Problemi sa centralnom greejnju

Prelivni ventil nemaju svi kotlovi,a sigurnosni ventil,uopste ne mora da se odvrce,vec samo kapica se pomeri,levo,desno,ili napred,nazad i voda izlazi.Moj kotao je inace Megal Bujanovac i radi tako,bas kako sam objasnio,za visinu radijatora.Inace dosta toga su mi ispricali majstori koji su radili grejanje,plus sam mnogo citao o tome.I na sigurnosnom ventilu nema nikakve blombe.imamo nekoliko vrsta u podrumu kotlova i svi rade na isti nacin i ekspanziona boca regulise pritisak u sistemu.Meni je u sistemu,kada radi pumpa oko 1,8-1,9 bari,a isto toliko i preko leta kada ne radi grejanje.retko kada dolivam sistem zbog pritiska,jer je takav kakav treba da bude.Kome mnogo varira pritisak,ili pusta negde vodu,ili boca nije u redu.Kao sto je covek i rekao,moguce je i da mu je barometar otisao..A to koje je godiste kotao,nemoj da se sekiras,dovoljni je star,da sam ga proucio dobro,a nije prestar da mi pravi neke problame.Ima preko 10 godina i radi dobro.I to veoma dobro.Prelivni ventil,nisam video skoro da ima neko jer je sistem,zatvoren i ozracava se na radijatorima.

slovarm-pip.jpg
Ovo nikako nije prelivna cev.

A pa jeste, ako zivis na trecem spratu, a kotao u prizemlju.
I da, skoro si sve u pravu, ako kotristis kotao iz 1...9....4...8. i radijatore iz 1954., a manometre iz 1...9...67. ili blage veze nemas i taj koji te to naucio. Prelivni ventili ili ventil nije sigurnosni. Sigurnosni ventil na kotlu je takav da i ne mozes da ga odvrces i zavrces i treba da je blombiran.
Prelivni ventili ili ventil nije sigurnosni. To su tvoje reci.Prelivni ventil ne postoji na kotlu.Nemas bre pojma o cemu pricas.Postoje samo prelivne cevi,ali za sasvim druge namene."Prelivni ventil" bem te pameti.

Back