Problem sa startovanjem kompa posle nestanka struje

• Začetnik teme Začetnik teme dax38
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dax38

Početnik
Poruka
3
Kompjuter inace radi normalno ali posle nestanka struje (retko ali se desi) kad se upali na samom pocetku kad treba na crnom ekranu da izlista sta sve "vidi" dodje do ram otkuca ono npr 800mhz itd ali tada uspori i tek posle vise sekundi krene na hd i optiku i kad to prikaze zamrzne se tj umesto da krene na "boot from itd" zakuca tj "u vazduhu" je nista se ne desava kao da ceka nesto a ni u BIOS ne moze da udje tj kad kliknem delete samo prijavi "preparing to enter setup" i nista...e sta sam prvi put uradio kad se to desilo...otvorio sam komp i (novu) mreznu kartu (posto je stara zveknula od grmljavine valjda) izvucem iz 1 slota i ubodem u neki drugi onda nekad hoce nekad nece da se vrati na normalu tj kad nece onda izvlacim&zabadam po 3-4x dok ne proradi...uzas ali stvarno je tako...naravno kad hoce onda ga ni ne diram do sledeceg nestanka struje i to ako opet zakuca posto nekad i nastavi normalno

napomena: sve unutra inace radi besprekorno jer pre takvih nestanaka struje nemam problema ni sa cim

mozes porveriti memoriju i hard test programima,a moguce da i falicni uredjaj zeza,kao sto je optika ili tako nesto
problem za kompom posle nestanka struje sam imao na staroj masini,ni reset biosa nije dizao sistem,sve dok se ram modul ne izvadi,obrisu kontakti i vrati u leziste,tih nekoliko sati dok je ploca bez napona oksidiraju kontakti i nece da se ukljuci,kad sam brisao uvek je bila zelena skrama koja se skidala sa kontakta,moguce da je tako nesto i kod tebe,ram,graficka....

mozes porveriti memoriju i hard test programima,a moguce da i falicni uredjaj zeza,kao sto je optika ili tako nesto
problem za kompom posle nestanka struje sam imao na staroj masini,ni reset biosa nije dizao sistem,sve dok se ram modul ne izvadi,obrisu kontakti i vrati u leziste,tih nekoliko sati dok je ploca bez napona oksidiraju kontakti i nece da se ukljuci,kad sam brisao uvek je bila zelena skrama koja se skidala sa kontakta,moguce da je tako nesto i kod tebe,ram,graficka....

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

drustvo ja trazio pomoc a ne prepucavanje:)...moguce da je hd ili optika posto jos nisam probao da pocupam sve pa redom isprobavam ali mi je tako glupav kvar kojeg u stvari ni nema vec samo posle nestanka struje...i to ne uvek vec 80% slucajeva

dosta drugara mi reklo i da je ploca ali ako je ploca otisla onda komp nebi ni radio...bzvz

Ti iznenadni nestanci struje jako pogoduju za stvaranje bed sektora na hardu.

Back