Problem sa windowsom

• Začetnik teme Začetnik teme Zippy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zippy

Početnik
Poruka
3
Ok,znaci imam Windoes xp sp2...
Pre nekog vremena,pocelo je da mi se desava to,da svaki put kada upalim kompjuter i udje mi na desktop,pojavljuju se neka sranjca koja moram da iskljucujem,svaki put mi izlazi po 257 tih errora,na koje moram da kliknem "close"...
Da li neko zna u cemu je problem i kako to da popravim?Ili bi bilo najbolje da rusim sistem i ponovo ga dizem? Ta stvar mi ne pretstavlja nikakav problem u radu kompjutera,vec me samo iritira sto svaki put kada ga upalim,moram da isklikces "close" svih 267 puta....Ne pisite mi samo da idem ono dole "close group" jer samo to vec probao i nece da radi...
Evo i slike...

http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=sshot414.jpg&res=landing

Није ми јасно како неко може да инсистира на SP2 уместо да скине и инсталира SP3 колико знам исти је бесплатан?
Гомилу таквих завитланција је креирао и сам Мајкрософт не би ли натерао кориснике да коначно преузму SP3 са новим закрпама и сл...

Ok,znaci imam Windoes xp sp2...
Pre nekog vremena,pocelo je da mi se desava to,da svaki put kada upalim kompjuter i udje mi na desktop,pojavljuju se neka sranjca koja moram da iskljucujem,svaki put mi izlazi po 257 tih errora,na koje moram da kliknem "close"...
Da li neko zna u cemu je problem i kako to da popravim?Ili bi bilo najbolje da rusim sistem i ponovo ga dizem? Ta stvar mi ne pretstavlja nikakav problem u radu kompjutera,vec me samo iritira sto svaki put kada ga upalim,moram da isklikces "close" svih 267 puta....Ne pisite mi samo da idem ono dole "close group" jer samo to vec probao i nece da radi...
Evo i slike...

http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=sshot414.jpg&res=landing

Nije to virus, neko ti je ubacio bat fail....Idi ovako i vidi ima li ga tamo Start>>All Programs>>Accessories>>System Tools>>Task Sheduler i ako vidiš neki čudan fajl obriši ga tamo...

To je Windows direktorijum, posto je verovatno neki custom install...

Ne bih rekao da je moguce da je c:\win\ neki sistemski direktorijum, al ajd'

Super bi bilo kada bi nam rekao sta ima sve u tom "Win" folderu. Jer pazi, on ima neki batch kao sto rece Qurajber koji ybt pokrece neke exe aplikacije od 1.exe pa sve do 257.exe :rotf: , kladim se da su svi smesteni u tom folderu. :eek: Vidim na slici nisam lud.

Poslednja izmena:
I mogu da se kladim u kol'ko 'oces da ti je glavni krivac smesten u
C:\Documents and Settings\"ime racunara"\Start Menu\Programs\Startup
ili u:
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup

I svaki put kad podigne sistem on ga pokrece iz startup-a

Ne bih rekao da je moguce da je c:\win\ neki sistemski direktorijum, al ajd'

Super bi bilo kada bi nam rekao sta ima sve u tom "Win" folderu. Jer pazi, on ima neki batch kao sto rece Qurajber koji ybt pokrece neke exe aplikacije od 1.exe pa sve do 257.exe :rotf: , kladim se da su svi smesteni u tom folderu. :eek: Vidim na slici nisam lud.

Sreto sam se sa nekim isntalacijam windows xp-a koji kada se instaliraju umesto Windows imas Win direktorijum, mada isti djavo. Ako nije sistemski mzoe da ga izbrise slobodno, ako jeste vidi sta se to pokrece i izbrise iz startupa ili vidi da li se nalazi u msconfigu, ali opet ko zna sta je instalirao.

Ako mislite da je u Startup programima onda neka sve isključi osim antivirusnog programa..Start>>Run>>msconfig>>Startup>>i sve unčekirati osim antivirusnog programa...ali opet kažem ovo je neki bat fajl...sličan ovom

@ECHO off
:top
START %SystemRoot%\system32\notepad.exe
GOTO top

Samo što je ubačeno nakon koliko sekundi da se pokrene...

Ali mislim da se ovaj neće više nikada ni pojaviti na ovom forumu...

Poslednja izmena:
Sreto sam se sa nekim isntalacijam windows xp-a koji kada se instaliraju umesto Windows imas Win direktorijum, mada isti djavo. Ako nije sistemski mzoe da ga izbrise slobodno, ako jeste vidi sta se to pokrece i izbrise iz startupa ili vidi da li se nalazi u msconfigu, ali opet ko zna sta je instalirao.

Moguce, ne iskljucujem nista, ali u toj istoj lokaciji ima te zombi programe, pise mu sve ispred nosa. :)

Ako mislite da je u Startup programima onda neka sve isključi osim antivirusnog programa..Start>>Run>>msconfig>>Startup>>i sve unčekirati osim antivirusnog programa...ali opet kažem ovo je neki bat fajl...sličan ovom

@ECHO off
:top
START %SystemRoot%\system32\notepad.exe
GOTO top

Samo što je ubačeno nakon koliko sekundi da se pokrene...

Ali mislim da se ovaj neće više nikada ni pojaviti na ovom forumu...

