Problem sa pokretanjem racunara

Faeces

Zainteresovan član
Poruka
171
Cistio sam unutrasnjost kucista od prasine, sastavim ga i ukljucim ali od sada pri svakom startovanju otvori se bios. Stisnem f10 sto bi trebalo da je komanda za save and rebot ali opet ukljuci bios. Izvukao sam tastaturu i sve zivo da bi znao da neko dugme nije zaglavljeno opet ista prica. Help pls

Moram.ti reci da se ne razumem narocito u pricu koju pricas. Da li postoji neka slika sa koje bi mogao videti kako izgleda normalno povezan racunar video sam da su neki kablovi iskljuceni kontam tako treba a bolje da nediram nista da nesprzim xdd

Probaj pokrenuti bez tipkovnice. Jesi li dirao kablove unutar kućišta. Kako si uopće čistio kompjuter od prašine?

Moram.ti reci da se ne razumem narocito u pricu koju pricas. Da li postoji neka slika sa koje bi mogao videti kako izgleda normalno povezan racunar video sam da su neki kablovi iskljuceni kontam tako treba a bolje da nediram nista da nesprzim xdd

Imas pitanje od alfa_i_omega.
Kazes da si ocistio unutrasnjost kucista, pa se pretpostavlja da si otvarao racunar. Moguce je da si pomerio jedan od dva kabla (data i power) kojima je hard drajv spojen i da je to razlog da ga BIOS ne "vidi".
U tom slucaju dovoljno je kablove namestiti pravilno.
Ukoliko se problem resi prica je gotova.
Data kabal izgleda ovako:
71kXefKt2jL._SL1500_.jpg

i spaja hard drajv i matricnu plocu

Kabal za napajanje izgleda ovako:
hddinstall_cables1.jpg

Deo sa zicama u boji je spojen na konektor koji dolazi sa napajanja, a crni deo spojen je na hard drajv.

Cistio sam unutrasnjost kucista od prasine, sastavim ga i ukljucim ali od sada pri svakom startovanju otvori se bios. Stisnem f10 sto bi trebalo da je komanda za save and rebot ali opet ukljuci bios. Izvukao sam tastaturu i sve zivo da bi znao da neko dugme nije zaglavljeno opet ista prica. Help pls
Podesi u BIOS-u datum i vreme i namesti da se diza sa HDD-a.Jer kada si to raskacio,verovatno si resetovao BIOS i poremetio datum i vreme i naredbu odakle ce da se dize OS.

Hvala zlatanu na opsirnim step by step instrukcijama koje su rezultovale su produktivno. Lepo sam se nasmejao kad sam video metar posta i slike i natpis ovo je to,ovo je kabl i ide tu sve lepo objasnjeno kao mentolu kakav jesam. Problem je izgleda dublji nego sto sam slutio dzek ulaz na hardu na koji ide data cable je ostecen omotac plasticni je zaglavljen u kraju kabla a na hardu je ostala samo gola viljuska(5-6 pljosnatih zlatnih cackalica) i ja sam naravno nabadao ali ne ide cak je to sad iskrivljeno. Bitno je da hard mora na popravku. Sad ja nez tacno da li je to izvodljivo i koliko kosta drug haker misli da moze da.se.izvede i preporucio mi je neki servis ali nemam vremena da se zaj sa time. Garancija je istekla. Pa eto ako neko zna.nesto vise o tome neka podeli iskustva nebi davao 30,40e ili koliko vec za novi hard za komp.koji skoro ne koristim a hard cu svakako odneti u narednim danima kod nekog majstora ali bi voleo do tad da cujem ima li uopste spasa

Sad imam neki hard namontiran drug mi je asistirao tj ja njemu i sve radi. Kad smo vec.na temi zasto ne pitati ima li kapac harda utjecaj na brzinu racunara? Skinuo sam burazeru fifu(odigracu je i ja nekad da se ne lazemo xdd) i tezak lag je tukao. Fifa 15 a znam da je igrana na tom kompu 14ica normalno 4g rama ghz2,6 valjda amd i graficka amd 6600series ovo znam provereno posto sam se jeb*vao sa drajverima posto sam ugradio win jel. Valjda bi moglo bar kolko tolko da gura na low. Bas sam iznenadjen

Back