Problem sa ram memorijom

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Stigla memorija od kingstona kvr800d2n6/4g, sad krene komp da se podize,izadje onaj deo gde kaze treba da pritisnes del da otvoris bios, tastatura i mis se ne ukljucju, i posle tog ekrana komp se ugasi. Maticna ploca je Gigabyte GA P34 ES3G.
Posto imam jos memorija isto od kingstona koji su stariji modeli, izvadio sam njih reko da nema neka kolizija izmedju njih i ostavio samo ovu novu i nece.
Video sam na sajtu http://www.ramshopping.com/memory_Gigabyte_GA-P43-ES3G-Motherboard.html i http://www.kingston.com/us/memory/s...A-P43-ES3G_Gigabyte_-_GA-P43-ES3G_Motherboard

Da bi ovo trebalo biti kompatibilno i raditi. Memorija je stigla zapakovana kao da je nova. Pre nego sto sam je uzeo u ruke dodirnuo sam metal kocista da je ne sjebe staticki elektricitet. Dobro je ubodena, probao sam i druge slotove i svaki put se cuo klik. Znaci, te obicne pocetnicke greske nisu u pitanju. U biosu sam namestio load fail safe opciju i opet nece. Sta da radim?

Upgrade BIOS-a na najnoviju verziju sa starim memorijama.
Ta ploča ima problem sa kompatibilnosti sa memorijama, lepo piše na sajtu gigabajta-samo da si se malo potrudio video bi da je izdato 12 verzija bios-a a da su 5 promena bila zbog nekompatibilnosti memorijskih modula sa pločom.

Leb te ****, kako to da uradim? Jel istina ako mi nedaj boze nestane struje prilikom tog posla da mogu da bacim komp posle? :sad2:

- - - - - - - - - -

Jos sam primetio jednu bizarnu stvar. Na memorijama pise 800mhz, u biosu pise 800mhz, u programu CPU-Z kaze da memorije rade na 400mhz. Zasto?

Leb te ****, kako to da uradim? Jel istina ako mi nedaj boze nestane struje prilikom tog posla da mogu da bacim komp posle? :sad2:

- - - - - - - - - -

Jos sam primetio jednu bizarnu stvar. Na memorijama pise 800mhz, u biosu pise 800mhz, u programu CPU-Z kaze da memorije rade na 400mhz. Zasto?
pa skini sa gigabajtovog sajta program za update bios-a kroz windows i uradi to novi biosi imaju dualbios zaštitu ako se neučita pravilno novi bios on će ti dići sistem sa starim bios-om.
http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3484#bios

ako te je strah nosi ga u servispa nek ti naplate

DualBIOS™ - Patented Dual Hardware BIOS Protection

627.jpg

DualBIOS™ - Patented Dual Hardware BIOS Protection" src="http://www.gigabyte.com/fileupload/features/2/overview/451.jpg" style="outline: none; max-width: 100%; width: 154.781px; border: 0px;">

DualBIOS™ is a GIGABYTE patented technology that automatically recovers BIOS data when main BIOS has crashed or failed. Featuring 2 physical BIOS ROMs integrated onboard, GIGABYTE DualBIOS™ allows quick and seamless recovery from BIOS damage or failure due to viruses or improper BIOS updating.
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3484#ov

Ovo sam sad radio i nadam se da vise nikada u zivotu ovo necu morati da radim.
Prvo nije nikako htelo da updejtuje bios. Kad je to uradilo onda nije hteo kompjuter da se upali.
Kad sam ga naterao da radi onda je pukao windows, ili se nekada palio i gasio komp. Jedva sam nasao i disk od windowsa, pa onda nece da pokrene repair, na tome se stalno gasi.
Drkaj onda svako podesavanje u biosu, jedva sam ga namestio da bude stabilan i da proradi repair.

Sad cu da probam novu memoriju.

Takodje, kada ubacim tu trecu memoriju ni bios nece da se otvori. Udaram del i nece, kad nema nje onda hoce.
Baca sliku komp i ne pisti nista kad je treca memorija tu.

Sad vidim da neki ljudi predlazu na netu da se pre stavljanja memorija u slot izvadi baterija. Ja sam moj bios valjda resetovao sa ovim updateom i svaki put sam vadio kabal iz napajanja. Da li bi to nesto pomoglo? najvise me muci to sto ne znam kako da izvadim bateriju, mehanizam je retardiran, kvacica koja drzi bateriju je cudna. Ne bi da diram ako bas ne moram i to.

Poslednja izmena:
promeni slot
imaš ih 4

- - - - - - - - - -

Ovo sam sad radio i nadam se da vise nikada u zivotu ovo necu morati da radim.
Prvo nije nikako htelo da updejtuje bios. Kad je to uradilo onda nije hteo kompjuter da se upali.
Kad sam ga naterao da radi onda je pukao windows, ili se nekada palio i gasio komp. Jedva sam nasao i disk od windowsa, pa onda nece da pokrene repair, na tome se stalno gasi.
Drkaj onda svako podesavanje u biosu, jedva sam ga namestio da bude stabilan i da proradi repair.

Sad cu da probam novu memoriju.
ja sam radio jedno 100 puta update biosa na raznim makinama i samo jednom sam imao sličnih problema i nikada više sve matične ploče su i dalje u životu...

Takodje, kada ubacim tu trecu memoriju ni bios nece da se otvori. Udaram del i nece, kad nema nje onda hoce.
Baca sliku komp i ne pisti nista kad je treca memorija tu.