Bas sam na ovo mislio, i jos ako u onim programima nema nista malicioznog vec su samo tu kako bi mu zagusili memoriju ispasce mu oci od "rucnog" istrebljivanja :D

'de znam , misteriozno mi je kako je uspeo da zakaci ovako nesto osim ako mu neko nije brljao po racunaru pa resio da ga malo zaj. :D

Evo,ovako :P
NICS : Task Manager nece da mi radi,uradim CTRL + ALT + DEL i izadje mi Task manager has been disabled by your administrator...
drzare : Imam i SP3 na cd-u,ali nemam drajvere za njega,za SP2 imam drajvere...
Qurajber : Nasao sam neko malo *****,sve kako si ti objasnio i opet se pojavljuje...
BLANKED : To je direktorijum windows,pretrazio sam sve u njemu,nema nicega...
Red_Zmaja : Hvala ti sto si objasnio ovom gore... :D
BLANKED : Opet ti govorim covece,sve sam pretresao,nisam glup,odmah sam to trazio...
BLANKED opet : U tom folderu nema nicega...
Red_Zmaja : Sistemski je folder...
Qurajber : Ne radi mi "run" ...
BLANKED : Nemoj misliti da nemam pojma,ili da mi je sve pred nosom,jer sam sve vec probao i nista ne vredi :besna:
Hvala vam svima,ali nisam nasao resenje,molim vas pomozite :brus:

NICS : Task Manager nece da mi radi,uradim CTRL + ALT + DEL i izadje mi Task manager has been disabled by your administrator...
drzare : Imam i SP3 na cd-u,ali nemam drajvere za njega,za SP2 imam drajvere...
Qurajber : Nasao sam neko malo *****,sve kako si ti objasnio i opet se pojavljuje...
BLANKED : To je direktorijum windows,pretrazio sam sve u njemu,nema nicega...
Red_Zmaja : Hvala ti sto si objasnio ovom gore... :D
BLANKED : Opet ti govorim covece,sve sam pretresao,nisam glup,odmah sam to trazio...
BLANKED opet : U tom folderu nema nicega...
Red_Zmaja : Sistemski je folder...
Qurajber : Ne radi mi "run" ...
BLANKED : Nemoj misliti da nemam pojma,ili da mi je sve pred nosom,jer sam sve vec probao i nista ne vredi :besna:
Hvala vam svima,ali nisam nasao resenje,molim vas pomozite :brus:

Neki virus ti brise fajlove :)

o.O :eek: :huh:

Uloguj se kao administrator, ako ne vidis opciju za administrator log in, skini TweakUI http://download.microsoft.com/downl...a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe Kada ga instaliras, otvori ga i klikni na "Login" i sa desne strane stikliraj ""Show "Administrator" on welcome screen" Trebalo bi nakon toga da ti pri sledecem podizanju sistema bude prikazan Administrator kao login opcija u windowsu.

p.s. Takodje bi bilo dobro da probas popraviti regedit istim programom, izborom opcije repair. Mada ako nemas admin. prava svasta je moguce.

Poslednja izmena:
o.O :eek: :huh:

Uloguj se kao administrator, ako ne vidis opciju za administrator log in, skini TweakUI http://download.microsoft.com/downl...a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe Kada ga instaliras, otvori ga i klikni na "Login" i sa desne strane stikliraj ""Show "Administrator" on welcome screen" Trebalo bi nakon toga da ti pri sledecem podizanju sistema bude prikazan Administrator kao login opcija u windowsu.

p.s. Takodje bi bilo dobro da probas popraviti regedit istim programom, izborom opcije repair. Mada ako nemas admin. prava svasta je moguce.

Vec jesam ulogovan kao administrator, tj. ja sam administrator i moj akaunt je jedini akaunt na kompjuteru ...

Posto i Qurajber kaze da se vise ne trudite,sta mi predlazete,da li da rusim sistem i koji novi da stavim ? sp2,sp3 ili win 7 ?
Imam AMD Sempron(tm) Processor
3000+
1.61GHz, 1.43 GB of RAM ...

Vec jesam ulogovan kao administrator, tj. ja sam administrator i moj akaunt je jedini akaunt na kompjuteru ...

Posto i Qurajber kaze da se vise ne trudite,sta mi predlazete,da li da rusim sistem i koji novi da stavim ? sp2,sp3 ili win 7 ?
Imam AMD Sempron(tm) Processor
3000+
1.61GHz, 1.43 GB of RAM ...

Zippy, svaki Windows ima poseban account koji se zove "Administrator", on je sakriven , ali ima veca prava no nasi account-i koje mi napravimo, oni imaju "limitirana" administratorska prava , dok ovaj ima FULL kontrolu nad sistemom. Zbog toga sam ti rekao da skines onaj Tweak i enejblujes pojavljivanje "Administrator" accounta kako bi iz njega pokusao da osposobis Task manager koji je tebi kao useru restriktovan od strane istog.
Welcome_Sceeen_Full_20060812.jpg

Sve u svemu izgleda da ti ne gine reinstalacija. Sto se tice operativnog sistema koji hoces da instaliras, to sve zavisi do tebe, win XP trosi mnoogo manje RAM memorije no sedmica, e sad ako racunar koristis samo za surfovanje , muziku , gledanje filmova i sl. onda je install sedmice OK, ali ako zelis da imas odlicne performanse koristeci neke zahtevnije programe i video igre onda ti preporucujem XP (service pack 3 naravno)

Poslednja izmena:

Back