cy3a
Aktivan član
- Poruka
- 1.709
баш су супер петуније...
хвала што си нам улепшала тему
хвала што си нам улепшала тему

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Namučih se malo,ali ne žalim...
Uspela sam uz pomoć moderatora![]()

пало ми је на памет још пар питања везаних за гајење цвећа:
- како одредити величину саксије
- да ли постоји неко правило
које врсте цвећа могу бити једне поред других
- које од собних биљака могу да се гаје и на тераси
и, да, хвала свима што сте се укључили у ову тему,
па слободно изнесите своја питања и предлоге![]()
)
) тако и уз плафон.

Potreban mi je savet.
Pre nekoliko dana lišće na fikusu bendžaminu počelo ne naglo da žuti i da opada. Fikus se nalazi na terasi, ima dovoljno svetlosti, zalivam ga dva puta nedeljno... Da li neko možda od vas ima neki savet u vezi sa ovom biljkom?
Stroga kontrola teme o gljivama, u smislu da se postavljaju samo članci u vezi otrovnih gljiva, kako neko ne bi pogrešio.
I iskusnim gljivarima se dešavalo da se otruju svojom greškom.
..ali ovde se potpuno slažemo..Kod mene u firmi je jedan kolega uzeo bendžamina iz susedne kancelarije, sav je bio jadan i takodje mu je žutelo lišće.
Svakog dana mu je prskao listove, ali i celu stabljiku, i isekao je svaku suvu grančicu.
Posle dve nedelje je došlo do oporavka i novih, mladih, svetlo zelenih listova.
Možda da proveriš i da li mu je potrebno presadjivanje, kakva je zemlja i slično.
Kod mene u firmi je jedan kolega uzeo bendžamina iz susedne kancelarije, sav je bio jadan i takodje mu je žutelo lišće.
Svakog dana mu je prskao listove, ali i celu stabljiku, i isekao je svaku suvu grančicu.
Posle dve nedelje je došlo do oporavka i novih, mladih, svetlo zelenih listova.
Možda da proveriš i da li mu je potrebno presadjivanje, kakva je zemlja i slično.

Slazem se sa ovim.Postoji puno preparata za prehranu preko lista a u prostorijama ili na spratovima gde je suv vazduh, biljke obično i pate zbog nedostatka vlage u vazduhu.

Slazem se sa ovim.Postoji puno preparata za prehranu preko lista a u prostorijama ili na spratovima gde je suv vazduh, biljke obično i pate zbog nedostatka vlage u vazduhu.
Ne znam da li je reklama ili ne, ali mozda preporuke cvecara...gde se mogu kupiti lepi i originalni buketi, rezano cvece, saksijsko cvece i preparati...
Sto da ne...?![]()
..ali gde da nadjemo cvećara ili cvećarku?...
Ne, mislila sam na nase preporuke cvecara - prodavnica...
Imaš li iskustva sa ovom oblašću i koliko poznaješ tematiku uopšte, nevezano
samo za gljive?
E, to već jeste reklama..ne znam, videću šta kažu supermoderatori i administratori...

Donji deo je skoro uvek bez listica, opadaju i nece da procveta, krene pa opadne cvet.Samo je odrzavam u zivotu pomisljam da je pustim da se osusi.