz od rentgena. Ali cir nemas, videlo bi se na rentgenskom snimku.
Ne znam koju dijetu ti je preporucio lekar i da li ti je uopste preporucio. Ako si sam sebi odredio dijetu, prekini sa tim. Jedi normalno (ne moras bas ono sto skodi zelucu) i prestani da brines oko zeluca, jer upravo ti ta briga pogorsava stanje. Kazu da soda bikarbona ublazava kiselinu, ali ona je jako opasna za jednjak, moze izazvati rak. Ne treba ni sa Ranisanom preterivati, ali oko toga se konsultuj sa lekarom!
Pitaj da za Iberogast kapi (na biljnoj bazi su) i obavezno dve solje caja od nane dnevno. To sigurno pomaze. Naravno, uradi najpre sve analize koje si planirao! Srecno!

hvala na odgovoru....vise me je zanimalo da li su drugi imali ovaj problem i kako su ga resavali...inace caj pijem svakog dana, a dijetu mi dali doktori...nista zacinjeno, slatko, przeno, samo bareno, kuvano, itd...ranisan su mi rekli da pijem ujutru i uvece 3 nedelje...uopste ne tripujem oko ovoga (mozda malo), ali gubim dosta na studijama, pa bih sto pre da vidim sta mi je...ostaje mi jos da probam ovo namestanje zeludca, pa ako ne uspe, testiracu se na helikobakter (nema sta drugo onda)...

Zasto ti nisu odmah proverili helico bakteriju,to se samo izvadi krv i rezultat bude za 3 dana.Helico bakterija izaziva nadutost u zeludcu,nelagodu,podrigivanje,zasicenost...
Ja imam probleme sa zeludcom vec nekoliko meseci i kad sam otisla kod doktora odmah su me poslali na kontrolu helico bakterije i imam je i sad sam na terapiji.Nekome odredjena hrana smeta vise i kafa a u mom slucaju je sve isto bilo da jedem supu,pasulj,kiselu salatu nema razlike.Prosto nema nekih definisan pravila,svaki zeludac slucaj za sebe.
Jesu li ti snimali dvanaesto palacno crevo?Moja mama ima cir na njemu al se to odrazava na zeludac,izaziva kiselinu,podrigivanje...Za kiselinu ti je dobro da pojedes par jezgra od badema pa da manje pijes lekove za kiselinu ili da ih nepijes nikako.
Nadam se da sam bar malo pomogla.
Srecno

Тестирање на Хеликобактер пилори на бази анти-тела тј. из крви се обавља само прелиминарно ако не желиш да идеш на ендоскопију.
Ендоскопија је сигуран начин да се постави дијагноза.

Међутим, ово о чему пишеш највише личи на издужен желудац. То је могуће посебно ако једеш нередовно.
Ако се тегобе наставе, за тебе је гутање сонде. ;)

То значи да ти је желудац слабија тачка организма и да мораш да будеш посебно пажљив према њему - да једеш редовно, по мало, бар 5 пута дневно. После неког времена такве исхране видећеш да ће се желудац смирити. ;)

Back