Problemi sa srcem

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Drugarica ima aritmije, ima nekih problema, ovih dana u dva navrata joj se desilo da joj naglo bude lose i da je boli taj deo, dakle nije vise samo ubrzano lupanje vec oseca jak bol, da li to moze da bude ozbiljno i opasno? Znam da je sve sa srcem ozbiljno i opasno, ali me zanima da li je to stvar za paniku ili ne? Dalje detalje ne znam, ne mogu da opisem kako je to, sta, ali toliko znam.

Ja recimo imam problem zimi, osecam kada je hladno (ispod nule) kao da mi neko steze srce, propraceno aritmijom. E sad, ja imam istoriju srcane aritmije koja je izlecena je rproblem nije bio u srcu nego su mi se nagomilali kilogrami koji su kada jedem gurali dijafragmu pa ona pritiskala srce itd... Ovo sto sam rekla za hladnocu mi se desava s toga sto imam slabu cirkulaciju i manjak gvozdja generalno.

Neka ide na ultrazvuk srca za svaki slucaj.

Ni manje ni vise nego bas na ultrazvuk, od svih dijagnostickih metoda?

Za postavljaca teme: sto se kaze - moze da bude, ali ne mora da znaci. ali ne znam kako ocekujes da ti neko preko neta kaze da li ona ima ozbiljan problem na osnovu 2 simptoma. valjda je logicno da ode kod lekara..

Mene je lekar opste prakse poslao na ultra zvuk i nosila sam holter. EEG mi je bio ok osim u drugoj liniji, ali to je primetio sportski lekar koji je i digao uzbunu. Isti EEG je gledao lekar opste prakse i nista nije videla. Na kraju se ispostavilo d anije do srca samog ni do napora (u stvari jednim delom jeste bilo i do napora ali da ne detaljisem sada) nego zbog kilaze. Pri tom u pitanju su bila 2-3 kila viska, ali sasvim dovoljno jer sam mala zena.

Problem je sto trenutno nije u mogucnosti da ode kod lekara, inace ne bih ni pitao, a ja ne mogu da vam opisem sve sta i kako, nemam licni dozivljaj toga, znam samo da joj odjednom bude toliko lose da jedva dise, boli je u tom predelu, trenutno mora da sedne, ne moze da se ispravi, aritmije ima od kako zna za sebe, bude joj tako ponekad lose, ali sada je vec u par dana imala dve takve opisane situacije gde je jako boli, tako da me zanima ima li neko bilo sta o tome?

Mene je lekar opste prakse poslao na ultra zvuk i nosila sam holter. EEG mi je bio ok osim u drugoj liniji, ali to je primetio sportski lekar koji je i digao uzbunu. Isti EEG je gledao lekar opste prakse i nista nije videla. Na kraju se ispostavilo d anije do srca samog ni do napora (u stvari jednim delom jeste bilo i do napora ali da ne detaljisem sada) nego zbog kilaze. Pri tom u pitanju su bila 2-3 kila viska, ali sasvim dovoljno jer sam mala zena.

EEG je elektroencefalogram i nema veze sa srcem.

Elektroencefalografija ili EEG je dijagnostička metoda koja se koristi za prikaz grafičke aktivnosti mozga.Verovatno ti je rađen EKG.

Problem je sto trenutno nije u mogucnosti da ode kod lekara, inace ne bih ni pitao, a ja ne mogu da vam opisem sve sta i kako, nemam licni dozivljaj toga, znam samo da joj odjednom bude toliko lose da jedva dise, boli je u tom predelu, trenutno mora da sedne, ne moze da se ispravi, aritmije ima od kako zna za sebe, bude joj tako ponekad lose, ali sada je vec u par dana imala dve takve opisane situacije gde je jako boli, tako da me zanima ima li neko bilo sta o tome?

ima gomila stvari koje mogu biti. ne moze niko da ti kaze sta joj je samo na osnovu ovog sto si napisao. neka se nadje u mogucnosti da ode kod lekara.. sta je bitnije od zdravlja? u svakom slucaju ne zvuci bezazleno

Back