Problem sa procesorom

V for Vendetta

Zainteresovan član
Poruka
301
Ko o cemu na ovom forumu, ja o nekom s**nju sa mojim kompovima. Evo vec godinama :( Novi problem.

Pre nekih mesec dana poceo da koci komp pri pokretanju nekih igrica, i provalim da mi je tempreratura 206c. Prestao da igram igre, dok nisam kupio pastu, izvadio sve, ocistio, namazao pastu i tempretatura se dovela u red. I tako bilo 15 dana do danas. Tokom igranja igrice, koja je za svaki slucaj na Low (igram je vec nedelju dana, nije bilo problema) opet se javilo seckanje. Tempretura je opet 206c , NIkada manja ili veca uvek je 206. Skinuo par programa za merenje i svi pokazuju isto. Cim restarujem komp i pogledam temperaturu ona se vrati na 25-27. Ima li neko nekakve ideje, pomoc ili bilo sta...

Untitled.jpg

Dok sam gledao da vidim do cega je , primetio sam da od cetiri jezgra na procesuru moj komp koristi samo dva.

Untitled.jpg

Unapred zahvalan.

Skini lijepo od MSI-ja njihov Command Center i tamo ćeš sve točno vidjeti.

Ti programi ne rade dobro sa AMD-ovim procesorima. A i koliko vidim temperatura matične ti je 31 stupanj tako da ti je to otprilike i temperatura procesora.

Ljudi što lupetate? Vidite da mu piše na MBO da je temperatura (CPU1) 31 stupanj...
temperatura ploče je to ,pogledaj malo iznad kod procesora piše 206 c
jedino što mogu da smislim da naleganje hladnjaka na procesor nije dobro pa se usled zagrevanja procesor odvoji od hladnjaka pa zato pokazuje neverovatne cifre

- - - - - - - - - -

ili je možda u pitanju dupli kvar , da senzor brljavi kada postigne višlju tempetaraturu i pokazuje svašta a da je u međuvremenu kuler na hladnjaku oslabio pa ima smanjen broj obrtaja ili zaglavi pa procesor se pregreje ali nikako 206c mislim da bi ostala rupa u pertinaksu ploče od tolike temperature

temperatura ploče je to ,pogledaj malo iznad kod procesora piše 206 c
jedino što mogu da smislim da naleganje hladnjaka na procesor nije dobro pa se usled zagrevanja procesor odvoji od hladnjaka pa zato pokazuje neverovatne cifre

- - - - - - - - - -

ili je možda u pitanju dupli kvar , da senzor brljavi kada postigne višlju tempetaraturu i pokazuje svašta a da je u međuvremenu kuler na hladnjaku oslabio pa ima smanjen broj obrtaja ili zaglavi pa procesor se pregreje ali nikako 206c mislim da bi ostala rupa u pertinaksu ploče od tolike temperature

CPU1 na MBO je temperatura procesora. Ja imam od MSI-ja njihov program Command center i njegova temperatura procesora je ista kao i kod Speccy CPU1 (oko 54 stupnja). Speccy za temperaturu procesora mi pokazuje 102 stupnja.

Ko o cemu na ovom forumu, ja o nekom s**nju sa mojim kompovima. Evo vec godinama :( Novi problem.

Pre nekih mesec dana poceo da koci komp pri pokretanju nekih igrica, i provalim da mi je tempreratura 206c. Prestao da igram igre, dok nisam kupio pastu, izvadio sve, ocistio, namazao pastu i tempretatura se dovela u red. I tako bilo 15 dana do danas. Tokom igranja igrice, koja je za svaki slucaj na Low (igram je vec nedelju dana, nije bilo problema) opet se javilo seckanje. Tempretura je opet 206c , NIkada manja ili veca uvek je 206. Skinuo par programa za merenje i svi pokazuju isto. Cim restarujem komp i pogledam temperaturu ona se vrati na 25-27. Ima li neko nekakve ideje, pomoc ili bilo sta...

Pogledajte prilog 404969

Unapred zahvalan.

Или је оно у шта сумња змија и што се једино намеће као квар ...али је врло могуће + и лоша паста..која са променом температуре мења вискозност ( густину ) и процесор почне да губи контакт са хладњаком...и почне да се прегрева...:think:

Тако да ја сумњам и на пасту, јер...15 дана је све било :ok:...:aha2:
-----------------------------​

Успут...и хард диск ти се ..прилично греје ( 41°С ) ...и ако се тако остави...бојим се да ти неће потрајати...:think:.:aha2:

Препоручујем ти.. да га ...посебно хладиш...:aha2:

Pa ako je temperatura matične 31 stupanj koliko je onda po tebi temperatura procesora? Što ti misliš kolika je razlika između matične i procesora? Par stupnjeva maksimalno...

КОЈЕ ГЛУПОСТИ...:lol::lol::lol:

То може да важи само матичне плоче са процесором 386 који је залемљен директно на матичну плочу...;):lol:

Већ код процесора 486...који се конектовао преко конектора, исти ..више није имао " термички контакт " са матичном плочом...:aha2:

E ovako, imao sam neke obaveze pa ga nisam ni palio, kada sam ponovo upalio komp sve je isto, kupio sam novu pastu (drugu marku) i postavio sve kako treba, vratio hadnjak i temperatura je pala. Sve je radilo kako treba, presao tu igricu, poceo da igram novu (jedno 4-5 sati je igrao) i odjednom pocela da koci, pogledam tempretauru opet pokazuje 206.... Znaci ima neke veze sa pastom, ali ne razumem da izdrzi 10 dana i da opet moram da je stavljam da bi radilo...

Pa jel ti vidis koliko je prasine na svim delovima,hladnjaku,kondezatorima.Ocisti to malo.Izduvaj tu prasinu,ili usisaj,da malo komp prodise.Treba da skines i kuler i da lepo izduvas ili usisas taj hladnjak ispod njega.Vidim da ima i prasine na RAM modulu,pa to sve smeta radu kompjutera i ne moze ni da dodje do nekog boljeg hladjenja.

Pogledajte prilog 407787Pogledajte prilog 407788Pogledajte prilog 407789

Evo , iz tri ugla....Juce kada sam odgovorio na temu, restartovao sam ga , malo je bio ugasen (3 minuta) i nije se pregrejao do malo pre...

P.S. I dalje mi nije jasno zasto koristi samo 2 jezgra a moze 4?
Нси добро сликао, невиди се где си убо кабал од кулера процесора. Искључи помочни кулер.

Очигледно да је погрешно повезано.

Очигледно је да је потребно препаковати све, преповезати.

Poslednja izmena:

Back