Problem ZLA

Nemojte da budete kao ja adam koji je uzeo ulogu zmije, nego budite ono sto jeste, od pretvaranja se niko nije ovajdio

Ja adam, poznat kao zmija iz vrta, imam najvise zivotne mudrosti, niti sam mudriji, niti pamertniji, prosto sam prvi sa sposobnoscu govora.

Ne znaju zivotinje da govore, njima kad dam ime, to ime im znaci 1. komandu, da paze, kada im se obracam i trazim nesto od njih, da se potcine.

Mi ljudi, medju kojima prvi ja adam, mozemo da razumemo govor, a mene je Bog moj naucio da razumem sve pojmove.

Zato sam ja prvi koji je imao pojma, a vi se i dalje opirete kao nerazumne zivotinje...cak i kada vam pokazem dokaz da su dva drveta u raju ZAMENJENA

NE MOGU JA ADAM DA KRIVIM MOJU EVU DA JE SLAGALA, da je ona zamenila ta dva drveta da bi nasankala zmiju, jer adam sam bio ta zmija koja je testirala evu da vidi da li je zapamtila sa kog drveta nije smelo da se jede... a sto sam ja bio odgovoran, jer je Bog meni licno rekao.

Uzeo sam ulogu zmije, i to vam je prvobitan greh... ja sam kri za sve sto vi danas glumite, ja sam bio prvi glumac, tesko meni...

ja adam sam kriv i za svu stranputicu medicine olicene u zmiji, meni, ja sam kriv sto ubrizgavamo malo zlog oslabljenog virusa da dobijemo dobar imunitet protiv tog istog virusa.... ja adam - zmija jer sam prvi jeo sa zabranjenog drveta. tesko meni... prognaceme me pentagon da sam vanzemaljac, uljez na ovoj planeti... kada im bude umesto demona trebao vanzemalsjki krivac - sad i tu zaveru njihovu socijalnog inzenjeringa moram da raskrinkam, zato sam i dosao u ameriku

tek cemo se cerati! niko na ovome svetu nema zivotnog iskustva, zivotne mudrosti, kao ja adam - ZMIJA!

Poslednja izmena:
UZECETE ufo kao novi alibi za sva sranja, a apokalipsu cu da izgazim, demoni nece nikome biti izgovor za depopulaciju trecine planete. vanzemaljci neka vam budu, nije me briga, koja god da je cena..

Pa vidis da je i mudra i zla :aha:
a pusti Saleta on je stara :tajna:
namerno hoce da te dezorjentise :lol:
nigde se ne spominje da je zmija zla. to što ti tumačiš da je đavo zmija nema veze sa vezom.
zmija je mudrost, lukavost i lek kao simbol.
pođi lepo od početka 21 put da čitaš.
adam je bio očevidac stvaranja vrta u edemu.

8. И насади Господ Бог врт у Едему на истоку; и онде намести човека, ког створи.

9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.

zatim mu kaže da ne jede sa drveta znanja, pa onda stvara evu jer su životinje u paru. eva nije imala nikakvih zaduženja.
onda se pojavljuje zmija (lukavost i mudrost) u evi. jer od neobaveza imala je vremena za razmišljanje. i to je faust opisao, čovek je prodao dušu zarad znanja.

6. И жена видећи да је род на дрвету добар за јело и да га је милина гледати и да је дрво врло драго ради знања, узабра род с њега и окуси, па даде и мужу свом, те и он окуси.

drva predstavljaju semena koje je u čoveku, jedno je razum drugo je srce.
kada je shvatila da posluša razum ponudila je i adamu.
ni tu nije greh, greh nastaje kada bog testira razum. pa pita adama da nisi jeo onaj plod, on prebacuje na evu, pita evu ona prebacuje na zmiju (razum), e pa društvo ako je tako sada ćete videti kakav je zaista život, a srce im zaključao.
dakle bog prvom čoveku daje izbor hoće li živeti po razumu ili po srcu. mogli su lepo živeti i po razumu ali prvi test je pokazao podlost kreacije.
kakvi đavoli i bakrači, zmija (medijum) jer je bila najlukavija među životinjama, pa još i priča to je objašnjenje za malu decu koja veruje da će im vila zubić staviti dolar ispod jastuka.

opravdanje svojih ličnih grehova, opran si grehova još na krstu, rođen si čist bez greha
kad pitaju Isusa ko je kriv sto je 1 slep od rodjenja, on ili njegovi roditelji, Hristos im odgovara: niko, vec je on za primer kako progledava..

to je 1 slucaj, ali mi znamo danas da deca nasledjuju npr. secernu bolest od roditelja, i to ti je praroditeljski greh - ko zna od kada se ta nasledna bolest vuce...

