darko darko
Ističe se
- Poruka
- 2.561
Ohoho godina nazad iznajmim stan, ocitam brojilo za struju, odem do elektrodistribucije da se prijavim i ovi mi kazu da ne moze dok se ne izmiri stari dug.
Zvucalo mi je nevjerovatno da ne moze da se zakljuci stanje brojila dok se neciji dug ne izmiri.
U svakom poslu se pojavljuju problemi, neke je nemoguce predvidjeti ali se mogu rijesiti u hodu. U Srbiji hod po tom pitanju izgleda traje otkako je izmisljena elektricna energija.
Pretpostavljam da je i za gas i ostale usluge slicno ili isto.
Na zapadu uselis u stan, ocitas brojila nazoves da se prijavis i to je to, racun dodje na tvoje ime, nebitno da li je neko prethodno ostavio sta neplaceno.
Po pitanju telefona isto, odes u govornicu, nazoves free broj i kazes da na toj i toj adresi hoces da ti spoje broj. Ukoliko je ranije prikljucak postojao telefon je spojen u narednih pola sata/sat. Free of charge.
Gazda dobija svoje pare na racun, nema sa stvarima koje ga se ne ticu nista, zaradu bolje da prijavi jer moze da se ustanovi da stan izdaje. Za uzvrat dobija ako nista drugo barem to da ne mora da placa tudje racune.
a oni ovde ocekuju da ce da placas porez, da bi oni finansirali svalerke, pre ce da me nateraju da idem oko kuce i da vicem ja sam magarac nego da budem budala.....
off-sretna slava domacinima...