Problem sa sinusima ili eustahijeva tuba? Sta li je? POMOC :)

DusanDimitri

Početnik
Poruka
30
Ovako, imam problem vec nekih godinu dana, mozda i vise. Prilikom gutanja se javlja pojacano(jako) pucketanje u usima. Lekari(orl) kazu da je to zacepljenja sinusa i eustahijeve tube, kako koji lekar, stavljao sam razne kapi (nafazol, adrianol, marisol,rinofluimucil) ali ni od jednih kapi nije kompletno prestalo. Prestane mozda na dan-dva pa se vrati, konkretno je tako bilo sa nafazolom, ali nafazol ne sme preko 3 dana da se koristi jer posle moze imati stetno dejstvo. No, kako god. Trenutno koristim marisol i razne inhalacije(kamilica, morska so) i smiri se koliko toliko to pucketanje, izadjem napolje i odmah se sve vrati, verovatno reakcija na ovaj vetar. Zanima me je l' to pucketanje do sinusa ili? Inace imam mali problem sa sinusima, tacnije, prohodan nos ali kao da u sinusima ima necega sto ne mogu da izbacim, i kad se savijem osecam kao da imam balon u glavi. Neki prirodni preparat za ovu boljku postoji, tacnije za sinuse i pucketanje u usima, verujem da je povezano?
P.S. Bio sam skoro u Crnoj Gori, i reakcija na onu njihovu klimu nije bila normalna, slinavio sam jedno 5 dana bez prestanka, da bi se nakon 5 dana koliko toliko stabilizovalo. Pucketanje se smanjilo ali se nije vratilo u normalu. Ako neko ima slican problem, zamolio bih da mi pomogne.

Back