Problem sa nasledjenim pištoljem

Ozbiljnija evidencija je ponovo pocela da se vodi od 2000.Generalno,boli policiju uvce dali neko placa porez na oruzije ili ne.O tome treba da brine poresko .Njihov jedini problem je (opravdano),da se u nekoj slobodnoj akciji " Ostavi i idi",ne nadje i dokazni materijal nekog krivicnog dela(vruce oruzije).Tako bi neki slucajevi ostali trajno nereseni,dakle ne valja .
Nonsens su dakle napravili oni koji su donosili zakone.Nisu hteli represalije nad narodom,a nisu hteli ni da "svaka kuca ima arsenal",dakle ozbiljan problem.Mislim da su doneli zakone koji ce dati rezultate tek kroz par decenija,svesno .

Pa i brine poreska uprava.

Poreska ima svoj spisak koji se azurira sa Mup-ovim tipa jednom mesecno ili tako nesto.

-oni koji su razduzili oruzje u tom mesecu +oni koji su kupili/nasledili oruzje

S tim da kad se neko skida sa evidencije obavezno mora da se ode i do poreske sa zapisnikom iz policije da bude siguran da su ga skinuli i da sracunaju razliku poreza u odnosu na resenja

Ali ako covek nije otisao i zaduzio oruzje, a pokojniku ne mogu da salju resenje, sta onda tu moze poreska da uradi.

Mogu naravno nego je pitanje da li hoce.

Mogu da traze od suda da li ima naslednika.

Poreska ima svoj spisak koji se azurira sa Mup-ovim tipa jednom mesecno ili tako nesto.

S tim da kad se neko skida sa evidencije obavezno mora da se ode i do poreske sa zapisnikom iz policije da bude siguran da su ga skinuli i da sracunaju razliku poreza u odnosu na resenja

Ali ako covek nije otisao i zaduzio oruzje, a pokojniku ne mogu da salju resenje, sta onda tu moze poreska da uradi.

Ali se to retko desava.Slucaja kao ovog momka ima na hiljade

I sve dok oni mogu,ali je pitanje dali hoce,cemo biti banana drzava.

To nisu uradili evo vec 7 godina :) Zagubio im se negde slucaj.
A drugo, cale ne moze da bude vlasnik oruzja jer nema dozvolu za oruzje, da stvar bude smesnija. Ali prema ostavinskom ugovoru pistolj je nasledio.
Ludilo.

1673871717853.png

Prvo,oruzije ne bi trebalo da bude predmet nasledjivanja,vec obaveza organa reda da ga be ate,ako to vec nije uradio vlasnik za zivota.
Drugo,za oruzani list je potrebna provera na svakih 10 god.
Ja sam kupio uredno pistolj sa 30 godina,provera sva uredna...
Posle par godina me ostavi zena,dete pocne da se drogira a ja bankrotiram.
Pa sta,psiholog mi je rekao da mogu da imam oruzije,pre 15 godina.

To nisu uradili evo vec 7 godina :) Zagubio im se negde slucaj.
A drugo, cale ne moze da bude vlasnik oruzja jer nema dozvolu za oruzje, da stvar bude smesnija. Ali prema ostavinskom ugovoru pistolj je nasledio.
Ludilo.

Pogledajte prilog 1284567
Evo sta se meni desilo.

Nasledio sam imovinu od caleta i sta je bilo ovde u Bg to sam preveo na sebe.

A sta je bilo van Bg nisam isao tamo.

I u nekom momentu x godina kasnije stize mi resenje iz katastra da sam uknjizen kao vlasnik samo da platim taksu.

Nit isao u taj katastar, nit nosio papire, niti podnosio zahtev za uknjizenje. Nista.

To je bilo pre notara, jos dok je iskljucivo sud radio ostavine i to u papiru.

Da li poreska, da li opstina, da li katastar. Ne znam ko i kako, ali sam volsebno bio uknjizen. z:)

Back