Problem sa Wirelessom

markons82

Elita
Poruka
21.279
Ok, u cemu je problem.

Drug je pre par dana instalirao novi sistem. Namestio sve kako treba, dozvolio da mu se skinu driveri, namestio genuine Windows i to je to.

Nakon toga kada je restartovao masinu pocinju problemi. Net mu cas radi cas ne ( mislim pise ima internet al se nista ne desava ), cas mu pise za konekciju da je unidentified network, i tako stalno. Doneo comp kod mene i kod mene radi sve kako treba. Pomislio da nije mozda lose nesto skinuo i uradio crack zaWind i ponovo ceo sistem digao kad nista. Problem je sto u stanu ima jos jedan racunar i laptop kao i mobilne koji rade kako treba, bez ikakvih problema.
Pokusao sam da mu namestiom tako sto mu nece dodeljivati random IP kada se konektuje al i dalje isti problem. Dakle zaista nemam nikakvu ideju sta moze biti problem. Znaci net mu cas radi cas ne, cas skida normalno i ima konekciju, pa stane da skida/otvara sajtove a pise da ima konekciju, pa mu se resetuje i onda konektuje na router al pise unidentified network... Ima li neko ideju sta moze biti problem?

Da nije enkripcija wireless konekcije? Secam se da je jedan ADSL modem podrzavao samo WPA, a an kompu bio podesen WPA-2 ili tako nesto, baci pogled i na to.

Ne bi trebalo, mislim pokusali smo to a i drugi racunar je konektovan na isti nacin.

Sada kao radi al ne bas kako treba, od 6Mbit mu vuce jedva 1.5Mbit a upload je katastrofa, cak ni 1/10 od uobicajnog. Rekao sam mu da resetuje racunar sada kada je vec konektovan al mu je frka da ne izgubi konekciju.

A niko mu ne krade net, samo on je nakacen na router trenutno.

Back