problemi sa majstorima - kako ih resiti?

E u tome što si rekla podržavam te 1000% ali to ljudi nikako da ukapiraju. Prvo kad traže majstota, traže jeftinog pa kad nadju jeftino onda zahtevaju i kvalitet ali po mogućstvu da majstor počne da radi juče a završi poso preključe. Oće to...

ima i toga. bas sam se skoro resila jedne takve budale. hoce da radi, ja dam ponudu, kaze "jaoo pa to mi je skupo, moze malo jeftinije?" i tuzna prica, ja spustim kaze moze. kad krecemo? paaaaa.... cek da mi deca odu u selo, na more, planinu, pm... udjemo u stan, namestaj nije iznet iako je bio takav dogovor :dash:
i onda sve sjajno...
posle dva meseca : "znas neko od tvojih mi je ogluio parket" "znas neko od tvojih mi je isekao garnituru" "znas neko od tvojih mi je drpio 100 eura" :eek: :dash:
eb se, da te vise ne vidim... :evil:

Kad sam se useljavala u stan, promenila sam 3 vodoinstalatera ... i 2 nedelje žickala tuširanje na raznoraznim mestima .....
I je došao uradio delimično posao i rekao da će doći sutra ... i više se nije pojavio
II je došao uradio delimično posao i rekao da će doći sutra ... i više se nije pojavio
III je završio posao, dobio novac i otišao ....

mislim halo ....

Moj majstor gletuje zidove i plafone vec 10 dana - u pitanju je stan od 45 kvadrata, u tavanskom prostoru, a od toga u kupatilu samo plafon a u kuhinji plafon i mali deo zida oko prozora!
Kada god razgovaram s njim, kaze ne moze to brze i da ako hocu kvalitetno da uradi za to treba vremena. A pogodila sam s njim i krecenje, i naravno treba 2 puta da izgletuje, nemam pojma kada ce to sve zavrsiti! :dash:

Ja imam srece sa tim majstorima.
Mislim nije to sad neka narocita srca, ali kad cujem tudja iskustva pomislim kako imam srece.

Praksa mi je da preciziram sve uslove pre pocetka radova, sve u sitna crevca. I kad se zavrsi posao platim.
Ako treba, a treba uglavnom, nesto da se kupi, onda ja odem u radnju dam prodavcu na slusalicu majtora, a majtoru kazem da je on odogovoran za ovo sto narucuje i da ce on da snosi troskove ako to nesto nije kako treba. Tri puta ponovim "da li si siguran da je to to?" ili "da li si siguran da ce biti dovoljno materijala?"

Ja imam srece sa tim majstorima.
Mislim nije to sad neka narocita srca, ali kad cujem tudja iskustva pomislim kako imam srece.

Praksa mi je da preciziram sve uslove pre pocetka radova, sve u sitna crevca. I kad se zavrsi posao platim.
Ako treba, a treba uglavnom, nesto da se kupi, onda ja odem u radnju dam prodavcu na slusalicu majtora, a majtoru kazem da je on odogovoran za ovo sto narucuje i da ce on da snosi troskove ako to nesto nije kako treba. Tri puta ponovim "da li si siguran da je to to?" ili "da li si siguran da ce biti dovoljno materijala?"

E to sam i ja uradila, dogovorila cenu po kvadratu, 3 x ga terala da proveri spisak materijala i specifikacije, upitala da mi da datum zavrsetka radova sam, necu da mu ja namecem, i da se toga drzi, ali nista od toga :(
Jeste po preporuci, izgleda mi da radi kvalitetno, precizno i pedantno samo ne na vreme ...

E to sam i ja uradila, dogovorila cenu po kvadratu, 3 x ga terala da proveri spisak materijala i specifikacije, upitala da mi da datum zavrsetka radova sam, necu da mu ja namecem, i da se toga drzi, ali nista od toga :(
Jeste po preporuci, izgleda mi da radi kvalitetno, precizno i pedantno samo ne na vreme ...

znas kako, ja kad probijem dedlajn....dogovoren, napismeno
skinu mi sa honorara penale...: )

Moj bivsi muz je bio "svastar",ko majstor za sve,a kad bi ga ljudi zvali,bili bi zadovoljni prva dva tri dana,kasnije bi se za glavu hvatali koliko sporo radi.Strasno sporo.Jednom frendu je gletovao kucu od nekih 60-tak kvadrata vise od 2 meseca !!!! Tragedija je bila u tome sto ga je ovaj zvao da mu to odradi jer mu je bilo hitno. Naravno,nikad vise ;)
No,ja sam naucila da radim mnogo toga,tako da mi majstor treba kad je elektrika u pitanju,recimo.Ili neki malo zahtevniji zahvati.
A sa majstorima,nemam neki veci problem.Jednostavno,dodje,dogovorimo sta treba,kad ce to odraditi,pa sad pola sata gore dole,nije neka greda.
Ali jednom...bese leto,ja se nesto razgolitila,slobodan dan,uzivancija i paf...Hitno potreban majstor.Zovnem ga,slobodan je,dolazi za 15-tak min.Tako i bilo.U medjuvremenu,komsinica me zvala na kavu,rekoh joj doci kad on zavrsi,za oko sat vremena,plafon. Prodje sat,sat i po,on jos radi.Komsinica dodje kod mene,sede,aj makar cemo porazgovarati malo.Pocne da se smeje,sve vise i vise.Majstor se nesto i dalje muva onuda,nikako da zavrsi.Kaze mi ona,pa jel ti primecujes da on ne skida pogled sa tvog dekoltea? AAAAAAAAA!!!!! NE,nisam ni skontala da je to problem.Odem,presvucem se,naravno,malo sire nesto.Lik je zavrsio za 10-tak min,popio pivo na brzinu,manje naplatio no sto sam ocekivala i otisao.
U svakom slucaju,nisam ga vise zvala,pa makar platila duplo

Сад ме подсети на ону:
Причају две комшинице о мајсторима и о "оном". Саветује прва: "Имам мајстора, одради "оно" да се смрзнеш, само мораш лагано, прво кафица, па пивце, па ручак, па му предложиш да одмори после ручка на каучу па онда иде "оно"". Послуша друга, позове мајстора, овај крене да ради..."мајсторе, може кафица?" - пљуне мајстор у шаке, заглади косу и каже "може". После неког времена "мајсторе, јесте за пивце, ладно?" - пљуне мајстор у шаке, заглади косу и каже "може". Стигло време ручку "мајсторе, хајде да нешто поједете, радите цео дан, ред је..." - пљуне мајстор у шаке, заглади косу и каже "може". Домаћици мало чудно али добро....После ручка, реаскомотила се домаћица у неглиже па ће "мајсторе, да одморите мало после ручка на овом каучу, не ваља да се ради са пуним стомаком..." - пљуне мајстор у шаке, заглади косу и каже "може". Не издржа домаћица па ће " а што ви мајсторе стално пљујете у шаке и гладите косу?" - "Е, госпоја, када видим каквог акрепа треба да `бем, диже ми се коса на глави..."

Back