Sad vidim da neki ljudi predlazu na netu da se pre stavljanja memorija u slot izvadi baterija. Ja sam moj bios valjda resetovao sa ovim updateom i svaki put sam vadio kabal iz napajanja. Da li bi to nesto pomoglo? najvise me muci to sto ne znam kako da izvadim bateriju, mehanizam je retardiran, kvacica koja drzi bateriju je cudna. Ne bi da diram ako bas ne moram i to.
Kako bi bilo da probas samo sa tom memorijom kako se ponasa,ulazak u BIOS i uopste rad OS-a

ako učita BIOS sa novim memorijama onda nije do njih - otkači ti sav hardver
pa ih kači natrag jedan po jedan naRAvno ne na živo nego uvek gasi komp

Ok, sve cu iscupati osim procesora, nemam pastu da zamenim. :/

- - - - - - - - - -

Kako bi bilo da probas samo sa tom memorijom kako se ponasa,ulazak u BIOS i uopste rad OS-a

Lko bih ja da mogu da dodojem do OS-a, obicno posle slike BIOS loga gde mi akze pritisni del za bios, f9 za expres recovery se restartuje.

1i 3 su par kao i 2 i 4
pogledaj da nije velika razlika u količini memorije
trebalo bi da slikaš početni ekran gde piše i koja verzija biosa radi da bi zazstavio sliku stisni taster pause na tastaturi dok je ekran tamo
Vec sam isprobavao na 3,4 i 1. Na tim slotovima mi stare memorije rade, znaci da su u funkciji.
Posle ovog novog updatea biosa nisam to probao. Da li da sad opet to radim?

1i 3 su par kao i 2 i 4
pogledaj da nije velika razlika u količini memorije
trebalo bi da slikaš početni ekran gde piše i koja verzija biosa radi da bi zazstavio sliku stisni taster pause na tastaturi dok je ekran tamo

Daj nemoj me zezati da moram i to da uparujem? :eek:
Probao sam prethodne ideje, izvadio bateriju, otkacio sve osim procesora, pritisnuo power dugme da izadje sva struja, postavio memorije nece.
Prve dve memorije razlicito izgledaju ali su isti model. Kvr800d2n6/2g, ova je kvr800d2n6/4g. Znaci, prve dve imaju po 2 gb,a ova nova sama ima 4gb.
Verzija biosa je najnovija F14 iz 2010 godine. Skinuta je sa gigabajtovog sajta kao sto si i rekao.
Dobro,probaj samo sa njim da udjes u BIOS.Mozda nije kopatibilan sa nekim od ostalih modula.

Nece, odbija da saradjuje. probao sam i samu tu memoriju, zapisti komp jednom, pokaze sliku ploce, napis biosa i kad treba da predje na onaj crni ekran gde ucitava komponente onda se restartuje.

- - - - - - - - - -

dok si dobio sliku BIOS je učitan , prošao je kod prvoga BIP-a
trebao si tući po del tasteru dok je učitavao posle je kasno

Tukao sam neprekidno kao majmun, ne radi ni mis ni tastatura. Ne baca svetlost. Mis i tastatura koriste USB prikljucak

- - - - - - - - - -

Jedino sta mi pada na pamet je da probam kombinaciju 1 i 3 da budu ove stare, a na 2 ili 4 da stavim ovu novu.

Daj nemoj me zezati da moram i to da uparujem? :eek:
Probao sam prethodne ideje, izvadio bateriju, otkacio sve osim procesora, pritisnuo power dugme da izadje sva struja, postavio memorije nece.
Prve dve memorije razlicito izgledaju ali su isti model. Kvr800d2n6/2g, ova je kvr800d2n6/4g. Znaci, prve dve imaju po 2 gb,a ova nova sama ima 4gb.
Verzija biosa je najnovija F14 iz 2010 godine. Skinuta je sa gigabajtovog sajta kao sto si i rekao.

Nece, odbija da saradjuje. probao sam i samu tu memoriju, zapisti komp jednom, pokaze sliku ploce, napis biosa i kad treba da predje na onaj crni ekran gde ucitava komponente onda se restartuje.

- - - - - - - - - -

Tukao sam neprekidno kao majmun, ne radi ni mis ni tastatura. Ne baca svetlost. Mis i tastatura koriste USB prikljucak

- - - - - - - - - -

Jedino sta mi pada na pamet je da probam kombinaciju 1 i 3 da budu ove stare, a na 2 ili 4 da stavim ovu novu.
e zato ja uvek koristim tastaturu sa ps2 portom-ali ama baš uvek

Poslusao snejksa, stavio stare memorije na 1 i 3, stavio novu na 4 i prosao bios, prosao ucitavanje komponenti, dosao do windowsa i puf puce opet operativni sistem.
Kad idem na repair izadje mi plavi ekran smrti i kaze ovo ti se desava jer si updejtovao BIOs ili si dodao novi hardver. probaj u biosu da iskljucis senke i jos nesto. -.-
Cak mogu i da udjem u BIOS, prepoznaje 8gb memorije ali se cuje nekakav cudan zvuk prilikom pokretanja instalacije sa cd-a. nesto u fazonu piiip eeeem, ali veoma kratko kao oni signali sto ocitavaju rad srca u bolnicama. Veoma kratak zvuk i povremeno se cuje.

- - - - - - - - - -

Koji mu je sad djavo?

zahvaljujem. Ja sam to kao gledao, ali nisam uspeo da pronadjem. Vidim da je standard 1.8 V za ddr2, vidim takodje da ima ljudi kojima memorije u stvari rade na nizim frekvencijama sto je meni ne pojmljivo jer u prospektu kao kaze da ploca podrzava do 1200,a ove rade na 400 iako su od 800mhz. -.-

Back