Problem sa racunarom

kao prvo, trebace ti sistemski disk... stavi ga u dvd citac

restartuj komp i udji u bios

kao prvi boot device postavi cd rom, pritisni f10 i sacuvaj promenu

kada se pojavi Press any key to boot from CD pritisni neku tipku, tipa SPACE

kada se setup ucita, butuj recovery console pritiskajuci tipku R... pojavice se recovery console

pritisni 1 i ENTER

u C:\ prompt ukucaj CHKDSK /P ... ovo ce proveriti da li disk ima nekih gresaka

posle toga, ukucaj FIXBOOT
kada se pojavi nesto tipa Are you sure you want to write a new boot sector? pritisni ENTER

nakon toga u tom C:\ prompt ukucaj Exit

komp ce posle ovoga ributovati windows

samo nezaboravi da posle promenis first boot device nazad na hard drive

Pozdrav imam problem sa racunarom kad ga upalim pocne ucitavati Windows i odjednom mi pokaze plavu pozadinu na kojoj pise UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE i opcija kako ce ulazi u BIOS sta da radim ???

Windows ne može da pristupi sistemskoj particiji.
Prva stvar koju bih uradio je promena kabla, a zatim proverio hard disk.
Ako je sve u redu, reinstalacija ili sistem ristor.

kao prvo, trebace ti sistemski disk... stavi ga u dvd citac

restartuj komp i udji u bios

kao prvi boot device postavi cd rom, pritisni f10 i sacuvaj promenu

kada se pojavi Press any key to boot from CD pritisni neku tipku, tipa SPACE

kada se setup ucita, butuj recovery console pritiskajuci tipku R... pojavice se recovery console

pritisni 1 i ENTER

u C:\ prompt ukucaj CHKDSK /P ... ovo ce proveriti da li disk ima nekih gresaka

posle toga, ukucaj FIXBOOT
kada se pojavi nesto tipa Are you sure you want to write a new boot sector? pritisni ENTER

nakon toga u tom C:\ prompt ukucaj Exit

komp ce posle ovoga ributovati windows

samo nezaboravi da posle promenis first boot device nazad na hard drive

Tacno tako, samo bolje je da kucas funkciju i za citanje losih sektora, tako da kucaj sledece fukncije: chkdsk c: /r /p ; fixmbr i fixboot c:

Hvala vam svima na pomoci ali imam jos jedan problemcic,pokusavam da sebi narezem instalacioni cd Windows XP,kako da to uradim da se kad ubacim cd u cd citac odmah i sam otvori prozor setup.exe kako bih mogao instalirati windows,njegove komponente itd.U uputstvu koje sam dobio uz njega pise da treba samo ISO fajl da narezem na prazan cd problem je u tome sto je taj ISO fajl komprimovan pa ne razumijem kako ce racunar kojem je pao sistem raspakovati ISO fajl da bih ja mogao doci do setup.exe kako bih instalirao windows ???

Vučko, pogledaj malo ovaj tutorijal....http://forum.krstarica.com/showthread.php/594434-Windows-XP-INSTALACIJA-SA-SLIKAMA

Sve ti je objašnjeno, samo nemoj žuriti nego polako čitaj.....Ja ti mogu samo reći da sa interneta treba da skineš Win XP Pro SP3 u iso formatu i da ga narežeš kao "iso image".

To možeš npr sa programom ImgBurn

14288_56874974_ImgBurn1.jpg

14288_56874974_ImgBurn2.jpg

14288_56874974_ImgBurn3.jpg

14288_56874974_ImgBurn4.jpg

14288_56874974_ImgBurn5.jpg

Ne mogu ti dati link foruma odakle sam ovo prepisao jer je to zabranjeno....

Ako ti je i dalje nejasno onda pogledaj ovaj LINK

Poslednja izmena:
PaziSta Cinis odmah da ti se zahvalim na velikoj pomoci nasao sam i forum sa kog si ovo skinuo a i na tom forumu narezivanje ISO formata pomocu Nero kog vec imam u racunaru tako da sam sa Nerom uspio u svojoj namjeri da dobijem ono sto sam htio nevjerovatno je koliko je lako kad uradis a koliko komplikovano kad ne znas hvala jos jednom.

Back