Dante88
Primećen član
- Poruka
- 783
Ne valja ti smena... koren iz 2x = t 2x = t^2 x = t^2 / 2
ma uradio sam tu smjenu nego nisi dobro procitao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne valja ti smena... koren iz 2x = t 2x = t^2 x = t^2 / 2
radio sam to, ali sta raditi poslije sa ovim drugim dijelom, odnosno novim integralom?
t^4 / (1+t^2)
Ja verovatno. Al me baš jako mrzi da potežem teoriju. Pogledaj u bilo kom boljem udžbeniku matematičke analize. Kad si već stigao do tako lepih stvari......
Danas smo nesto na casu hemije pominjali slavne hemicare, i kako se otkrilo postojanje protona i elektrona. Profesorka nije stigla da objasni kako su se otkrili neutroni.. Moze li neko da mi objasni, bas me interesuje...?![]()
sad sam procitao ceo tekst, ali ne pise nacin kako je on otkrio neutrone, to ima samo kao cinjenica. Paganko, da ne znas ti?![]()
znam al neću da ti kažem....guglaj malo....
Danas smo nesto na casu hemije pominjali slavne hemicare, i kako se otkrilo postojanje protona i elektrona. Profesorka nije stigla da objasni kako su se otkrili neutroni.. Moze li neko da mi objasni, bas me interesuje...?![]()
Samo što ti naučnici nisu sebe smatrali hemičarima već fizičarima (što i jesu bili) tako da je bzvz. da ih spominje kao slavne hemičare.
pa dobro, mozda sam to precuo, jer smo na pocetku pricali o slavnim hemicarima, mozda je kasnije spomenula fizicare a da nisam cuo.. o.O Ma svejedno, samo me zanima, kako to da vi svi verujete da u jezgru atoma ima neutrona, a da ne znate kako se to dokazalo!?
Da li neko zna zasto mi u microsoft mathu izbacuje "the current equasion or system of equasions is too complex for microsoft math to solve" pri radu sa najprostijim funkcijama, ocu da proverim domaci, a program zeza.
Ko je ovo rekao ?Postojanje cestica kao sto su protoni, elektroni pa i neutroni dokazana su veoma slozenim fizickim postupcima koje i kada bih ti rekao ne bi razumeo zbog nedovoljnog poznavanja fizike .
![]()
pa za p+ i e- sam shvatio...ali ok...ima vremena... i da, ne mogu da citam eng. stranice.... dok ja to protumacim i unesem se u to.... (nije vredno)...
Nauci jezik . Trebace ti . Kad tad . Sto pre naucis to bolje za tebe . Pogotovu ako planiras da se bavis naukom u struci .
oh, ne, lose si shvatio, ja znam da citam engleski, ali ne mogu SAD da citam engleski, nemam volje, ipak je petak vece...![]()
Koja funkcija , otkucaj je ovde , recicu tu sta mu je kompleksno![]()
Ma nema kompleksnosti, najjednostavniji primeri. za f(x)=(x-2)/(x+1) nadji F(x)+2 npr. A grafik oce da crta.
pa ti lepo predji na Wolfram Mathematica7 i nema da brineš. inače, verovatno grešiš u sintaksi negde, ali ne mogu ti pomoći jer ne znam sintaksu u tom programu....