Problemi sa položajima za spavanje

A̶n̶g̶e̶l̶holms

Zainteresovan član
Poruka
459
Ne mogu da da nađem položaj za spavanje, koji god probala :(

Ako spavam na leđima - bole me leđa u donjem delu, plačem kad se probudim, ako uopšte izdržim celu noć da spavam tako.
Ako spavam sa strane, kako kažu da je najzdravije - nagnječim grudi, jer ih ima u volumenu, a imam osećaj i da pritiskam pluća tako.

Ako spavam na stomaku, takođe mi je teško za grudi + me bole vrat i vilica od tog položaja, velika je verovatnoća da ću se probuditi sa migrenom.

Može neki predlog?

Od strane fizijatra su mi primećeni stvrdnuti trapezijusi, on smatra da bi to mogao biti uzrok mog bola u vratu, kao i vrtoglavice, i glavobolja; dao mi je lekova da se nakljukam - Midokalm, Rantudil forte, magnezijum, b vitamine, Reumon gel...
Naravno da se nisam svime nakljukala, jer sam na antidepresivima i benzodiazepinima. Mislim, ako uzimam benzodiazepine za relaksaciju, nema potrebe za midokalmom? Takođe, pijem Magnezijum direkt sa kompleksom B vitamina, NSAIL ne pijem zbog želuca, dakle ništa Rantudil forte ili slično. Ne mažem ni Reumon gel, mažem Magnezijum hlorid gel.

Hmmmm..šta još. Imam blagu kifoskoliozu i kreptacije pri savijanju kičme. To je sve. MR glave uredan, RTG vrata uredan.

Idi vezbaj pa te nece boleti ledja i ramena. I bezi od klime i promaje,

Pa vežbam, u tome je caka; ali mislim da moram da krenem i na onaj drugi deo fizikalne - sa aparatima, izgleda da vežbanje nije dovoljno :(

Tačno je za klimu, ume da me udari da dva dana ne mogu da dođem sebi od migrene.

Spavam na kvalitetnom dušeku i jastuku. Probala sam i anatomski jastuk, vrat mi je bio kao drven, ne bih više eksperimentisala.

Baš bih volela da se terapeut javi na ovu temu, da mi da neke predloge dodatnih vežbi i savete :(

Pa vežbam, u tome je caka; ali mislim da moram da krenem i na onaj drugi deo fizikalne - sa aparatima, izgleda da vežbanje nije dovoljno :(

Tačno je za klimu, ume da me udari da dva dana ne mogu da dođem sebi od migrene.

Spavam na kvalitetnom dušeku i jastuku. Probala sam i anatomski jastuk, vrat mi je bio kao drven, ne bih više eksperimentisala.

Kada kazem vezbanje mislim na ozbiljni treninzi za ledjne i misice abdomena. Moras da imas jake misice koji ce drzati telo u pravilnom polozaju i da preuzmu na sebe opeterecenje umesto da trpe zglobovi. Pogotovo zbog tvojih grudi koje kazes da imaju veci volumen.

Nego kazes da ti smeta spavanje na strani. Kada kazes na strani da li mislis na ovo?
Correct-posture-of-side-and-back-sleeping.png

Ili si pola na stranu pola na stomaku.

A za ljude koji inace spavaju na strani izmislili su ovakbve jastuke za celo telo.
Side-Lying-as-Head-PillowPillow-For-Side-Sleepers.jpg

Mozes probati nesto slicno sa nekim manjim jastucima da ih stavis medju noge i ispred sebe.

E, ja spavam kao ta devojka na poslednjoj slici. I povremeno i stavim jastuke između nogu i između grudi, tj "zagrlim jastuk". Verovatno intuitivno osetivši da mi tako najviše prija.

Pritom se trudim da više spavam na levoj, jer sam pročitala da je zdravije iz mnogobrojnih razloga:

Facilitate lymphatic drainage
Makes it easier for the heart to pump downhill
Better elimination
Support healthy spleen function
Encourages proper digestion
Helps circulation back to the heart
Helps bile flow more freely

Koje su to ozbiljne vežbe? Uglavnom vežbam core i ruke na razne načine, radim sun salutations jer mi jako prijaju, za sve ostalo bih morala natrag kod fizijatra po detaljnije instrukcije.

