Problem sa USB Hub - om

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.999
Moj laptop ima samo dva usb otvora. Posto se desi da moram da prikljucim pored misa i stampac i skener, trebalo mi je vise. Kupim usb hub sa 4 otvora.Ok on radi ali na njemu moze biti prikljucen samo jedan uredjaj.Cim pored misa prikljucim i fles, mis prestaje da radi, a on ili ocitava fles ili se ne desi nista.Onda mi ne vrsi nikakvu funkciju.Inace na laptopu je Windows XP.Da nije mozda do drajvera ili je ovaj hub kinesko njesra?

Moj laptop ima samo dva usb otvora. Posto se desi da moram da prikljucim pored misa i stampac i skener, trebalo mi je vise. Kupim usb hub sa 4 otvora.Ok on radi ali na njemu moze biti prikljucen samo jedan uredjaj.Cim pored misa prikljucim i fles, mis prestaje da radi, a on ili ocitava fles ili se ne desi nista.Onda mi ne vrsi nikakvu funkciju.Inace na laptopu je Windows XP.Da nije mozda do drajvera ili je ovaj hub kinesko njesra?
Kupi usb hub sa sopstvenim napajanjem pa nećeš imati problema. Jedan USB port nije dovoljan da napaja sve to...

Screenshot_11.png

4 razlicita USB stika na jednom USB razvodniku

Ја на мом компу користим два USB хаба и раде без проблема. Да, ОС је win10.
Проблем може бити и са драјверима и са напајањем, мада су миш и флешке мали потрошачи.
Рецимо, оба моја хаба су од провидне пластике тако да могу видети марку и тип контролера. На оба су контролера JMicron и за њих нема драјвера за ХР. Вероватно се могу натерати да раде са неким драјвером али...?
Мој савет ти је да твој хаб повежеш на неки рачунар са ОС win10 и онда провериш. Накачи на њега четири уређаја и види шта ће бити. Ако раде сви, ето ти одговора.

Back