Problem

EthanMorasca

Početnik
Poruka
2
Pozdrav svima!

Imam 19 godina. Pre oko godinu i po dana (u januaru 2010. godine) počeli su mi bolovi u donjem desnom delu stomaka, koji su ubrzo prestali. Bolovi su se vratili krajem maja i bili su intenzivniji nego pre. Uradio sam ultrazvuk stomaka i pronašli su mi polip u žučnoj kesi veličine 7 mm. Zakazali su mi kolonoskopiju pod anestezijom za septembar. Tokom leta nisam imao nikakve bolove. U septembru sam odradio kolonoskopiju i nalaz je bio savršeno uredan. Odahnuo sam i opustio se. Krajem oktobra bolovi su se vratili i bili su jači nego obično. Imao sam ih po 2-3 puta nedeljno i jako me je bolelo, osećaj kao da vas neko čupa iznutra. Nisam išao kod lekara zato što su mi rekli da je moguće da mi polip u žučnoj kesi izaziva te bolove. Bolovi su prestali posle 2-3 nedelje. Nisam imao ove bolove sve do početka marta, kada su se vratili, ali nisu bili ni izbliza toliko jaki. Odlučio sam da odem kod lekara, zato što mi je to okupiralo svaki segment života i nikako nisam mogao da prestanem da razmišljam o tome. Kada mi je rekao da ne može polip žučne kese da me boli na tom mestu, zamalo nisam pao sa stolice. Poslao me je na rendgen gde sam uz pomoć barijumske kaše snimio jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo. Primećene su lagane distenzije (suženja) u nekim segmentima tankog creva. Od tada sam počeo da imam probleme sa stolicom - ne dijareja, već nešto između dijareje i normalne stolice. Kontrolok mi nije pomogao, kao ni Buscopan, koji mi je lekar dao za bolove.

Ubrzo sam počeo da dobijam osećaj da mi gori karlična kost i to sam povezao sa ovim bolom. To je ubrzo prestalo, a bolovi u stomaku su se vraćali s vremena na vreme, ali nisu bili jaki. Početkom maja osećaj gorenja u karlici se vratio, da bi se posle par dana proširio na celu nogu i počelo je da me boli. Dva dana je bilo užasno i onda je počelo da se smanjuje. Sada mi se ti bolovi javljaju povremeno. Ponekad me kada ustanem ujutru bole ruke, naročito desna i to ispod lakta. Takođe, imam neki osećaj zatezanja u leđima, opet sa desne strane. Krv sam vadio kada početkom maja i svi nalazi su bili OK.

Ne znam šta da radim, jako sam uplašen. Paničim i nikako ne mogu da izbacim iz glave pomisao da mi svi ti problemi sa kostima potiču od ovog bola u stomaku (kojem se ne zna uzrok) i da će kada otkriju šta je već biti prekasno. Stalno razmišljam o tome, čak i kada sam srećan, dovoljan je jedan momenat da me nešto zaboli i pokvari mi sve. U potpunosti sam izgubio apetit i to mi stvara još veću paniku. Poslednji put kad sam bio kod doktroa rekao mi je da probamo dijetu bez glutena. Pridržavam se, ali bolovi su i dalje tu s vremena na vreme, a ni problem sa stolicom nije rešen. Konstantno ispipavam žlezde na vratu, rebra, kolena, tražim neke promene. Ne znam da li sam lud, ali bih više voleo da sam lud nego da sam fizički bolestan. Pomozite. :(

Уплашен си, узнемирен, активно нервозан.
Што се тиче основне болести, овде ти не можемо помоћи како доликује, то могу само лекари из установе.
Међутим, можемо да те бодримо и покушамо да те утешимо. :)

Моје лично мишљење је да си многе од симптома развио на нервној бази. Наравно, полип постоји, проширења црева постоје, али ништа од тога није толико озбиљно да би се ти толико нервирао. ;)
Пробај да се опустиш, да се дружиш са другарима, ради неке вежбе, нађи девојку...заборави, једноставно, на те тегобе и гарантујем да ће се све санирати. :)

Back