Problem sa operativnim sistemom!

VoodooChild

Početnik
Poruka
7
Digao sam WinSP3. Posle dan-dva,kompjuter je poceo jako da zapucava...Veoma cesto sija crvena lampica konstantno i zapucavao je cak i u nekim bezveze stvarima ili datotekama.
Kada ga upalim ili resetujem pre nego sto ocita prozor Windowsa pojavi se crn ekran i na dnu se pojavi kao neki ''loading'' vrlo prostog izgleda(bele strafte koje se popunjavaju) i posle toga sporije dize sistem.
Ponovo sam uradio sistem i taman sam pomislio da je sad ok i ponovo mi se desi ista stvar.
Molim vas ako neko zna u cemu bi mogao biti problem neka pomogne!
konfiguracija racunara :
ploca : MSI ms-7529
procesor : Intel Core2Duo E7400 2,8GHz
grafika : NVidia GeForce 9500GT
memorija : 1GB RAM

Digao sam WinSP3. Posle dan-dva,kompjuter je poceo jako da zapucava...Veoma cesto sija crvena lampica konstantno i zapucavao je cak i u nekim bezveze stvarima ili datotekama.
Kada ga upalim ili resetujem pre nego sto ocita prozor Windowsa pojavi se crn ekran i na dnu se pojavi kao neki ''loading'' vrlo prostog izgleda(bele strafte koje se popunjavaju) i posle toga sporije dize sistem.
Ponovo sam uradio sistem i taman sam pomislio da je sad ok i ponovo mi se desi ista stvar.
Molim vas ako neko zna u cemu bi mogao biti problem neka pomogne!
konfiguracija racunara :
ploca : MSI ms-7529
procesor : Intel Core2Duo E7400 2,8GHz
grafika : NVidia GeForce 9500GT
memorija : 1GB RAM

Odakle ti taj Win XP sp3 ?? Ako je sa Neta piratski moguce da ima virus u njemu koji se aktivira pri instaliranju sistema :)

Promeni Win XP istalacioni CD pa probaj :cool:

Naravno. Sa 1gb rama i jakim procesorom (koji ti imaš) radiće lepo mada gledaj da dodaš još barem 1gb.

pokusao sam sinoc sa drugim diskom sistema(nije win7) i ponovo iste stvari se desavaju cini mi se.... Da li je mozda moguce da imam ''bad sectors'' na Hard disku?
danas cu dici win7 pa cu videti sta se dogadja.
Da li da ostavljam 'D'' particiju netaknutu ili da i nju formatiram ?

ma instaliraj Windows 9 (izasla verzija 8 uskoro ce 9). Najblolja je (komsija rekao) a razlog "najbolji" eto tako postalo nekako popularno i stavi sav najnoviji software naravno piratski, ni slucajno neki stariji i naravno neku igricu

Koja je poenta ove rečenice ? Šta hoćeš da kažeš da nije dobro imati najnoviji softver ? Ti si verovatno "buržuj" pa ti nije puno da daš ~150e za originalna windows ? :eek:

Navedena konfiguracija sa još 1gb rama je dovoljna i za Win 8 a da ne pričam o sedmici. Za sad je bolje da bude na sedmici jer se XP više ne razvija pa samim tim su svi drajveri koji se prave optimizovani za sedmicu a i bolje će mu raditi.

Poslednja izmena:
Koja je poenta ove rečenice ? Šta hoćeš da kažeš da nije dobro imati najnoviji softver ? Ti si verovatno "buržuj" pa ti nije puno da daš ~150e za originalna windows ? :eek:

Navedena konfiguracija sa još 1gb rama je dovoljna i za Win 8 a da ne pričam o sedmici. Za sad je bolje da bude na sedmici jer se XP više ne razvija pa samim tim su svi drajveri koji se prave optimizovani za sedmicu a i bolje će mu raditi.

hahaha, vrati se na njegove starije postove pa ćeš vidjeti da tu nema nikakve poente....čovjek voli da se zeza....

Mislim da je MHDD daleko bolji od svih programa iste namene koji rade sa operativnim sistemom jer kada je os podignut, hard je u upotrebi pa ti rezultati i nisu relevantni.

Ovde možeš da skineš MHDD (inače bolje skini HBCD jer na njemu imaš mnoštvo programa koji će ti nekad verovatno poslužiti)
http://bit.ly/LBKOnO

Nareži ga na CD i bootuj pa preskeniraj i vidi da li imaš bad sektore.

To zakucavanje sam imao i ja kada sam instalirao Win na jednoj staroj mašini. I to mi se ponavljao sve dok nisam izvadio modem iz njega i tek onda instalirao Win. Zatim vratio modem nazad i sve radio kako treba. Probaj da izvadiš sve neophodne kartice iz računara pa ondak instaliraj Win. Hoće neki put i neispravan cd rom da pravi problem. Ili probaj da učitaš live Windows preko cd-a ili usb-a pa da vidiš dali je je sve u redu sa računarom. Ovo ti je Windows na cd-u ili usb-u koji se učitava direktno, a ne sa harda. Imaš sa neta da ga skineš.

Back