@Snejks ti veze nemas...citaj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/archive/index.php/t-26836.html
Izvod iz foruma:
"Ovako problem je sledeci,onoga momenta kada prikljucim sa video karte tv qut na televizor izbaci mi fid sklopka ( znaci napon od 220 volti nestane u celom stanu).Ovo se ne desava kada iz televizora izvucem antenski kabal ( inace je antenski kabal prikljucen na gradsku kablovsku televiziju).Posto mi je stvarno smor da se svaki put zavlacim iza televizora kada hocu da pogledam neki film postoji li neko resenje za doticni problem.
Pazi situaciju
Kad god nesto petljam na relaciji Antena-Video-TV u dnevnoj sobi, obavezno me drma struja kada dotaknem masu (spoljasnji metalni neizolovani deo antenskog kabla) i pokusam da ga ubodem izmedju TV-ant ulaza i Video-Ant izlaza !
Sto znaci da se izmedju 2 mase (ili u prevodu - antena na krovu (zajednicka) ili kabl iz ravodne kutije koji dolazi iz kablovse mreze i masa u samom TV-u razlikuju za poveci elektricni potencijal (citaj:
javlja se napon).
Merio instrumentom - i
iznosi oko 50 volti sto je pogubno tj. na granici u vecini slucajeva... sad samo sa rukavicama " :beat: radim"
Nije iskljuceno da imas negde losije uzemljenje ili pojavu indukovanog napona, sto izaziva opisanu pojavu, (ali kod mene u zgradi je uzemljenje ok, dakle ostaje indukcija od samog TV-a kao jedini izvor)"
Znaci da @zeljkov020, @*P*A*B*L*O*, @overkill, @Klothius IZ ISKUSTVA znaju da postoji napon, ali da ne odemo u off topic, @Emilijenu ste rekli da ne pokusava to ponovo i valjda je poslusao, posto ga nema sa odgovorom.
BTW, Klothiuse, tebi izgleda ne treba ni UPS