Problem Yugo 45

Yugo45ica

Početnik
Poruka
2
Ovako imamo drugar i ja juga 45 komsija ga vozio kupio Korsu pre god dana ostavio juga koji je palio radio i tako stajao god dana napolju uzmemo ga mi od njega pre neki dan nije hteo da upali vidimo da je baca gorivo skapiramo da je pumpa otišla kupimo novu sada baca gorivo ali i dalje nije hteo da upali karburator očišćen sve dizne struju baca resimo da ga na gurku upalimo na jedno nizbrdo oko 100 metara dugačko i upali prvi put na pola brda ali nije hteo da primi gas i ugasio se mi opet pokušamo opet isto ostavili smo ga danas ponovo sve pokušali samo je pucao iz auspuha ne znam vise sta može da bude pa molim za vasu pomoć hvala unapred

Verovatno su platine zalepile.
Osmirglajte ih malo sa nekom finom smirglom i to bi trebalo da je to. Naravno kad vec skidate razvodnu kapu i nju malo osmirglajte na kontaktima.
Retko je odlazila bobina ali proverite i nju.
Moj savet vam je da skinete poklopac filtera za vazduh i da iz cepa od flase sipate benzin dok neko vergla. Ako tad upali onda je do karburatora.

A otkud mi znamo sta si ti radio?
Nisi napisao da si kontrolisao svecice i da li baca varnicu jel tako? Isto kao sto nisi napisao ni da si sipao gorivo direktno u karburator ali ne smes mnogo jer ce da presisa a opet tu ne znamo koliko si sipao.
Onda ti je do paljenja koje treba da nastelujes na razvodniku a to moze da se zakljuci i po pucanju iz auspuha.
90% je do razvodnika a 10% do karburatora.

Back