Problem sa stomakom

jankobre

Početnik
Poruka
22
Veoma često mi se dešava da me iz nepoznatog razloga zaboli stomak i imam dijareju. To mi stvarno mnogo smeta. Išao sam kod gastrointestinologa (ispravite me ako sam pogriješio) i rekao mi je da uradim ultrazvuk crijeva i bubrega i alergotest. s Bubrezi i crijeva su u redu, a alergotest kaže da imam malu alergiju na bjelancevine. Onda mi je doktor rekao da izbjegavam mliječne proizvode nedelju dana, ali se problem i dalje javljao. Čuo sam da neke privatne ordinacije rade test intolerancije, možda ću to da probam. Htio bih da pitam da li je neko od vas imao sličan problem i koja je vaša dijagnoza. Molim vas za brz odgovor jer mi ovo stvarno mnogo smeta.

Veoma često mi se dešava da me iz nepoznatog razloga zaboli stomak i imam dijareju. To mi stvarno mnogo smeta. Išao sam kod gastrointestinologa (ispravite me ako sam pogriješio) i rekao mi je da uradim ultrazvuk crijeva i bubrega i alergotest. s Bubrezi i crijeva su u redu, a alergotest kaže da imam malu alergiju na bjelancevine. Onda mi je doktor rekao da izbjegavam mliječne proizvode nedelju dana, ali se problem i dalje javljao. Čuo sam da neke privatne ordinacije rade test intolerancije, možda ću to da probam. Htio bih da pitam da li je neko od vas imao sličan problem i koja je vaša dijagnoza. Molim vas za brz odgovor jer mi ovo stvarno mnogo smeta.

Da li si pratio postoji li veza sa konzumiranjem neke odredjene hrane i tvojih tegoba?
Ili eventualno uzimanje nekih napitaka,sokova,alkohola..

Ako se vec sumnja na neku osetljivost creva povezanu s proteinima,ja bih odmah pomislio na celijakiju(glutenska enteropatija)Moze da bude i osetljivost na bilo koju drugu hranu,pa se u ovakvim slucajevima preporucuje promena u ishrani(u osnovi,Teneja je rekla gore sta treba)A opet,mozda je u pitanju i iritabilni kolon,koji i nema veze sa ishranom vec je na nervnoj bazi.Treba da se uradi i provera stolice da se iskljuci mogucnost da infekcija izaziva proliv.Jel ima krvi u stolici?Jel imas povisenu temperaturu?Jel imas bol u stomaku ili bilo kakav osecaj diskomforta?Kako je bolest pocela,kad se javila,moras da das vise informacija.Jel imas jos neke tegobe?Jel neko u porodici ima neke autoimune bolesti,ili ima problema sa crevima.

Back