- Poruka
- 4.419
Zivi u zabludi mali covece...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iz ovog dela tvog komentara se dalo zakljuciti da ti smatras da cinis nesto napredno i od opste drustvene koristi. To je meni smesno
Imaj decu ili nemoj. Mislim da nikog nije briga, iskreno. Samo ne davi sve ostale takvim zajedljivim komentarima.
A otkud ti znas da mozda i ne radi. Mozda i radi ali ne zeli bas da se konkretno hvali i da prica ko je sta je i sta to radi.
A jeste u pravu kada kaze - Mnoge zene rode, imaju decu i odjednom im poraste IQ za 20, postanu nekako mudre, umisljenje, eeej one su sad majke one su sad pametnije nego sto su bile, njihova rec sada vise znaci , jer one imaju decu pa znaju nesto...
Dobar psiholog samo cu to reci.A otkud ti znas da mozda i ne radi. Mozda i radi ali ne zeli bas da se konkretno hvali i da prica ko je sta je i sta to radi.
A jeste u pravu kada kaze - Mnoge zene rode, imaju decu i odjednom im poraste IQ za 20, postanu nekako mudre, umisljenje, eeej one su sad majke one su sad pametnije nego sto su bile, njihova rec sada vise znaci , jer one imaju decu pa znaju nesto...
Kako roditelji "sve znaju" takav nam je i danasnji svet i omladina.
A otkud ti znas da mozda i ne radi. Mozda i radi ali ne zeli bas da se konkretno hvali i da prica ko je sta je i sta to radi.
Kako roditelji "sve znaju" takav nam je i danasnji svet i omladina.
Oduvijek imam "problem" sa tikovima, od malena ili treperim očima, pomjeram obrve ili ramena. Prihvatila sam to i šta sad
I dan danas nekad zatreperim nečim kada sam pod stresom (a to je često). I iskreno, ovo slanje psihijatrima i držanje u institutu mi je blago poremećeno. A da ne pričam o lijekovima za smirenje, pa zaboga to je dijete.
E sada je stavrno dosta . potpuno ste zloupotrebili problem koji ima moj sin . Problem za koji sam pokušao da dobijem odgovor otvarajući temu , a dobio sam magareće uši . Prvo ja sam kompletna ličnost koja je svoj život vodila onako kako je htela i mogla u ovom ludom svetu i još luđoj državi . Isto mišljrenje imam i o mojoj suprugi . Nikada ponavljam nikada nisam za ovih 22 god kao roditelj pokušavao da preko svoje dece nadomestim moje nekadašnje neispunjene snove( sada pokušavam da se setim da li uopšte imam neke neispunjene snove ) . Moja deca kako stariji sin tako i ovaj mlađi od malena imaju svoj stav menjali su ga kako im je odgovaralo i kako su hteli i kako su odrastali , nikada nisam pokušavao da im nametnem moj stav i moje razmišljanje . Naravno da je postojala stalno neka tiha kontrola ali više kao ono nedaj bože da zalutaju . Moja deca nepiju , nedrogiraju se nisu policijske mušterije . Obojica su trenirali ili i sada treniraju onaj sport koji su odabrali oboje su imali stalnu podršku nas roditelja , fala bogu imali smo finanasijske mogućnosti da ih do sada pratimo a nadam se i od sada . Damoja deca imaju samostalnost najbolji primer je mlađi sin koji je solidan učenika ali nikada odlikaš ima stalno problematičnu ocenu iz stranog jezika , pitao sam ga nekoliko puta da li može samostalno da to savlada da li mu trebaju privatni časovi ? Ne tata , kada bude trebalo kazaću ti . naravno tako je i bilo jesenas na početku druge godine srednje škole došlo je i to na red sam je tražio pomoć i našli smo zajednički profesorku engleskog jesika . Moja deca nisu razmažena znaju kada kažem da nešto nema ili nemože da je to tako a bogami znaju kada im kažem znate to mogu da vam priuštim ali mislim da to vam još ne treba ajde opet razmislite da li želite to . Zašto sam krenuo da pomognem mlađem sinu ? Zato što je školski psiholog insistirao da donesemo lekarske doznake u vezi tih njegovih tikova , počeo je ozbiljno zbog njih da ugrožava nastavn proces u razredu . A mnogo je i nervirao jednu profesorku koja ima sličan problem , toliko je nervirao da je ona pomislila da je moj sin imitira .Ne kapiras ti oni izgleda zive preko njega a i zaboga sta ce svet reci....![]()
Moj mlađi sin koji ima 16 godina već duži niz godina ima problema sa tikovima ili kako to doktori kažu nevoljna radnja , to se prvi put pojavilo kada je imao 8 godina i nekim ciklusima je odlazilo i vraćalo se , ali je otprilike stalno bilo tu . Neki put su ti tikovi bili izraženiji neki put skroz nestajali . Problem sa drugovima smo stalno povezivali da ga deca zadirkuju zbog tikova a on opet nezna kako da se postavi prema njima pa kroz neku malu odbojnost polako je ostao skoro sam ,I prilikom promene sredine i kada počne da se sreće sa novom decom brzo iako ga u početku prihvate ostaje skoro sam , kada kažem skoro stalno ima par drugara ili bolje reći drugarica koje ipak ostanu sa njim i druže se .
Drugi problem koji je vezan sa tim druženjem je to šton on sam kaže ja nenam šta da pričam sa njima , a ako i nađu neku zajedničku temu brzo je završe pošto on preuzima inicijativu a drugar se povlači .
Vreme najčešče provodi u kući sluša muziku na kompijuteru odigra poneku igricu , i sam fejs ga neprivlači u početku pre godinu dana je malo i četovao sa drugovima sada ni to .Tikovi jednostavno su stalno tu počeo je polako da sa njiam izaziva i pojedine profesore kojisu išli do toga da tvrde da im to ometa nastavu tako da traže da gaodvedem kod psihijatra . Pošto smo i to morali da odradimo predložio je da ga odvedemo u institut u Palmotićevu u Beograd prepisani su mu lekovi za smiranej Bromezepan i to mala doza 0.75 mg ujutru u uveče , u početku su lekovi potpuno ukinuli tikove ali se oni sada ponovo javljaju kako se bliži odlazak na posmatranej u institut . On je izričito protiv i da ide tamo i da pije lekove , za lekove ga još kontrolišemo pošto ih pije ispred nas .
Sada stvarno neznam šta da radim bojimse da prisilno ostajanje u institutu ne prouzrokuje još veće probleme .
Moje mišljenej je d abi samo izostajanje tih tikova kod njega promenio i odnos prema drugima ili bolje reći odnos drugih prema njemu i da bi sve to izišlo posl ena dobro .
Molim vas ko je imao slične probleme pomagajte , i još jedno pitanje da li se ti tikovi mogu kontrolisati samo sa lekovima ?