Problem sa trigliceridima !!!

falconcrest

Primećen član
Poruka
812
Pre neki dan sam vadio rezultate i analize za potrebe posla u inostranstvu i frapirao se cinjenicom da mi je nivo triglicerida 7.06. Inace, dozvoljeni nivo je do 1.7. Mislio sam da imam povisene trigliceride, ali takav rezultat me je zabrinuo. Znam kakve opasnosti postoje... Imate li slicna iskustva i kakve su preporuke oko ishrane ?

arteroprotect_20kaps.jpg

Šta treba jesti kada su povećani holesterol i trigliceridi?
Holesterol i trigliceridi predstavljaju dva oblika lipida(masti)
Postoje dve vrste holesterola LDL "loš" i HDL "dobar" holesterol. Kada je nivo LDL holesterola visok, on počinje da se lepi za površinu krvnih sudova, ubrzava aterosklerozu i smanjuje elastičnost arterija. Zbog suženja arterija može nastupiti infarkt ili moždani udar. Pored holesterola na oštećenje srca deluju i povećani trigliceridi. Pročitajte kako smanjiti povećane holesterol i trigliceride ishranom.

- - - - - - - - - -

Picture1.jpg

Korigovao sam ishranu istog momenta, a pre toga sam jeo mnogo masnu hranu. Ja sam flasu ulja trosio za 7 dana, mozes onda misliti... Evo, jutros sam jeo barena jaja i musli, vidcu dokle cu izdrzati. Imam i viska kilograma, visok sam 188 cm, a tezak 95 kg, do pre mesec dana sam imao 100.

Jaja ne bi smeo da jedes, svejedno da li su przena ili kuvana.
Pokusaj , recimo mesec dana, da budes na strogoj dijeti, narocito batali bilo kakve ugljene hidrate i alkohol
i onda idi ponovo na analizu. Ako se rezultat promenio samo malo onda znaci da ipak ne dolazi od hrane
i da bi morao barem neko vreme da uzimas lekove.
Postoje situacije kada je u pitanju genetika , znaci nasledno ( ja konkretno imam takvu " situaciju", ali vrednosti nisu ovako visoke,
cak ni priblizno kao tvoje, a lekove ne uzimam jer su sve druge vrednosti u redu, a i nemam problem sa viskom kilograma).

I ja sam tako morala kako i tebi preporucujem. Mesec dana samo neko meso bez masti, kuvano povrce i mnogo salate
sa maslinovim uljem, ali se posle mesec dana vrednost skoro uopste nije smanjila, ali i nije bila ovako " opasna" kao kod tebe.

RECEPT STAROKINESKOG LEKA

1. INDIKACIJE
Lek oslobađa organizam masnih i krečnih materija kao i naslaga, poboljšava razmenu materija u telu i elastičnost krvnih sudova, sprečava infarkt, sklerozu, stenokardiju, apopleksiju, stvaranje tumora.

2. PRIPREMANJE LEKA
Dobro očistiti i isprati 350 grama belog luka (češnjaka), naseći ga sitno i istucati ga tučkom od drveta ili gline. Staviti tu kašu u 300 ml 96% alkohola, dobro zatvoriti posudu i čuvati 10 dana na prohladnom mestu. Posle toga tu kašu procediti i iscediti kroz čvrstu tkaninu pa je zatim staviti u čistu posudu, zatvoriti tu posudu i ostaviti je da odleži 2-3 dana, posle čega je lek spreman.

3. UPOTREBA LEKA
U prvih 11 dana u 50 ml mleka sobne temperature, na pola sata pre jela staviti sledeću količinu KAPI pripremljenog leka i popiti:

Dani Doručak Ručak Večera
1 1 2 3
2 4 5 6
3 7 8 9
4 10 11 12
5 13 14 15
6 15 14 13
7 12 11 10
8 9 8 7
9 6 5 4
10 3 2 1
11 25 25 25
i dalje 25 25 25

Posle 11 dana nastaviti sa uzimanjem leka 3x25 kapi dnevno, sve dok se sva količina pripremljenog leka ne potroši.

