Problem sa trigliceridima !!!

E baš će islam da ti pomogne sinak. On će ti izlečiti sve moguće probleme za kratko vreme.

Mozda ce manjak svinjetine u ishrani nesto pomoci?

Svi znamo da je svinjetina meso koje se najbrze kvari i da proces truljenja pocinje vec jedan sat kasnije od kada je svinja ubijena.

Muhamed je sa zdravstvenog aspekta bio u pravu sto je zabranio svinjetinu jer na BliskomIstoku jedenje svinjetine bi bilo pogubno zbog toplote.

Lud si ti sa ovim svojim besmislenim teorijama koje veze s mozgom nemaju.
Svaki lekar ( cak i oni sto i sami imaju 130 kila zive vage) svakom ce pacijentu reci da je bilo koja vrsta fizicke aktivnosti
( jahanje naravno ne, ali je to bilo zezanje) pomaze u prevenciji, ali to sa demencijama i alchajmerom nema veze, ali s tim
nemaju veze ni ove masnoce.
Ranije su ljudi hodali, radili teske fizicke poslove, trcanje im nije bilo nepohodno jer im je to bila svakodnevnica, danas
se uglavnom dembelishe, hrana svakojaka , a i alkohol dostupan je cak i najsiromasnijim slojevima drustva, doduse njima
ona najgora vrsta hrane, a to bi bili ugljeni hidrati i industrijska mast, otuda i toliko debelog sveta.

Ljudi danas uopste ne stare pre vremena, od kud ti to? Zive u proseku skoro i 80 godina, ranije je to bilo nekoliko decenija manje.

Sa triglecideridima i holesterom ima problema druge vrste, a to je da niko tacno ne zna koja je vrednost kriticna.
Farma industrija smanjuje te kao dozvoljene vrednosti barem na svakih pet godina, a za to nema relevantnih studija.
Zapravo ima, ali je moje misljenje ( misljenje mog matorog interniste) da je to sve naruceno.
Druga je prica sa visokim pritiskom, povisenim secerom, za to se zna kako deluje na zivot coveka.
U svakom slucaju svaka fizicka aktivnost samo pomaze, nikako ne odmaze.

Jesi li ti sestro čula za bolest koja se zove ateroskleroza, i kako nastaje ?

Mozda ce manjak svinjetine u ishrani nesto pomoci?

Svi znamo da je svinjetina meso koje se najbrze kvari i da proces truljenja pocinje vec jedan sat kasnije od kada je svinja ubijena.

Muhamed je sa zdravstvenog aspekta bio u pravu sto je zabranio svinjetinu jer na BliskomIstoku jedenje svinjetine bi bilo pogubno zbog toplote.

У Мухамедово време није било фрижидера...

E svakakvih likova će mo ovde sresti. Hoće čovek zbog povišenog holesterola da promeni veru ?

Umesto da se oženi, i reši problem .

Ala ste ozbiljni i ne kapirate da se sprdam aman , vidite valjda smesak na kraju recenice ... bas bi ja u islam , tek onda bi se razboleo. :hahaha:
Da, bas drugari se ozenili , svi nacisto propali u svakom smislu.

@BLAJBI svinjetinu ne jedem uopste puno, ako mi verujes za 3 meseca dal pojedem 10KG mesa, i to prasetina. Piletinu vise volim i junetinu i to ne preterano recimo 2x nedeljno po 300gr do max 500.
Nesto sam razmsljao i caleta muci holesterol , moguce da je nasledno, u svakom slucaju idem kod lekara, svake godine preventivno vadim krv , prosle a i ove se pogorsao holesterol - trigliceridi.

Ala ste ozbiljni i ne kapirate da se sprdam aman , vidite valjda smesak na kraju recenice ... bas bi ja u islam , tek onda bi se razboleo. :hahaha:

@BLAJBI svinjetinu ne jedem uopste puno, ako mi verujes za 3 meseca dal pojedem 10KG mesa, i to prasetina. Piletinu vise volim i junetinu i to ne preterano recimo 2x nedeljno po 300gr do max 500.
Nesto sam razmsljao i caleta muci holesterol , moguce da je nasledno, u svakom slucaju idem kod lekara, svake godine preventivno vadim krv , prosle a i ove se pogorsao holesterol - trigliceridi.

Vidi, taj hoelsterin ( pa i triglicerdidi) jesu genetika. Ja sam recimo za to najbolji primer jer je moj otac sa svojih 60 kila stalno imao te vrednosti koje su
bile bas visoke, ali je bio mrshav kao saraga, pritisak je bio idealan, ja sam to od njega nasledila, moj je pritisak oduvek jako nizak, ali ovaj
holesterol i trigiceridi prilicno visoki. Medjutim , meni je objasnjeno da to sve veze s mozgom nema, a stvarno i nema tako da se ja oko
tpga uopste ne uzbdujujem.
I ne idem na ispitivanja svake godine jer jednostacvno ne zelim da se smaram sa gvozdjem, magnezijumom i kojecime jos, a ok sam.
Vesela, chila,, trchim, hodam, dobro se osecam.

Deki, pre godinu i kusr meseci sam citao u stampi da je bivsi americki predsednik Klinton bio operisan na srcu i stavljen mi je bajpas jer je imao neku venu zacepljenu, a i druge su pocele da se zacepljavaju....

Posleoperacije lekari su mu potpuno zabranili meso...

Nakon par meseci zacepljenja su nestala....

Necu da kazem da meso ne treba jesti, ali svakako treba u tome biti umeren, kako ti i radis. :ok:

Deki, pre godinu i kusr meseci sam citao u stampi da je bivsi americki predsednik Klinton bio operisan na srcu i stavljen mi je bajpas jer je imao neku venu zacepljenu, a i druge su pocele da se zacepljavaju....

Posleoperacije lekari su mu potpuno zabranili meso...

Nakon par meseci zacepljenja su nestala....

Necu da kazem da meso ne treba jesti, ali svakako treba u tome biti umeren, kako ti i radis. :ok:

laze klinton
to je hteo da se opere od afere i da izazove sazaljenje javnog mnjenja

laze klinton
to je hteo da se opere od afere i da izazove sazaljenje javnog mnjenja
On ( Klinton) ne laze, lepo kaze da je 10 meseci slusao neku zamlatu od lekara
( ne kaze tako, ovo je sada moja interpretacija) i neko vreme je poksuavao da se hrani kao vegan,
ali je to brzo batalio pa jede i zivi kao sto je to celog zivota radio, verovatno mnogo umerenije
jer izgleda da ima barem 20 kig manje ( a nikada i nije bio debeo).

On ( Klinton) ne laze, lepo kaze da je 10 meseci slusao neku zamlatu od lekara
( ne kaze tako, ovo je sada moja interpretacija) i neko vreme je poksuavao da se hrani kao vegan,
ali je to brzo batalio pa jede i zivi kao sto je to celog zivota radio, verovatno mnogo umerenije
jer izgleda da ima barem 20 kig manje ( a nikada i nije bio debeo).

klinton je isti kreten sa 20kg manje ili vise

Uzmi jabukovo sirce i svako jutro na prazan zeludac,po jednu kafenu kasicicu,ako slucajno ne mozes piti tako,onda idi u apoteku i kupi ima ga u tabletama i pitaj farmaceuta kako se koristi.I nastavi sa blagom setnjom,to kad god imas vremena koristi.

Da li si probao ili znaš nekoga ko jeste, koliko je učinkovito? Čitam baš po forumima i vidim da da dosta hvale jabukovo sirće?

Back