Problem sa napajanjem?

runner

Početnik
Poruka
31
Ne znam u cemu je problem kada upalim racunar i radim neko vreme, ne prikazuje nikakve greske, a onda kada ga ugasim pa upalim ponovo, (samo) krene da se upali i stane. Koler pocne da radi i ugasi se. Promenio sam napajanje sa 300w na 400w. Ne znam u cemu bi mogao biti problem. Pored ovoga ne prikazuje nikakve gresku u radu sa aplikacijama. konfiguracija je A7N8x-x barton2500+ 256mb ddr 80gb hdd.?

drvasic

Primećen član
Banovan
Poruka
887
Ja sam imao sličan problem, tj. računar mi se često sam resetovao. Imao sam napajanje od 350 w, posumnjao sam na napajanje i probe radi zamenim to napajanje sa napajanjem od 300 w i sa tim napajanjem sad radi bez problema??? Šta se desilo , jedino da napajanje nije zaista od 350 w ili šta drugo. Sad imam problem što kad isključim napajanje sa zadnje strane na prekidač preko noći , da mi ne bi svetleo miš , ujutru kad startujem računar bude mi blokirana tastatura i miš i posle restarta sve normalno radi. Ako ne ugasim prekidač onda je sve normalno.
Zna li neko rešenje za ovo ?

jozza

Zainteresovan član
Poruka
371
drvasic:
Ja sam imao sličan problem, tj. računar mi se često sam resetovao. Imao sam napajanje od 350 w, posumnjao sam na napajanje i probe radi zamenim to napajanje sa napajanjem od 300 w i sa tim napajanjem sad radi bez problema??? Šta se desilo , jedino da napajanje nije zaista od 350 w ili šta drugo. Sad imam problem što kad isključim napajanje sa zadnje strane na prekidač preko noći , da mi ne bi svetleo miš , ujutru kad startujem računar bude mi blokirana tastatura i miš i posle restarta sve normalno radi. Ako ne ugasim prekidač onda je sve normalno.
Zna li neko rešenje za ovo ?
Nabavi "normalnu" plochu pa ti nece svetleti mish dok je komp ugashen. 8) 8) 8)

Vozd1

Obećava
Poruka
60
Neznam da li je do napajanja ali i ja imam problem, komp mi se restartuje i posle kad probam da ga startujem on pucketa i nece da podigne sistem, onda ga nekoliko puta restartujem i podigne ali je sporiji nego sto je bio.................................da li je do napajanja? :confused:

drvasic

Primećen član
Banovan
Poruka
887
jozza:
Nisam mislio na to shto ti nocu sija mish, vec shto ti tastatura i mish ostanu blokirani, a to ima debele veze sa plochom.

U redu je to , ali šta je sa pločom, dali je sama ploča koju sam naveo slabog kvaliteta ili misliš da je baš ova moja nešto problematična, obzirom da mi je još u garanciji. Jedan prijatelj mi je nešto pričao da se to rešava sa džamperima na samoj ploči, mada mi to ne zvuči logično.

Vozd1

Obećava
Poruka
60
Vozd1:
Neznam da li je do napajanja ali i ja imam problem, komp mi se restartuje i posle kad probam da ga startujem on pucketa i nece da podigne sistem, onda ga nekoliko puta restartujem i podigne ali je sporiji nego sto je bio.................................da li je do napajanja? :confused:
Moram da citiram samog sebe kad niko ne zeli da pogleda....

jozza

Zainteresovan član
Poruka
371
Ako si vec reshio da menjash napajanje, uzmi Chieftec Dual Fan 360W, ili nechto u tom rangu (DTK npr.), i necesh se pokajati. I sam imam gore pomenuti Chieftec, i nakon shto sam ga ugradio, temperatura procesora je opala za 8 stepeni!!! Dva su razloga za to: Chistiji napon (nema pikova koji na momente povecavaju potroshnju procesora), i to shto ovo napajanje vuche topao vazduh iz kulera, a ne ostavlja ga da se "mulja" po kucishtu.