problem sa ram memorijom

• Začetnik teme Začetnik teme o.O
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

o.O

Primećen član
Poruka
849
imao sam u racunaru 2x1GB ram memorije na 667mhz pa sam ih zameni sa 2x2GB na 800mhz. kada ubacim obe onda racunar ne moze da podigne sistem. nakon ucitavanja biosa pojavljuje se crn ekran. kada ubacim samo jednu memoriju u slot onda radi bez problema. jel imao neko slicno iskustvo?

imao sam u racunaru 2x1GB ram memorije na 667mhz pa sam ih zameni sa 2x2GB na 800mhz. kada ubacim obe onda racunar ne moze da podigne sistem. nakon ucitavanja biosa pojavljuje se crn ekran. kada ubacim samo jednu memoriju u slot onda radi bez problema. jel imao neko slicno iskustvo?
Probaj zameni im mesta,ako nece,onda stavi tu sa kojom se pali komp,pa pusti malo da radi,onda ugasi pa dodaj i tu drugu,ako ni to ne pomogne,onda nesto nije u redu sa ti drugim modulom.

Kada je jedna, čip sam spusti Mhz. Kada su dve, onda očekuje da se uslovi naglašeni na MOBO ispune, u ovom slučaju 2 x 667Mhz DDR2 DIMM koje nisu buffer-ovane.

Sa tim starijim česta je pojava da se sprže kapacitori, ili da ti jedan od konektora pri dnu (zlatni konektori) ispadne.

Takođe, obrati pažnju, 2 GB MAX po DIMM segmentu, ne možeš da staviš 4 GB u jedan DIMM segment, dakle 2 GB u zeleni, 2Gb u narandžasti deo. MOBO je predviđena za 4 x 1GB.

Back