Problem sa zuchnom kesom.

X Black

Aktivan član
Poruka
1.399
Ranije sam radio uz abdomena i nadjen mi je polip koji je bio velicine 5mm,medjutim doktorka mi je rekla da to nije nista,navodno,vec je rakl mozda imas mulja u zucnoj kesi i kao procice to.Ono sto me zabrinjava je bol koji se nastravio u predelu oba bubrega,a nedavno sam vadio krv i utvrdjeno mi je da su bubrezi ok...e sad,interesuje me da li bol u predelu jetre,tj zucne kese moze da utice da mi i levi bubreg trpi pritisak tj bol koji se javlja u desnoj strani dela???

Собзиром да имаш полип па чак и сумњу на муљ у жучној кесици, за почетак, мораш из исхране да редукујеш холагогне материје. То су јаја, слаткиши и масно.
Дакле, што их мање будеш јео, мање ће те болети.
Такође, не би било лоше да одеш код још једног лекара по мишљење у вези тог полипа.

Бол о коме пишеш, због жучне кесе да осећаш бол у пределу левог бубрега, могуће је.
Не знамо тачно како ти се укрштају нервна влакна и одакле полазе у твом случају нервна влакна за инервацију жучне кесе и предела с леве стране изнад бубрега. У медицини је познато постојање одраженог бола. Он се углавном развија истострано, али изузеци свакако постоје.
Да би био сигуран да је то то, најлакше је урадити Ултра-звук левог бубрега и на тај начин отклонити сумње. ;)

Poslednja izmena:
Значи, чим ти буја кандида у цревима, нешто с исхраном и имунитетом није како треба.
Што се кандиде тиче, избаци из употребе млечне производе- јогурт, млеко, сиреве и слаткише. Њој прија кисела средина, а те две врсте намирница баш подстичу киселост.
Нисам се горе добро изразила, уместо ''меса'' требало је да напишем ''масно''.
Дакле, пилетина и риба долазе у обзир.;)

Значи, због болова жучне кесице треба да заобилазиш јаја, масно, чоколаду.
Због цревне кандиде треба да заобилазиш кисело. ;)
Иначе, треба да одеш год гастроентеролога и да му пријавиш ту цревну кандидијазу.
кандида буја кад се имунитет скрши. зато треба да те прегледа лекар, да би установио о чему се ради.

Radio sam briseve,na kandidu,negativni.Medjutim simptomi su ukayivali na nju pa sam otisao korak dalje....radio sam test na kandidu putem krvi i pogodih ja.Elisa IgM pozitivan,ali svi doktori su me uputili kod psihijatra kao da sam hipohondar jer gospoda ne priynaje najnoviji test iz jeurope...i poslase me kuci da bolujem.Sto je najgore ubedili su moje roditelje da to nije nista,a ja krepam u bolovima i depresiji.Cak sam dobio i suicidne napade...kao slag sam dobio i autoimune bolesti...i tako se patim 4 godine...skoro 5...tuga..

Back