Problemi sa uriniranjem

Trmboni

Početnik
Poruka
10
Pozdrav svima, pre svega, ovo je moj prvi post na ovom forumu.
Pre 3-4 dana su mi se pojavili simptomi otezanog uriniranja.Imam osecaj kao da nisam skroz ispraznio besiku , i to me strasno iritira. I osecam da imam lazne nagone za mokrenjem , odem u WC ali uriniram u veoma malim kolicinama.To su jedini simptomi, nema peckanja, bola ili necega drugog.Imam 17 godina. Da li je moguce da bude zbog nedostatka tecnosti , pijem oko 2 l tecnosti dnevno, ali pretezno kroz sokove, posebno Coca-Colu.Cist vode popijem 1 , eventualno 2 case dnevno. Da li moze da bude nesto ozbiljno , ili ce proci samo od sebe kroz nekoliko dana? Hvala unapred.

moze, pogotovo sto ne pijes vodu nego sokove i sl....
ali moze da bude i nesto drugo, od upale besike, prostate preko svega i svacega, da ne idemo sad u sirine i nagadjamo
mozes da odes kod opste prakse i dobices uput da odradis testiranje urina, to ce ti biti gotovo za pola sata-sat...eventualno ako je neka losija laboratorija u domu zdravlja moze da se desi da cekas ceo dan....tu ce se videti da li imas mozda problem zbog manjka tecnosti ili je ipak u pitanju neka bakterijica

u oba slucaja sta god da ispadne moras da pocnes da pijes mnogo vise vode, a pored nje pi i sokove ako volis ali smanji ih malo, nije zdravo takvo ponasanje prema mnogim organima (zeludac, jetra, creva, bubrezi...) ne samo prema besici

Pozdrav svima, pre svega, ovo je moj prvi post na ovom forumu.
Pre 3-4 dana su mi se pojavili simptomi otezanog uriniranja.Imam osecaj kao da nisam skroz ispraznio besiku , i to me strasno iritira. I osecam da imam lazne nagone za mokrenjem , odem u WC ali uriniram u veoma malim kolicinama.To su jedini simptomi, nema peckanja, bola ili necega drugog.Imam 17 godina. Da li je moguce da bude zbog nedostatka tecnosti , pijem oko 2 l tecnosti dnevno, ali pretezno kroz sokove, posebno Coca-Colu.Cist vode popijem 1 , eventualno 2 case dnevno. Da li moze da bude nesto ozbiljno , ili ce proci samo od sebe kroz nekoliko dana? Hvala unapred.
haha ne uopste nije problem u gaziranom

Bio sam na UZ , pokazalo se da imam sitan pesak u bubrezima. I javila se cista , na levom bubregu , doktorka koja mi je radila UZ je rekla da nije nista opasno , i da dodjem za 2-3 nedelje opet na UZ da proverim da li je pesak nestao i da prokontrolisem tu cistu. Malo sam se uplasio , ali kazu da ce sve biti u redu. Pozdrav z:poz:

najbitnije je da prekines da pijes toliko sokova, jer si verovatno sam sebi napravio to ovim rezimom 1-2 case vode dnevno :(
smanji malo, kad kupujes koka kolu kupi onu malu od pola litre ili na tocenje ono 0,33 i to ti je granica, jer ako kupis onu veliku popices onda nju, podici ces granicu
guste sokove pi al i njih nemoj mnogo
moras da se na silu istreniras, dosta vode, cajeva ovih biljnih za bubrege i pesak, i probaj da predjes na vise mineralne flasirane a manje cesmuse (zbog kamenca u istoj) kupuj onaj balon od 5l i istreniraj se da ga popijes za 2 dana, do 3 ako kombinujes sa cesmusom i cajevima...

i nema mnogo slanih supa, zaobidji one vestacke iz kesice, zaobidji kocke i vegete, sto manje to bolje....jedi vise domace, stavi so i ima da se kupi suvo povrce bez onih hemikalija, da se zameni vegeta, to ima u onim biohranam na meru...s obizrom da imas 17 god pretpostvaljam da je neki roditelj glavni kuvar pa u dogovoru sa njima da smanjite te vestacke zacine z:) jer oni su takodje krivci za pojavu kristala i peska u mokraci/bubrezima kod mnogih ljudi

Prestao sam da pijem Coca-Colu , ali mislim da kako vreme ide da ce biti sve teze da je ne pijem, sada pijem po 2 - 2,5 l Prolom vode dnevno u kombinaciji sa uvinim cajem i cajem od brusnice. Mene brine ova cista , posto na sam pomen reci cista nekako se uplasim , sve mislim da je to nesto ozbiljno , dok me doktorka uverava da nema razloge za brigu..

Bio sam na UZ , pokazalo se da imam sitan pesak u bubrezima. I javila se cista , na levom bubregu , doktorka koja mi je radila UZ je rekla da nije nista opasno , i da dodjem za 2-3 nedelje opet na UZ da proverim da li je pesak nestao i da prokontrolisem tu cistu. Malo sam se uplasio , ali kazu da ce sve biti u redu. Pozdrav z:poz:

Za 2-3 nedelje cista na bubregu se neće promeniti niti će pesak sasvim nestati.

Prestao sam da pijem Coca-Colu , ali mislim da kako vreme ide da ce biti sve teze da je ne pijem, sada pijem po 2 - 2,5 l Prolom vode dnevno u kombinaciji sa uvinim cajem i cajem od brusnice. Mene brine ova cista , posto na sam pomen reci cista nekako se uplasim , sve mislim da je to nesto ozbiljno , dok me doktorka uverava da nema razloge za brigu..
ima raznih vrsta cisti, ako te uverava da je ok onda je verovatno tako
imas prednost mladnost tako da verovatno ce organizam sam nju da sredi vremenom

sto se tice koka kole....ne moras da izbacis skroz, pa nisam ni ja svetica popijem po nekad pola litre, jaka stvar...ali velike kolicine je stvarno previse
zato i rekoh da probas da oganicis sebe kolicinski, kupis onu malu pa nju pocucas i gotovo, tako ponekad kad ti se pije, nije smak sveta popiti ponekad, ali jeste smak sveta ako pijes previse ;)

menjaj vode, razne vrste ima na trzistu, gledaj samo da nisu one slane (jer cilj je smanjiti unos soli na neke normalne vrednosti)
prolom, kazu za odmenjsku da je isto dobra, ma ima koliko oces

guglaj oko biljcica naci ces koje su dobre za bubrega, za pesak, za besiku i dr...uvin i brusnica su dobri u prevenciji infekcije (a kad imas pesak podlozniji si infekciji) tako da ok je i njih da pijes....evo waterfall kaze rastavic (iskreno ne znam nisam citala za njega nista, ali verujem, guglaj)

Back