Micimacko
Poznat
- Poruka
- 9.771
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

U stanju sam da sedim pored nje, gledam i čekam....Ja i ne očekujem da mi pomognete...nego nemam nikog ko me razume kao vi sa Sveta biljaka 
ja sam isto bila nestrpljiva oko mojih.. ali ruza 1 god po sadnji malo tavori dok se ne ukoreni dobro tek odna raste vidljivom brzinom. Imala sam dve ruze koje su prve godine pustile, bukvalno 3-4 listica cele sezone a sledece godine su izrasle jako brzo u prilicno velike grmove.
Zavisi i od vrste.... uglavno malcice se strpi da se prilagodi......zašto moje limun drvo (kalemljeno ) neće da rađa??! Neće ni da cveta, a staro je 5 godina...Pomagajte!!!
Ono traži puno toplote i svetla preko cele godine...najbolje uspeva kod ljudi koji
imaju zastakljene i tople verande gde čuvaju biljku preko zime a leti ih iznose u bašte.
Ono što je zanimljivo je to da ako limun mnogo čačkaš i dirkaš, premeštaš, neće
da pruži maksimum a maksimum u našim uslovima je lep cvet a plod na žalost vrlo retko..

Imam cvet tamjaniku i imam problema jer mi opada lisce sa cveta svakog dana,samo malko pocrni i opadne znate li kako mogu da mu pomognem i zasto opada list? Cvet mi brzo raste,ali lisce opada i ne susi se,vec samo otpadne!
Ako listići pocrne može biti do preteranog zalivanja..tj. nemoj je zalivati odozgo nego joj samo
sipaj vodu u tacnicu, ona će sama uzeti koliko joj treba...
Inače tamjanika je zahvalna za održavanje zahteva svetlo mesto ali ne direktno sunce
i što je njoj bitno to je prehrana tj. dobra supstrat zemlja..
Ne brini..može biti i do toga što pokušava da istera nove izdanke, da se podmladi..
pa joj treba više snage za to a listići ostanu nepokriveni jer zemlja u kojoj je posadjena
više nije tako bogata hranljivim materijama..
Nju narodski zovu Sveta Petka..eto, još nešto zanimljivo da čuješ...![]()

E hvala ti puno,ja sam ga drzao na suncu i svaki dan zalivao odozgo i tu je problem!
Elem tamjaniku je uzela moja majka ali od onog od koga je uzela,nije ga pitala kako se gaji i posto imaju dve biljke ja sam uzeo jednu (moja je bolja i veca od njene) jer smatram da su biljke bolje od zivotinja!![]()
ali ne mogu da žive bez životinjica i ljudi i obrnuto...E, u kuci mog decka postoji fikus- ali, pocelo je da mu zuti lisce.. Jedan po jedan list, odozdo, zuti nekoliko dana i sam otpadne.. Ja sam pomislila da mu je mala saksija i kupila sam saksiju, zemlju... Ali, evo, opet, sinoc je jos jedan list otpao... Kako ja da oporavim taj cvet, ili kako da ga razmnozim?
Izvinjavam se ako ova tema vec negde postoji...
Fikusu treba vlaga i toplota...
.. traži polusenku, mesto otprilike 1-2 m udaljeno od prozora...
Bitna stvar je da fikus ne treba puno premeštati, jednom kada se pronadje mesto koje mu odgovara tamo ga treba i ostaviti.
Osetljivi su na hladan vetar i promaju, pa je preporučljivo držati ih podalje od ulaznih vrata i drugih otvora.
..plus, što dalje od klima uredjaja, radijatora i sl.
Ako si ga presadjivala tj. menjala mu zemlju, trebala si da mu podrežeš malo koren..

Meni se pojavila pepelnica takodje al sve se nadam prestace ova shashava kisha pa ce se pepelnica zaustaviti.. rezem samo obolele grane.. mozda ce ipak morati da prskam
Treba mi sistemsko sredstvo protiv pepelnice i neka kurativa. Nažalost sve poljoprivredne apoteke koje su mi u blizini više ne rade ili ne drže pesticide.
Ukoliko znate neku cvećaru u Beogradu ili poljoprivrdenu apoteku koja drži:
Thiovit, Chromosul, Cossan, Kalinosul, KARATHANE, BAYLETON , SYSTHANE, ANVIL , ALVIN, PUNCH, TOPAS 100, CRYSTAL, FALCON ili TALENDO, pošaljite mi adresu ili telefon na pp.
Ja znam samo za 'Volodja' iz panceva, nacicesh na netu adresu.. Lako se nalazi put do njih.. U beogradu nema poljo apoteka vishe, sem na zelenjaku a tu cesto neshto nemajuMeni se pojavila pepelnica takodje al sve se nadam prestace ova shashava kisha pa ce se pepelnica zaustaviti.. rezem samo obolele grane.. mozda ce ipak morati da prskam
![]()
Preko puta crkve u mirijevu ima poljoprivredna apoteka Adresa je Vitezova karadjordjeve zvezde ? (broj neznam) Do nje ide 27L ili bilo koja 27 do raskrsnice 150m dalje kao i 46 Imaju sve i svasta a i moze da se naruci nesto sto ti treba.