Problem zvuka u filmu danas...

Istina, ali glumac je zauvek praktično "in live"... Pa, to mu je posao! :D Pritom, obaveza mu je da bude jasan, da ima dikciju, čak i kad imitira sleng...
Stoga me današnja "mumble-rap" moda izgovaranja jako nervira i razočarava... Kog đavola snimaš film i trpaš se u kadar radi fotografije ako te niko ništa ne razume šta cvrkućeš tu?...
Film ima tu prednost da se kadar moze snimiti ponovo, ako ne valja :rotf:
Sta je in-live tu?
I sta sad mesas forografiju :mrgreen: unosis neki nemir :lol:

Možda jer su glumci starijeg kova svi bili glumci pozorišni, te je gluma bila kakva je i bila - osrednja.
Onda imate problem kvaliteta zvuka. Danas su nejasniji jer ne moraju da se krevelje i kidaju grla zbog loših traka. Mesto toga, ozvučenje koje bi trebalo da bude kvalitetno se ne koristi pravilno da ovo dobiješ.

Možda jer su glumci starijeg kova svi bili glumci pozorišni, te je gluma bila kakva je i bila - osrednja.
Onda imate problem kvaliteta zvuka. Danas su nejasniji jer ne moraju da se krevelje i kidaju grla zbog loših traka. Mesto toga, ozvučenje koje bi trebalo da bude kvalitetno se ne koristi pravilno da ovo dobiješ.
Kazes ovo se “danas” desava?

Pitanje ozvucenja bi bilo naredno.
Jeste kvalitetnije nego nekada-tacno. Zasto se ne koristi maksimalno ta prednost?
Zasto ti mislis da se ne koristi max?
Ili se nepravilno koristi? Sta je uzrok?

Meni više smeta dinamika zvuka u modernim filmovima. Od suviše tihog do suviše glasnog. Stalno moram da čačkam volume na daljincu.
I to isto...
Kao bukvalista “kao” :cool:
Zasto natrag u laboratoriju :lol:?
Ja kao zadnji ponavljac :rotf:

Sad ozbiljno, zasto :think: ?
Daj, dosadna si, prati fabulu radnje...
A, da, ne čuješ šta pričaju. :cool:

Zašto svi naši glumci danas mrmljaju da ih ništa ne razumeš, ko da imaju klikere u ustima?:roll:

Iz filma u film ovo izgleda postaje pravilo koje se ponavlja i to zbilja počinje da mi ide na nerve...

Da li je problem tonaca ili glumaca...:dontunderstand:
vise je nego ocigledno da je ton u nasim filmovima ocajan..ocigledno tonce biraju preko neke veze.

Zašto svi naši glumci danas mrmljaju da ih ništa ne razumeš, ko da imaju klikere u ustima?:roll:

Iz filma u film ovo izgleda postaje pravilo koje se ponavlja i to zbilja počinje da mi ide na nerve...

Jedno vreme sam radio sa muzičarima i pošto mi je taj materijal bio jako loš poslao sam toncima na nekim televizijama koje sam poznavao. Kažu da se danas snima na kojekakvim treševima. Uopšte se ne pridaje značaj tonu.

Od dolbi saraunda do apsolutnog kreštavog šita :)

Kazes ovo se “danas” desava?

Pitanje ozvucenja bi bilo naredno.
Jeste kvalitetnije nego nekada-tacno. Zasto se ne koristi maksimalno ta prednost?
Zasto ti mislis da se ne koristi max?
Ili se nepravilno koristi? Sta je uzrok?
Pogledaj(te?) samo serije i filmove koje proizvode ovi trećerazredni šabani sa Mitrovićevim parama
Očaj. Ne mogu spot za IDJ da snime.
Pitanje je rediteljstva.

Hvala na pojasnjenju.
Trecerazredni sabani su glumci ili ekipa
Oni su simptom
Reditelji su problem?
Da. Oni moraju biti u komandi.
Ovde se pise o tonu. Tonci su dobri ili su i oni sabani?
Toncima su uvek morali konstantno kroz istoriju kinematografije govoriti idi ovde idi onde snimi ovo
Ne smeju da se prepuste da rade na svoju ruku

Pored reditelja ima ceo tim tehničara, a ni jedan ne digne glas. Pa to su šabani

Мислиш искључиво на филмски или и серијски садржај?

Back