Problem sa rezolucijom

Jaganjac

Početnik
Poruka
13
Pre par meseci sam instalirao Windows 7 Starter Home Edition i do sada nisam imao nikakvih problema. Optimalna rezolucija monitora je 1368x768 a u opcijama je bilo jos pet ili sest razlicitih. Kada sam pre par dana uradio update sistema posle restartovanja racunara rezolucija je bila 1024x768. Kada sam otvorio opcije monitora video sam da imam samo tu i 800x600. Od pet ili sest svelo se na dve. Da li neko zna u cemu je problem?

Pre par meseci sam instalirao Windows 7 Starter Home Edition i do sada nisam imao nikakvih problema. Optimalna rezolucija monitora je 1368x768 a u opcijama je bilo jos pet ili sest razlicitih. Kada sam pre par dana uradio update sistema posle restartovanja racunara rezolucija je bila 1024x768. Kada sam otvorio opcije monitora video sam da imam samo tu i 800x600. Od pet ili sest svelo se na dve. Da li neko zna u cemu je problem?
A jesi li instalirao driver za graficku kartu??? :per: Pod update sistema sta podrazumevas? Update sa interneta ili instalaciju novog?

Rezolucija je i promijenjena zato što je Windows uradio update integrisane grafičke karte....Ako ti odgovara rezolucija 1024x768 onda nemaš potrebe da čačkaš mečku a šta te briga za ostalim ponuđenim opcijama rezolucije.....Uđi u Device Menager pa vidi šta piše pod Display Adapters.....

Imam sledeći problem...
Koristim Mozillu. Instaliran mi je Windows 7 i sve je bolje, ali su slova tako umanjena da se mora naprezati da se čita. Snalazim se tako što kliknem na Ctrl i + istovremeno kako bih uvećala stranicu. To je dobro, međutim tako moram da radim svaki put, a ja bih sada da to podesim ''jednom za svagda''. ;)
Išla sam na desni klik - Rezolucija ekrana i tamo piše da je rezolucija 1440x900 (preporučuje se). Međutim, iako se ''preporučuje'', meni očigledno nešto ne valja čim mi je sve umanjeno... Smanjivala sam je i onda slova budu OK veličine, ali je zato sve prilično mutno, zamagljeno, a to takođe nije dobro za vid... :(
Položaj je podešen na položeno, čini mi se da je tako bolje...
Ima li ko ideju šta treba da podesim i kako?

Probala sam i ovo: desni klik miša na radnu površinu desktopa - Prilagodi - Ekran i tu piše Manje - 100 % (podrazumevano). I na tome je podešeno.
Osim toga ima i Srednje - 125% i Veće - 150%.
Kada sam izabrala Srednje - 125%, videla sam da su ikonice na desktopu veće, a isto tako su bila veća slova kada uđem na Mozillu, ali samo onaj deo gore (File, Edit...) sa Address Bar-om. Onaj deo gdje je sama stranica bi ostao isti, umanjen... :(

Kada uđem u Mozillu, pa u File, opcija Page Setup... ??
Tu mi je podešeno:
Orientation - Landscape
Scale 100%
Štiklirano Shrink to fit Page Width
Sve margine su 0.5
Treba li tu išta da promenim?

Svi saveti su dobrodošli...z:)

Back