Problem Srbije u 21. veku? Nedostatak patriotizma, autošovinizam, stranci, nedostatak energije ili nešto treće?

Prva i druga sezona one serije ubice mog oca su toliko slicne sa situacijom u Srbiji iz tog vremena da mi se cini da je neko ko zna politicko birokratsku scenu tog doba bio savetnik u pisanju serije...
Suvise slicnosti sa realnim dogadjajima, bas previse...

A inace smatram da u Srbiji nije moguce biti gradjanin niti gospodin covek, a damica mozes da se pravis, nije da ne mozes.....
Ali gospodin nikako...

Pazi volim ja Srbiju , stvarno , ali mrzim Srbe, totalni apsurd..
Isto tako bih ja rado da volim Ruse, i Ruskinje, ali brate kad vidim kako lako unistavaju samozrtvovanjem tudje zivote i taj isti Srpski primitivizam i kod njih, emocionalni , tacno mi se i oni ogade...samo sto nisu moji pa manje...

Ne mogu da podnosim to omalovazavanje vrednosti ljudskog zivota radi nacije a istovremeno neodgovorno ponasanje u drustvu...ako hoces laganicu zivot da mi uzimas onda brate odgovornost pri ponasanju , a ne zaebavanje.

Проблем је наравно нејединство.
Превише издајника задојених западом.
Проблем је што се не граничимо са Русијом.
Истина, нејединство нас одувек зеза.
Не постоји џабе не дај Боже, да се Срби сложе..
Што се Запада и Русије тиче слажем се, мада у последње време од Русије обећања, а земља нам је стално мања... Али опет дају нам донекле ветар у леђа. А и кроз историју су.

Проблем је наравно нејединство.
Превише издајника задојених западом.
Проблем је што се не граничимо са Русијом.
Ma jok bre, jos uvek je najveci broj Srba sebican na prvom mestu , ebe im se za zapad..
A jedinstvu je tu , sasvim sigurno je danas prilicno jedinstvena Srbija...
Svako za sebe i svi protiv pametnijih...da nam ne pokupe pozicije..

Осуђени на пропаст, генерација без будућности.
Gresis...
Ti imas buducnost.
Slusaj me, ti si mlad i nisi u zabludama ili bar ne moras da budes.
Nista ne cekas, ne cekas da bude bolje, znas da nece, znas da sve ovo ide kao tome da cela Srbija bude jedno veliko selo.
Znas sta sve dobro prolazi u selu , prodavnica, limar, mehanicar, geometar, postar, policajac, ucitelj ako cuva decu i deca ga ne zarezuju puno.
Cistaci, presipaci pesticida i ostalih otrova uz neku poljoprivrednu apoteku ili hemijsku prodavnicu. apotekari, veterinari i gradjevinci , nema veze sto je selo , danas to prolazi na selu i gradjevinac, ne moze sam seljak a i ne zna bas sve, a ne zna ni ovaj, ali bar se ne vidi da je nakrivo sprat.

Hoces da se bavis necim sto nije pobrojano , kreni odmah , ali odmah da ucis jezike, 2, ne jedan...i da gledas koju ces stipendiju i koji grad , koju drzavu , pa sta ti uleti..

Tako da daleko od toga da si ti izgubljena generacija jer ti znas sta ovde mozes a sta ne mozes da ocekujes, nije ti ukradeno nista...niti obecano pa neispunjeno.

Ne boj se takodje za lovorike, Srbi jedva cekaju da neko uspe u svetu da se posle kite tudjim perjem..
Kao i svi narodi sveta, samo ovde taj neko ne bi ni u ludilu uspeo u Srbiji.

Radi dece ozeni se devojkom iz druge nacije...raznolik genotip...dobro za decu.
Zbog sebe biraj lepu i koja ti godi...ali ne drzi se nasih devojaka kao pijan plota....nauci da trljas dva prsta , to je mimikrijski znak da hoces keksa od zenske..a to bi trebalo da bude dosta za pocetak....Sto se manje razumete, to se teze svadjate...

Back