Poslednja izmena:
E, ja spavam kao ta devojka na poslednjoj slici. I povremeno i stavim jastuke između nogu i između grudi, tj "zagrlim jastuk". Verovatno intuitivno osetivši da mi tako najviše prija.

Pritom se trudim da više spavam na levoj, jer sam pročitala da je zdravije iz mnogobrojnih razloga:

Koje su to ozbiljne vežbe? Uglavnom vežbam core i ruke na razne načine, radim sun salutations jer mi jako prijaju, za sve ostalo bih morala natrag kod fizijatra po detaljnije instrukcije.

Ovako nesto. Ali nemoj to da radis na svoju ruku bez dobrog trenera koji ce ti precizno objasniti sta i kako.

Šta "ovako nešto"?

Znači, moram kod fizijatra po detaljna uputstva + fizikalna aparatima + da krenem u teretanicu malo spravice :mrgreen:

greska

http://www.brianmac.co.uk/articles/article084.htm

I da teretana ali klasina teretana bez fensi vezb. I sa personalnim treninzima ako mozes da to sebi priustis. Ima za 50ak eura mesecno da se nadje 12 termina plus trener. Znam nekoliko slucajeva koji su resili problem na taj nacin. Bez fizijatra i bez lekova. Da vidis samo mog komsiju kako se ispravio. Krenuo sa 60 godina u teretanu. Kaze da se sad bolje oseca nego pre 20 godina. Ali to je proces koji traje nekoliko meseci.

Ovo se sve vise odnosi na bol koji imas kada spavas na ledjima. Za vrat ne znam. Bolelo je i mene jedno vreme. Mislim da mi je na poslu smetala klima, kuci je nemam.

- - - - - - - - - -

Probaj neki pokrivač onako da smotaš u rolnu i obgrliš. Ja tako često radim, pošto takođe spavam na strani.

Pa da, drzi telo u pravilnom polozaju. Bar dok se ne promeni polozaj u toku spavanja.

Poslednja izmena:
Probaj neki pokrivač onako da smotaš u rolnu i obgrliš. Ja tako često radim, pošto takođe spavam na strani.

Pa jesam napisala da obgrlim jastuk i stavim jedan između nogu?

Mogu da pridrzim te grudi problematicne:rumenko:

HETERO stop.

I da teretana ali klasina teretana bez fensi vezb. I sa personalnim treninzima ako mozes da to sebi priustis. Ima za 50ak eura mesecno da se nadje 12 termina plus trener. Znam nekoliko slucajeva koji su resili problem na taj nacin. Bez fizijatra i bez lekova. Da vidis samo mog komsiju kako se ispravio. Krenuo sa 60 godina u teretanu. Kaze da se sad bolje oseca nego pre 20 godina. Ali to je proces koji traje nekoliko meseci.

Mogu da pruištim šta god treba; samo ne želim da lutam mnogo - hoću konkretne, ozbiljne vežbe.
I nemoj mi te gluposti "bez fizijatra i bez lekova". Šta, bre bez fizijatra i bez lekova? Fizijatar će mi pokazati vežbe za vrat, right? A lekove koje pijem sam navela, pijem magnezijum + b vitamine, i pijem AD i anksiolitike. I ono... nastaviću.

Kod fizijatra i ne prihvataj elektro aparate,vec samo vezbe vrata.Sto se tice kreveta treba da je sto tvdji,jer je tako dobar za bilo koje polozaje pri spavanju,a jastuk,sto tanji,ako bi mogla naci nekad su se proizvodili "LIO"jastuci,ako ne onda nesto poput njih.

Što da ne prihvatam elektroaparate, do explain?

Pogledaću te LIO jastuke da nađem.

Ne mogu da da nađem položaj za spavanje, koji god probala :(

Ako spavam na leđima - bole me leđa u donjem delu, plačem kad se probudim, ako uopšte izdržim celu noć da spavam tako.
Ako spavam sa strane, kako kažu da je najzdravije - nagnječim grudi, jer ih ima u volumenu, a imam osećaj i da pritiskam pluća tako.

Ako spavam na stomaku, takođe mi je teško za grudi + me bole vrat i vilica od tog položaja, velika je verovatnoća da ću se probuditi sa migrenom.

