Problemi sa pekacem za hleb

Jelana, jel` si mozda isla na onu skracenu varijatnu - to ne valja.
Ja uvek stavim na resh, ali ne bude resh vec normalno.
I ne jede se odmah po pecenju vec se saceka par sati.

Moja mini pekara sada uglavnom radi dobro, ali i dalje u proseku svaka 10-ta vekna ne valja!:roll:
Mislim da je to zbog kvasca.... isuvise je senzitivan, the!

Mulinex pekaru imam 6 meseci i radi dobro, a pečem integralni hleb skoro svaki dan.Koristim c kvasac ,mada je dr oetker bolji ali mnogo skuplji.Dešavalo se da ne naraste testo ako je kesica kvasca otvorena pre 4-5 dana,ili mu ističe rok za mesec dana .Ne uključujem da mesi noću jer toliko drnda da ne mogu da spavam.Izluđuje me što se one lopatice nekad toliko zalepe da ih jedva isčupam a na njima ostane "pola" hleba.
Beli hleb se sa gornje strane uopšte ne ispeče, bude sav gnjecav a dole reš.

Mi smo nasu masinu kupili pre jedno 5 godina u Austriji i pravili smo hleb po njihovom receptuali nikada nam nije bi lep. Bude on i ispecen i mekan ali nekako bezveze a cim se ohladi skameni se.
Da li nekome od vas lepo uspeva beli hleb? Ako je to slucaj dajte recept.
Sve u svemu mi masinu koristimo za pravljenje testa za picu (dakle samo umesa test (sto traje oko sat vremena jer pusta da naraste vise puta) i testo bude super.
A desilo mi se 2-3 putada testo nije naraslo ali smo ipak i od njega napravili picu i nije lose ispala

Zdravo svima
ponovo da obnovim ovu temu.Kupili smo moulinex ow 2000 pekaru i bili smo odusevljeni.Medjutim posle par pokusaja, hleb nikako nije pecen.sa strane se i uhvati korica ali od gore nista?Ako je neko imao ovaj problem a resio ga pomagajte!Strasno sam se razocarala!

Tek sam kupila pekac. Vec treci hleb mi ne uspeva jer je spolja pecen a unutra ziv i gnjecav. ukljucila sam na hard da bi mi bio tamniji ali on je opet bio i dalje ziv unutra. ne razumem jer sam po receptu pravila i po tom programu koji pise. Molim da mi neko pomogne jer sam ocajna! ne znam da li postoji neka fora.... hvala! :(

Evo odgovora za sve one koji imaju problema sa pekačem za hleb.

Kupio sam pekač za hleb Gorenje 11.000,00 din

http://www.gorenje.rs/19394?c=284333

i kada sam ispekao veći hleb 900 g, u sredini je bila velika rupa.

Pretražio sam net i došao do zaključka da knjiga recepata nije u redu.

ZATIM SAM SAM KORIGOVAO RECEPT. ODNOS BRAŠNA I VODE JE, NA PRIMER 500 G BRAŠNA I 250 ML VODE. ZNAČI, BEZ OBZIRA NA KOLIČINU BRAŠNA, RAZLIKA IZMEĐU BRAŠNA I VODE JE UVEK 250 ml I VERUJTE DA JE HLEB FENOMENALAN. NEMA RUPE U SREDINI, RAVAN JE KAO DASKA.

PUNO POZDRAVA SVIMA I NADAM SE DA SAM NEKOME POMOGAO KAO ŠTO JE I MENI POMOGAO NET.

Ja sam nekada kupio taj pekac i jako sam zadovoljan kada ga koristim. Nisam imao takvih problema. Nije Moulinex ... i nisam siguran koji je (dal tehnolux, nemam pojma). Znam da je bio poprilicno skup ali mi se svidio jer je sav od metala (nekakvog) - to je bio razlog zasto sam ga odabrao.
Uz njega sam dobio klasicnu knjizicu sa uputama i bezbroj varijanti zasto to sve moze da ne uspije :) - da budem iskren, nije mi se desavalo. Medjutim varijanta da sve skrkas u njega i da to sve prenoci mi je nekako krajnje trusna - i cudnovata. Mada sam i to pravio i bilo je ok, ali sam odustao jer hljeb potpari ako se odmah ne izvadi iz onog lonca.
Pokusaj sa redoslijedom stavljanja stvari. Kao npr. da ti suvi kvasac dodje na vrh brasna i slicno. Mislim da je u tome poenta. A mozda i nije.
srecno

Zdravo svima!
Imam TRISTAR pekaru za hleb.Koristila sam je 4-5 puta i hleb je bio kako kad,nekad bolji nekag gori.Jedno duze vreme je nisam koristila.Kada sam je danas ukljucila,naravno ubacila sve sastojke po receptu,hleb se samo ispekao,nije se ni izmesao niti je narastao.Bukvalno,kako sam sastojke ubacila tako je i ostalo.Odmah mi je bilo sumnjivo.Pomislila sam da nesto nisam po dobrom redosledu stavila.Kasnije sam je ukljucila na "suvo" bez icega i videla da se lopatica za mesanje na dnu posude gde se pece hleb uopste ne okrece! :( Sta je razlog toga?Jel imao neko neko slicno iskustvo?Mooooolim vas za pomoc!!Puno pozdrava!

Pozdrav svima. Ja imam Moulinex koji peče od 700-900 g.
Koristim ga tačno pole godine ( toliko je prošlo od svadbe :) ) i nisam imao nikakvih problema.
Sastojke obavezno treba staviti po redosledu kako je navedeno u receptu i na kraju ide kvasac koji se sipa u udubljenje koje rukom napravimo u brašnu. Ali to sve i piše u uputstvu.
Uz njega sam dobio knjižicu sa uputstvom i sa osnovnom receptima za svaki program.
Do sad sam pravio integralni , običan beli , brzi i ultrabrzi beli. A probao sam i neki sa rižinim integralnim brašnom i čedarom (suprer ispalo). To je "Hleb bez glutena sa sirom" i recept imate u linku.
Ima li ko knjigu recepata za mali Moulinex ?
Ja sem na netu samo uspeo da nađem recepte za aparat koji pravo 1000-1500 g vekne i takođe pravi i bagete.
http://www.****************/wp-cont...a-hleb-i-mini-pekaru-pekač-hleba-Moulinex.pdf
Mogu li se ti recepti upotrebiti i za mali moulinex?
Pozdrav svima i prijatno.

Za probleme sa mini pekarama koje ne okrecu lopaticu postoji resenje. Gotovo sigurno da je pukao ili se isteglio kais koji okrece lopaticu. Naravno pekarica nije za bacanje vec je mozemo popraviti. Kako sam ja u Novom Sadu svi koji su iz komsiluka mi se mogu javiti u privatnim porukama da to resimo. Uglavnom za dan dva imate popravljenu pekaricu.

Prijatno pecenje i uzivajte u domacem hlebu.

Back