Problem zvan bivsa zena

ja sam samo obrazlozila bes koji ste spomenule.
nisam ulazila u raspravu o temi posto po tom pitanju nemam nista da kazem.ne volim da nagadjam i predpostavljam slicne stvar

Да, да, свакако. Ја сам само осетила потребу да још мало разјасним, јер ми се чинило да нисам била довољно јасна.

Po ponašanju bivše žene, ja bih zaključila da ona još uvek ima "pretenzije" prema bivšem mužu ili bar prema njegovoj imovini. U svakom slučaju, po njenom mišljenju, računi, i emotivni i finansijski, još nisu namireni. Za vaš brak bi možda najbolje i bilo da nju deportuju iz zemlje, da bude što dalje od vas, (pisalo je da postoji i ta mogućnost), džabe pare, pazite da vam se i u brak ne umeša.

Hellen:
Слажем се да је ствар типа личности, али то што ми објективно процењујемо да она нема разлоге за бес и такву реакцију то нема везе са тиме како се она осећа. Сви ти људи заиста осећају да су повређени зато што неко не жели да им испуни сваку жељу, они заиста верују да су жртве, паћеници, а да су други сурови према њима...
Значи, ми с наше тачке гледишта видимо да је та особа нестабилна, размажена, себична и безобразна, али она себе тако не доживљава! Она сигурно себе види као жртву, као некога коме природно припада право да буде по њеном, и ако није по њеном она је заиста искрено емотивно повређена! Зато се тако понаша. Када сам рекла да она то ради зато што је емотивно повређена, нисам при томе мислила на то да ју је неко заиста, реално повредио, него да се она тако осећа! И то осећање је њена једина реалност, она не види друге људе и не види реално своје поступке.
Значи, ја њу никако не правдам, само објашњавам откуда јој толико воље и снаге да некоме загорчава живот. Бес и инат су увек нечим испровоцирани, не настају сами од себе. Е сад, неким људима је довољан разлог за бес, пакост, инат и то што је неко срећнији од њих.

Надам се да сам мало разјаснила, чини ми се као да сам можда била погрешно схваћена.

a040.gif
a036.gif

Draga webhanuma, evo malo sagledavanja iz drugog ugla (ugla bivse zene). Vrlo je vazno, rekla bih presudno, zasto je ona bivsa? Je li postala bivsa zato sto si Ti tome doprinela ili?
Zena se tesko miri sa tim da neko ukeba njenog muskarca, pa onda pocinje osveta na svim nivoima. Motivi su razni emotivna bol, sujeta, posesivnost... Mentalni sklop ostavljene (bivse zene) mora biti zaista poseban da bi se lako slozila sa svim sto nosi jedan razuman razvod. Cao

Back