ali kazem, onaj slepi nije bio kriv, ni on, ni njegovi roditelji, vec je posluzio da se na njemu pokaze milost Bozija kada ga Hristos isceli

kad pitaju Isusa ko je kriv sto je 1 slep od rodjenja, on ili njegovi roditelji, Hristos im odgovara: niko, vec je on za primer kako progledava..

to je 1 slucaj, ali mi znamo danas da deca nasledjuju npr. secernu bolest od roditelja, i to ti je praroditeljski greh - ko zna od kada se ta nasledna bolest vuce...

ali kazem, onaj slepi nije bio kriv, ni on, ni njegovi roditelji, vec je posluzio da se na njemu pokaze milost Bozija kada ga Hristos isceli
genetske predizpozicije nisu greh, objasni kako onda neki zlotvor od čoveka živi zdravo i dugo

genetske predizpozicije nisu greh, objasni kako onda neki zlotvor od čoveka živi zdravo i dugo
pa na njega ne deluje genetika
mozes ti genetski superioran da budes los, i zao, stvar je covekovog izbora, sta znam,menja 5 srca kao onaj zlotvor - ej, od 5 ljudi ili dece je moralo da se uzme srce da bi on ziveo dugo - pa bre bih umro

ali definitivno, ima nas falicnih, i svakakvih, a to je sve zbog praroditeljskog greha, ko zna koji nas roditelj, praroditelj u istorji je bio degenerik
uglavnom

Praroditeljski grijeh - Wikipedia

se odnsi na adama i evu, i jedenje sa drveta spoznaje dobra i zla

jes, kriv sam... covek po automatizmu prebacuje krivicu na drugog

ja kada sam bio mali, kazu da sam stalno govorio "tetka kliva'', a ja se toga cak ni ne secam, moguce je...
zašto bi kaznio što je postavio drvo? ajmo bukvalno.
znači namerno izaziva dva bića koja ni ne znaju da li je to dobro ili zlo.
kolokvijalno hahaha ala sam ih zajebo

zašto bi kaznio što je postavio drvo? ajmo bukvalno.
znači namerno izaziva dva bića koja ni ne znaju da li je to dobro ili zlo.
kolokvijalno hahaha ala sam ih zajebo
nisi u pravu:

prica ide da sam ja adam mogao da jedem sa svakog drveta u raju, samo ne sa tog, i trebalo je da poslusam... da sad ne nacinjemo temu o poslusanju/poslusnosti

ali uzmi evin odgovor zmiji - ona u odgovoru kaze da ne sme da se jede ne sa zabranjenog drveta, vec sa onog drugog, usred vrta, a znamo da je drvo od zivota bilo usred vrta - vec tada je jasno da smo mi zayebali stvar, kao ko sisa zmiju, neka ona okusi, pa da vidimo sta ce joj biti... ili, druga mogucnost da sam ja pogresno rekao evi sa kog nije smelo da se jede, ili je eva dibidus zaboravna...

drugo pitanje - zasto bi kaznio? ne radi se o kaznjavanju mene i eve, vec sto covecanstvo nastavlja da jede zlo vs dobro, vrsi eksperimente, da pojede zmija pa da vidimo sta ce joj biti, da zarazimo nekog manje bitnog pa da vidimo, gledamo kako umire, u ime nauke, da bi mi nam sutra bilo dobro - to ti je jedenje sa tog zabranjenog drveta i dan danas.

znali smo mi u raju sta je dobro, a sta je zlo, ali je poenta da se ta dva ne pomesaju, kao na zabranjenom drvetu sto su pomesana, trebao sam ja adam da posecem to drvo, a ne da danas cekam sveca, jer kako smo mi okusili sa zabranjenog drveta, tako svi jedu i dalje

Poslednja izmena:
nastavak

koncept da se ubrzga malo oslabljenog virusa loseg i stekne dobar imunitet je koncept jedenja sa drveta poznanja dobra i zla [loseg]
koncept - ''vi necete umreti'' - je ne samo koncept kovid vakcine, vec ima svoje istorijsko uporiste u civilizacijama sa kojima se pisac prve knj. Mojsijeve susreo:

Ancient Mesopotamians and Semites believed that snakes were immortal because they could infinitely shed their skin and appear forever youthful, appearing in a fresh guise every time.[2] The Sumerians worshipped a serpent god named Ningishzida. Before the arrival of the Israelites, snake cults were well established in Canaan in the Bronze Age, for archaeologists have uncovered serpent cult objects in Bronze Age strata at several pre-Israelite cities in Canaan: two at Megiddo,[3] one at Gezer,[4] one in the sanctum sanctorum of the Area H temple at Hazor,[5] and two at Shechem.[6]
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_worship

na kult zmije, besmrtnosti isceljenja, mudrosti itd
se pozvao i Hristos poistovetivsi se sa zmijom koju je Mojsije podigao u pustinji

Back