Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
Moram da se pohvalim imao sam test iz fizike super sam prosao zadaci su bili kranje laki

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Moram da se pohvalim imao sam test iz fizike super sam prosao zadaci su bili kranje laki![]()

dr, a koja si ti shkola kada radish ispitivanje funkcija u trecem razredu? xD

Ja sam gimnazijalac
Nismo mi to jos radili, osim za najobicniju kvadratnu i kubnu ali ja sam eto pametan![]()
Imam sutra pismeni 
HAhahah, pa s obzirom da niste radili ni asimptote ni ponashanje na krajevima oblasti definisanosti, izvode, monotonost, stacionarne tacke, konveksnost, konkavnost, prevojne tacke itd. tesko da mozes da se bavis ispitivanjem xD
@Paganko: Hocemo dobiti reshenjeImam sutra pismeni
![]()

HAhahah, pa s obzirom da niste radili ni asimptote ni ponashanje na krajevima oblasti definisanosti, izvode, monotonost, stacionarne tacke, konveksnost, konkavnost, prevojne tacke itd. tesko da mozes da se bavis ispitivanjem xD
@Paganko: Hocemo dobiti reshenjeImam sutra pismeni
![]()
funkcija koju sam zadao definitivno nije za pismeni. za neki ispit, i to malo tezi, da ili nesto slicno.
takodje je i skolski primer da funkcija moze imati ekstremnu vrednost a da prvi izvod nije nula, zapravo da cak i ne postoji u toj tacki.
bila je to jedna od tezih funkcija koje sam imao prilike da ispitam kada sam vezbao za taj ispit, i mislio sam, pa ne moze teze od ovoga. bez pomoci digitrona treba jedno sat vremena peske racunati..... A onda mi je profesor pokazao da moze i teze. Zadao je neku ogavstinu koju sam radio ciglo 2 sata i to cistog tabananja jer sam bio uvezban da ne moze da me iznenadi. Secam se i da je uletela tu neka kvadratna logaritamska jednacina koja je bila u eksponentu pa sam blago je reci poludeo. Blagosloveni bili Matlab i Mathematica pa da ne moram to vise rucno raditi.
Evo i resenja koga zanima:
Pogledajte prilog 67783
))
Ma daj covece, ne zezaj me, ja se vec s*****o))
Dobio sam pet sa zvezdom, btw... JEDINI hahahah![]()

Ma daj covece, ne zezaj me, ja se vec s*****o))
Dobio sam pet sa zvezdom, btw... JEDINI hahahah![]()

Imam standardni oblik kvadratnih (ne)jednacina: ax^2 bx + c.
Treba mi ne resenje vec uputstvo kako da tim sistemom resim ovakve zadatke:
2x^2-5x+3>0
Hvala![]()

Rekoh, ne trebaju mi resenja, nego objasnjenje postupka... kako si dosao do vrednosti x1, x2?

Caka je znaci u formuli, ukapirala.
Dobro, znaci sad zamenjujem varijable u formulu, ali mi nikako ne ispadne 1 i 3/2.
Pazi za x1.
a=1; b=5; c=6
x1= -b+sqrt (b^2-4ac)/2
x1= -5+sqrt(5^2-4 1 6)/2
x1= -5+sqrt (25-24)/2
x1= -5+sqrt1/2
Jesam li negde pogresila, i da li ovaj oblik moze jos da se uprosti?

x1= (-b+sqrt (b^2-4ac))/2
x1= (-5+sqrt(5^2-4 1 6))/2
x1= (-5+sqrt (25-24))/2
x1= (-5+sqrt1)/2
kapis?
pa zasto mi onda rezultat nije 3 (kao kod Nebojse), nego -3? aa znampa zasto mi onda rezultat nije 3 (kao kod Nebojse), nego -3?
x1=(-5+1)/2
x1= -6/2
x= -3

aa znampa zasto mi onda rezultat nije 3 (kao kod Nebojse), nego -3?
x1=(-5+1)/2
x1= -6/2
x= -3
resim jedan primer pa knjigu u sake i na ucenje!PA ZATO STO JE NEBOJSA LUPIO!!! HAHAHAA
salim se, pa obrati paznju!!!!!!!
a=2
b= - 5
c=3
ti si stavila nejednacinu 2x2-5x+3>0, zar ne?
P.S. meni su rezultati 1 i 3/2 (tri polovine), a nema nigde trojke.

)