NAPOMENA : Težiti da se lek uzima u isto vreme pre doručka, ručka i večere.
Lek treba uzimati u količini i na način kako je objašnjeno. Lek
treba spremiti na način kako je objašnjeno.

LEK TREBA PONOVITI POSLE PET GODINA.

pomaže i leči:

– Upalu sinusa
– Arterosklerozu
– Oboljenje pluća
– Impotenciju
– Površen krvni pritisak
– Probleme s vidom i sluhom
– Artritis i reumu
– Gastritis
– Hemeroide
– Reguliše telesnu težinu
– Ubrzava metabolizam

PS: Postavljanje radesilo Excellovu tabbeli, ali snaći ćete se.
Meni doktori posle jedne operacije prepisali Trental doživotno, ovo rešilo problem.
Alkohol trena da bude medicinski (99% - teže ga naći, probajte po bolnicama, ne 70%ni.
Luk mora da bude domaći, nikako neki veliki hibridi.

Poslednja izmena:
Korigovao sam ishranu istog momenta, a pre toga sam jeo mnogo masnu hranu. Ja sam flasu ulja trosio za 7 dana, mozes onda misliti... Evo, jutros sam jeo barena jaja i musli, vidcu dokle cu izdrzati. Imam i viska kilograma, visok sam 188 cm, a tezak 95 kg, do pre mesec dana sam imao 100.

pa sad, ako si trosio litar maslinovog ulja, ovakav rezultat ti sigurno nece biti, a ako si trosio obicno suncokretovo, onda je to to

hranu ne treba da spremas na ulju uopste, kad je spremljena tek tada prelijes samo sa hladim uljem..kasicica po obroku i tad imas efekat ciscenja krvnih sudova
u suprtonom, samo ti se gomilaju naslage
kilaza ti nij eprevelika, ali je pitanje sta je od tog misicna masa, a sta su masti
lako moze da bude da si pothranjen i salast
ishranu ne treba malo da korigujes, i jos da imas stav - videcu dokle cu da izdrzim
ishranu moras da promenis dozivotno!
znaci nov rezim ishrane, sto ne znaci da si na dijeti nego da ces da uradis sve sto treba da ti telo bude zdravo
u suprotnom - sam sebi prepisujes infarkt i smrt pre vremena.
seceri, slatkisi, margarini, tetenine, testa - sve je to na zabranjenoj listi

Izvadi krv jos jednom, ali najmanje 12 sati pre trenutka kada ti vade nemoj da jedes bas nista,samo cista voda je dozvoljena. I ceo dan pre ne jedi nista masno.
Vrednost triglicerida puno zavisi od toga sta se jede dan pre.

Inace, ako imas i nizak HDL (dobar holesterol), pored ovako visokih triglicerida, idi kod kardiologa. Nemoj da cekas nista.

I gledaj da smrsas 15 kg minimum jos,a ako ti sve ide u stomak, onda i vise od toga.

Izvadi krv jos jednom, ali najmanje 12 sati pre trenutka kada ti vade nemoj da jedes bas nista,samo cista voda je dozvoljena. I ceo dan pre ne jedi nista masno.
Vrednost triglicerida puno zavisi od toga sta se jede dan pre.

Inace, ako imas i nizak HDL (dobar holesterol), pored ovako visokih triglicerida, idi kod kardiologa. Nemoj da cekas nista.

