Problem sa racunarom! Hitno potrebna pomoc!

M-Wilson

Početnik
Banovan
Poruka
41
Pozdrav svima, imam jedan problem i ne znam sta bi uopste to moglo biti...Ja bih zamolio sve koje znaju da mi pomognu. Izlazi mi ovo i nijedan fajl koji imam u racunaru mi ne radi, nista...ni slika ni pesma niti video, sve mi pokazuje kao neke meni nepoznate fajlove. Evo slike:
updated-cerber-variant.jpg
.
Znaci sve sto ubacim postane neupotrebljivo, da li je mozda do nekog update-a problem. Da napomenem da mi je lap top nov i imam legalan Windows 8.1 OS. Inace ovo nije slika sa mog lap topa, ovo je sa neta, ali to je to, tako je i kod mene.

Ne verujem da je programer koji je pisao virus toliko glup :lol:
Predlog je da pokusa, mada si u pravu. Najbolje resenje je da reinstalira sistem.

Neverujem da i ako prekopira slike i fajlove, da ce kasnije moci da ih otvori...

- - - - - - - - - -

Da, ja sam sad nesto i procitao na toj temi. Znam da je to virus i to jedan od najopasnijih, nisu mi toliko bitni ti fajlovi, ja cu ih i obrisati jer sve imam na disku. Ali, kako da obrisem taj virus?
Formatiranjem celog diska.

Predlog je da pokusa, mada si u pravu. Najbolje resenje je da reinstalira sistem.

Neverujem da i ako prekopira slike i fajlove, da ce kasnije moci da ih otvori...

- - - - - - - - - -

Formatiranjem celog diska.

Da li to formatiranje podrazumeva podizanje novog sistema? Da li postoji neka druga opcija jer ne bih voleo da radim sistem, jer ce biti nelegalan a za legalni sitem bih morao da platim oko 100 eura, a ne bih toliko da platim, razumete me?

Pozdrav svima, imam jedan problem i ne znam sta bi uopste to moglo biti...Ja bih zamolio sve koje znaju da mi pomognu. Izlazi mi ovo i nijedan fajl koji imam u racunaru mi ne radi, nista...ni slika ni pesma niti video, sve mi pokazuje kao neke meni nepoznate fajlove. Evo slike:Pogledajte prilog 406444.
Znaci sve sto ubacim postane neupotrebljivo, da li je mozda do nekog update-a problem. Da napomenem da mi je lap top nov i imam legalan Windows 8.1 OS. Inace ovo nije slika sa mog lap topa, ovo je sa neta, ali to je to, tako je i kod mene.

windows 8 .1 imas licencu u biosu tako da to ne treba da te brine

- - - - - - - - - -

znaci samo instaliras 8.1 i odmah je legalna

Da li to formatiranje podrazumeva podizanje novog sistema? Da li postoji neka druga opcija jer ne bih voleo da radim sistem, jer ce biti nelegalan a za legalni sitem bih morao da platim oko 100 eura, a ne bih toliko da platim, razumete me?
Да, приликом дизања новог система, форматира се и по потреби подели.

Небрини око легалности Вин 8... :)

Вируси који упадну у систем, тројанци, малваре, нема шансе да се трајно обришу, и зато се увек препоручује нова инсталација система са комлетним форматирањем диска.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, imam jedan problem i ne znam sta bi uopste to moglo biti...Ja bih zamolio sve koje znaju da mi pomognu. Izlazi mi ovo i nijedan fajl koji imam u racunaru mi ne radi, nista...ni slika ni pesma niti video, sve mi pokazuje kao neke meni nepoznate fajlove. Evo slike:Pogledajte prilog 406444.

Zaboravi na sve sa tog HDD, i na externu memoriju ukoliko je bila u tom PC.
kriptoloker..ozbiljna stvar..imao prilike da vidim i osetim..
platio otkup i dobio ključeve ali skupo izašlo...
skloni ga sa mreže ukoliko je imaš..reinstalacija HDD i zaboravi sve na njemu ukoliko imaš backup odlično...

Rešio sam problem sa vraćanjem fabričkih iliti originalnih postavki. Vratio je sve na fabričko, sve viruse je obrisao i vratio programe koje sam imao kada sam ga kupio. A ove fajlove koje mi je kodirao virus, naravno nisam uspeo da vratim, tu se plaća otkup ali ja ih imam i na disku i naravno obrisao sam ih sa hdd-a, tako da je sad sve u redu, nema virusa i sve je čisto.

Rešio sam problem sa vraćanjem fabričkih iliti originalnih postavki. Vratio je sve na fabričko, sve viruse je obrisao i vratio programe koje sam imao kada sam ga kupio. A ove fajlove koje mi je kodirao virus, naravno nisam uspeo da vratim, tu se plaća otkup ali ja ih imam i na disku i naravno obrisao sam ih sa hdd-a, tako da je sad sve u redu, nema virusa i sve je čisto.

И узми си у памет да никад незакључаваш фајлове. Избаци то из главе :)

Back