Problem sa zvukom u (pojedinim) AVI fajlovima

dakyorlando

A picker, a grinner, a lover, and a sinner
Moderator
Poruka
40.924
Da krenem od početka.

Skinuo sam s neta paket od nekoliko AVI fajlova (epizode jedne serije su u pitanju). U nekima od njih se zvuk čuje, ali u nekim ga nema.

Sve epizode koje imaju zvuk imaju jedan audio stream. One koje nemaju zvuk imaju dva audio stream-a. (Puštam ih preko MV2 plejera, ali ni drugi plejeri neće da puste zvuk).

Kada kliknem (kod tih AVI fajlova koji nemaju zvuk) na prvi audio stream, ono što bi trebalo da su "originalni" zvuci u epizodi. onda nema zvuka, a kad kliknem na drugi - čuje se zvuk, ali su u pitanju komentari režisera, glumaca i tako to (jer je DVD rip u pitanju).

Kako da pustim zvuk iz tog prvog audio stream-a tako da se čuje? Da spomenem još i da imam K-Lite Codec Pack 4.9.5 (Standard), kao i da MV2 plejer ponekad zna malo da zastane pre nego što pusti neki od tih fajlova, a ponekad prijavi i problem (samo kad su u pitanju ti sa dva audio stream-a).

Da li mogu nekako da rešim ovaj problem a da ne moram da tražim druge verzije tih problematičnih epizoda za download? Da li da probam s nekim drugim audio kodekom i kojim? Pomozite.
 
@silovski: Otvorim Total Video Converter, program koji uvek koristim za konvertovanje, i stavim jedan od tih fajlova da se konvertuje, ali on počne da vrši proces strašno sporo, kilobajt po kilobajt. A kako je fajl velik skoro 300 MB, trebaće mu ceo dan da zavši. A ne znam sa sigurnošću da li će to da reši stvar... :neutral:

@cizmice: Koju verziju da probam? Na toj strani nema starije od 4.9.5, koju ja imam.
 
Što se konvertovanja tiče, da bih video da li vredi konvertovati ceo fajl, konvertovao sam samo jedan deo jednog od problematičnih fajlova. Osim u prvih par sekundi, u kojima se čulo neko šištanje, zvuka nije bilo. Probao sam sa drugim kodekom, pa sam skinuo Codec Pack All in 1 6.0.3.0 i, prilikom instalacije audio kodeka, štiklirao sam i neki kodek posebno predviđen za video fajlove koji imaju više tih audio stream-ova. I opet ista priča - zvuka nema pa nema. Da li bih mogao još nešto da probam ili jednostavno nema zvuka u tim fajlovima?
 
Ako si skidao sa torenta bilo bi dobro da pogledaš u komentarima tih torenta da li je neko nešto napisao u vezi tona. Oduvek praktikujem pre skidanja nečega da pročitam komentare, ako ih ima.

Pokušaj sa besplatnim programom http://www.erightsoft.com/SUPER.html da konvertuješ jedan video, ali ceo. Podržava skoro sve formate i odlično radi. Meni se desilo da jedan video ne mogu uopšte da pustim, krahira mi svaki plejer. Posle kovertovanja video je bio u redu.
 
FLUID, kralju, kako da ti zahvalim? :worth:

Taj program koji si mi preporučio je jedini koji je pustio zvuk u tim fajlovima. Znači ipak nije falio, samo ga izgleda audio kodeci nisu čitali.

Sad samo treba malo da se igram sa opcijama da bi kvalitet konvertovanog videa bio isti kao original. Hvala ti mnogo. :hvala:

A uvek gledam komentare kad skidam torent. Ali kod ovog ih nije bilo.
 

Back
Top