Problem sa plinom u autu

Auto radio na plin...ali poslednjih dana poceo da trza i nece da vuce kako treba....otvorio sam ventil ocistio sito,magnet,sve vratio kako je i bilo i nece da upali...na benzin da i kada prebacim na plin nece.
Raskacim od tog ventila bakarna creva ulaza i izlaza iz njega...odvrnem ventil na boci i plin nece ni na jednu od tih cevcica da procuri...na boci ima neka spulna i dva dzeka buksne koje su na njoj.
Zna li neko sta je?
Da nije ta spulna zatvorila izlaz plina kroz cevi od boce u gepeku do tog ventila sa sitom,a odatle do isparivaca?

Evo slika

Prilozi

• 20240703_194404.jpg
    20240703_194404.jpg
    150,3 KB · Pregleda: 11
  • 20240703_194521.jpg
    20240703_194521.jpg
    122,6 KB · Pregleda: 13
Auto radio na plin...ali poslednjih dana poceo da trza i nece da vuce kako treba....otvorio sam ventil ocistio sito,magnet,sve vratio kako je i bilo i nece da upali...na benzin da i kada prebacim na plin nece.
Raskacim od tog ventila bakarna creva ulaza i izlaza iz njega...odvrnem ventil na boci i plin nece ni na jednu od tih cevcica da procuri...na boci ima neka spulna i dva dzeka buksne koje su na njoj.
Zna li neko sta je?
Da nije ta spulna zatvorila izlaz plina kroz cevi od boce u gepeku do tog ventila sa sitom,a odatle do isparivaca?
Kakav ventil to nikad nisu dirali,koji je sistem?

Super ide na benzin i cim na prekidac prebacim ugasi se
Pitao sam da nije problem u svecicama, posto sam imao i sam trzanje pre nekih godinu i po dana i kad sam zamenio proradilo normalno.
Ne znam, pogledaj tu spulnu, kod mene je venturi sistem i kad dam kontakt uvek se cuje da odradi i onda upalim, ali nisam nikad dirao ventil kod rezervoara samo kod motora sam malo dostelovao i to je to...ne valja ni mnogo da se odvrce a ni da se zavrne previse ...

Desi se kad smesa nije adekvatna da hoce da trza, postoje tri vrste smese, za hladno vreme, za prelazni period i za toplo...meni se desilo pre nekih 3-4 meseca da je trzao, bila je neadekvatna smesa za hladnije vreme i cim sam nasuo gorivo, preporodio se ...to su bili oni periodi kad se nije ni znalo kakvo je vise vreme.

Oko motora je ocito sve u redu,bar trenutno, ne izlazi iz boce
Ako ima plina a sraf kod plovka nije zavrnut onda samo plovak moze da pravi problem - poseti majstora
Ma kazem ...odvrnuo sraf na boci i kod onog ventila raskacio oba bakarna creva i nece da izlazi plin....ova crvena spulna na boci....ne znam cemu sluzi,ali mislim da ona otvara i zatvara odlazak plina iz boce ka isparivacu

Eee lovato i ja bajo,posle 5 godina nadjem dobre servisere u kragujevcu,stavili mi stag dizne i isparivac radi ko nikad,jos da promenim komp i map senzor i ceo stag sistem,4 majstora se nalupala samo za zadnji problem kostali me 300€ nisu resil
Lovato zeza niko ga vise ne radi,dizne se ne ciste kao stag tako da se izbegava
***** ga....nije ovo sada do njega,mislim da on radi...vec je problem ocigledno u dolasku plina od boce ka njemu,jer nema ga,kao da su blokirane zatvorene te cevi

Back