Može neki predlog?

Od strane fizijatra su mi primećeni stvrdnuti trapezijusi, on smatra da bi to mogao biti uzrok mog bola u vratu, kao i vrtoglavice, i glavobolja; dao mi je lekova da se nakljukam - Midokalm, Rantudil forte, magnezijum, b vitamine, Reumon gel...
Naravno da se nisam svime nakljukala, jer sam na antidepresivima i benzodiazepinima. Mislim, ako uzimam benzodiazepine za relaksaciju, nema potrebe za midokalmom? Takođe, pijem Magnezijum direkt sa kompleksom B vitamina, NSAIL ne pijem zbog želuca, dakle ništa Rantudil forte ili slično. Ne mažem ni Reumon gel, mažem Magnezijum hlorid gel.

Hmmmm..šta još. Imam blagu kifoskoliozu i kreptacije pri savijanju kičme. To je sve. MR glave uredan, RTG vrata uredan.

Da pokusam ,ako pomogne moj savet...Vec smo se pisali na mojoj temi.
Ja,doduse za sad mogu spavati sa strane ,ali nekada ne zadugo. Na stomaku ne mogu spavati
zbog Hiatus Hernie,smeta ....Ali,zato koristim mali jastucic od 20 do 30 cm ,koji obgrlim
,i kod mene ima efekta. Ja,taj jastucic MORAM koristiti ,jer imam izmedju ostalog bolna ramena ,zbog povreda
sa treninga -borbi ,nekada davno ,pa je organizam to naplatio.Tako ,kad legnem sa strane ,a bez jastucica
ramena gadno bole.Jastucic mi dosta pomaze ,da su mi RAmena visa u odnosu na polozaj ,kakv bi trebao biti
da je sve ,ok...A,jastuk anatomski i perjani ,koji god da je,sam izbacio i od pre neki dan sam stavio
da mi bude jastuk.....Ako znas one sundjeraste sa 3 ili 4 preklapanja podmetace za plazu da se legne na njih.
Ili kupi sundjere podmetace za stolice ,da budu malo tvrdji...Uzmi 2-3 ,pa sama kuci uredi kako i koliko ti odgovara.
Ima efekta,jer i dok nadjes jastuk koji ti odgovara izgubit ces vreme i novaca.

A,i mogla bi ubaciti malo yoge ili blago trcanje po travi,NA PRSTIMA,istezanje...

Poslednja izmena:
Par meseci, ali mnogo nakon što su počeli problemi sa ramenima i vratnim delom. Što?

Ne videh gore da si me pitala za dušek, dušek je dobar dušek, tvrd, kvalitetan, ne znam koja mi je druga opcija?

nema veze marka i neki marketinski kvalitet sa onim sto telo voli, zato sam pitala za dusek, i da je najskuplji od zlata ne znaci da ti odgovara, sad vrati film kad si njega nabavila kad su poceli problemi

za lekove - pa zato sto oni umeju posle dugotrajne primene da prave razna nezeljna dejstva...al dobro kazes pre njih poceo pa onda nije od njih

ako nista od ovoga nije uzrocnik sto onda ne odes kod ortopeda, sto se mucis nagadjanjima, posto vec imas iskustva sa posetom tih lekara kako rece kicma i sl problemi fizioterapije, porazgovaraj i oko ovoga sa njima, moguce da je sve to povezano

Ko je naveo marku? Pojma nemam koja je marka, kada sam se useljavala u stan pre X godina, kupila sam dobar dušek, a problemi su počeli skoro...

Što sad kod ortopeda? Ne znam ni šta je ortoped, mislim, znam, naravno; nego ne znam šta bi mi on tu rekao/pomogao?

pomislila sam da si, kad se vec druzis sa fizijatrima i imas problema sa kicmom, bila i kod ortopeda
mozda bi mogla da odes i kod njih
ne znam jesi bg, ali ako jesi uz uput opste prakse mozes na banjicu, dobija se brzo termin
da ti pogledaju kicmu, ima specijalizovani deo za kicmu na klinici

pa jel znas il ne znas sta je ortopedija, jer ako znas kako onda pitas sta bi ti pomogao

Back