Problem sa zgibovima

E zavisi. Ako imas previse mase, tj. ako si deblji, bice ti teze da krenes da radis zgibove.

A ako jednostavno nemas misicnu masu, kreni da dizes neki kucni teg(od oko 10 kila) po ruci, radi sklekove i propadanja.

I naravno svaki dan pokusavaj zgibove koliko mozes. Ali pravilne zgibove. Da se spustis skroz tako da ti se ruke isprave, i onda da se popnes nazad.

Pre 3 meseca sam mogao jedva dva zgiba da uradim, sad u seriji jednoj mogu 10.

Nije ni to puno, ali za 3 meseca je velika promena.

Samo napred.

Plivanjem sam ja postigao da uradim i vise zgibova. Tako da mozda to upali.
Sad radim 80 zgibova u 6-7 serija. Najvise sto mogu je 25 odjednom.
I to sve za manje od 2 meseca.
Dobro, ranije sam isto mogao da uradim recimo do 10 zgibova ali sve je to bilo slabo nesto...

horizontal row i negative pullup.

Horizontal row (neznam kako se prevodi)

Horizontal row je pokret suprotan sklekovima, sklekovi su guraj dok ovo veslanje je vuci.

Moze se raditi u nekoliko varijanti:
recimo ako bas nemozes da uradis normalin horizontal row, stavis 2 stolice i metlu preko, legnes i podizes samo trup.

Ako vec mozes da mices celo telo, a nemozes da uradis vezbu moze i varijacija sa savijenim kolenima umseto izpruzenim nogama.

Poslednja izmena:
Radim sad 3 serije po 5.
Radio sam zgibove odmah poslije sklekova.Pa sam to promjenio,i onda sam vidio da mogu bar nekoliko zgibova da uradim.Od tad redovno radim. :)

Nekada davno kada sam poceo da treniram imao sam problem isti kao ti! Koncentrisi se da zgibove radis tako sto osjetis da ih pokrece Latissimus Dorsi http://www.exrx.net/Graphics/LatissimusDorsiSide.gif ... Kada radis zgibove slobodno odvoji jedan dan poseban za njih, to je misic koji zahteva vise od 3 serije... Dakle odvojis jedan dan samo za ledja i tu radis vratilo (zgibovi siroki hvat kojim se dizes ispred, kada sa tim zavrsis radis isto siroki hvat samo vuces odnosno dizes se iza glave, onda predjes na vojnicke) Mozes da ubacis i trening sa bucicama ako ih imas. Posle ovakvog treninga ima upalu da osjetis najmanje 5 dana! Sve zavisi od tebe kako si radio trening i koliko si se skoncentrisao na taj misic.

Probaj da jednu nogu stavis na stolicu a drugu u vazduh i penji se uz ormar,svaki dan povecavaj broj podizanja i sigurno ces ojacati ledja i ruke. Ja sam takodje slab u zgibovima,radim horizontalne i tu mogu 8 ali to mi nije puno pomoglo da ojacam ledja i ruke.

Kada radis trudi se da ti grudi idu u napred a laktovi u nazad,ako ne osecas misic ne radis pravilno...vezbe za ledja su "najteze" iz prostog razloga sto za razliku od drugih misicnih partija nisu lako vidljive okom.
Za pocetak se koncentrisi na negativna ponavljanja(pomocu stolice se izdignes i onda se POLAKO spustas,koncentracija na pravilnom pokretu).
Nadjes nekog ko ce ti pridrzavati noge taman toliko da se pomucis da uradis zgib.

Imam plocice na stomaku i svaki dan radim vezbe samo ne mogu vise od 3 zgiba
Kakve imaš?
3b96616a-19bd-476f-bff3-dec6b6d34e50-DSC01205.JPG

Back