I gledaj da smrsas 15 kg minimum jos,a ako ti sve ide u stomak, onda i vise od toga.
Za njegovu visinu je 90 kg sasvim u redu, zasto bi mrshavio bez veze?
ja sam mu preprocula kako je i meni moj internista preprocuio, a to je mesec dana dijete i onda ponovo vadjenje krvi.
Moguce je da je ovo zaista bio neki ekstremni ispad, da se vise nikada nece ponoviti, mozda je i genetika u pitanju,
ali taj test ne treba ponavljati jednom nedeljno.

pa sad, ako si trosio litar maslinovog ulja, ovakav rezultat ti sigurno nece biti, a ako si trosio obicno suncokretovo, onda je to to

hranu ne treba da spremas na ulju uopste, kad je spremljena tek tada prelijes samo sa hladim uljem..kasicica po obroku i tad imas efekat ciscenja krvnih sudova
u suprtonom, samo ti se gomilaju naslage
kilaza ti nij eprevelika, ali je pitanje sta je od tog misicna masa, a sta su masti
lako moze da bude da si pothranjen i salast
ishranu ne treba malo da korigujes, i jos da imas stav - videcu dokle cu da izdrzim
ishranu moras da promenis dozivotno!
znaci nov rezim ishrane, sto ne znaci da si na dijeti nego da ces da uradis sve sto treba da ti telo bude zdravo
u suprotnom - sam sebi prepisujes infarkt i smrt pre vremena.
seceri, slatkisi, margarini, tetenine, testa - sve je to na zabranjenoj listi

I dokazano:
Hranu je najbolje spremati na svinjskoj masti.
I ne ulazeći u kvalitet ovih ulja što prodaju, a koji je katastrofalan.
Najbolje. ali skupo je maslinovo ulje.
Devićansko ( i nadje se u prodaji)
ili, još bolje, hladno cedjeno (prave ga u nekim manastirima).

Poslednja izmena:
I dokazano:
Hladno cedjeno ulje prave seljaci koji gaje masline. Religija i manastiri tu ne igraju nikakvu ulogu.
Hladno cedjenog ( jako skupog i dobrog) ulja ima samo u nekoliko zemalja na Mediteranu tako da ne moze 7,5 miljarde
ljudi uopste i da zna da tako nesto i postoji, a jako malo ljudi moze i da plati 10 evra za litar tog ulja.
Po treci put ponavljam i preporucujem coveku da mesec dana ne jede skoro nista, samo neke salate i posno/presno meso,
ribu grilovanu i tako neke stvari pa neka onda ide ponovo na analizu krvi.

Kubanci imaju do sada najbolji lek protiv holesterola i triglicerida o zove se POLICOSANOL.

Ako neko ide na Kubu ili Latinsku Ameriku, moze da ti donese ili posalje.

a sto bi isao na kubu po lekove
ljudi gde vam je mozak?
momak nije boletan, samo je losom ishranom sebi urusio zdravlje
onda je najnormalnije da tu losu ishranu promeni i da se vrati na zdrav, pa ce i da trigliceridi da budu u granicama normale

Hladno cedjeno ulje prave seljaci koji gaje masline. Religija i manastiri tu ne igraju nikakvu ulogu.
Hladno cedjenog ( jako skupog i dobrog) ulja ima samo u nekoliko zemalja na Mediteranu tako da ne moze 7,5 miljarde
ljudi uopste i da zna da tako nesto i postoji, a jako malo ljudi moze i da plati 10 evra za litar tog ulja.
Po treci put ponavljam i preporucujem coveku da mesec dana ne jede skoro nista, samo neke salate i posno/presno meso,
ribu grilovanu
i tako neke stvari pa neka onda ide ponovo na analizu krvi.
taman bih presvisnuo k'o veverica

I dokazano:

ishrana bogata zivotinjskim mastima skracuje duzinu zivota, poznato je iz mnogobrojnih istrazivanja, jer su masti skladista otrova koje organizam nije uspeo da izbaci napolje.tacno je da su zasicene masne kiseline termostabilnije od nezasicenih i otuda je manje stetno przenje u mastima nego u ulju.sa druge strane, zivotinjske masti (narocito svinjska) sadrze znacajnu kolicinu holesterola,kog u biljnim uljima nema.takodje, sunokretovo ulje je izuzetno bogato vitaminom E. koga mrzi da cita, kokosovo i maslinovo ulje i maslac su jedine masnoce bezbedne za ljudsku upotrebu

Back