Problem sa napajanjem?

runner

Početnik
Poruka
31
Ne znam u cemu je problem kada upalim racunar i radim neko vreme, ne prikazuje nikakve greske, a onda kada ga ugasim pa upalim ponovo, (samo) krene da se upali i stane. Koler pocne da radi i ugasi se. Promenio sam napajanje sa 300w na 400w. Ne znam u cemu bi mogao biti problem. Pored ovoga ne prikazuje nikakve gresku u radu sa aplikacijama. konfiguracija je A7N8x-x barton2500+ 256mb ddr 80gb hdd.?

Ja sam imao sličan problem, tj. računar mi se često sam resetovao. Imao sam napajanje od 350 w, posumnjao sam na napajanje i probe radi zamenim to napajanje sa napajanjem od 300 w i sa tim napajanjem sad radi bez problema??? Šta se desilo , jedino da napajanje nije zaista od 350 w ili šta drugo. Sad imam problem što kad isključim napajanje sa zadnje strane na prekidač preko noći , da mi ne bi svetleo miš , ujutru kad startujem računar bude mi blokirana tastatura i miš i posle restarta sve normalno radi. Ako ne ugasim prekidač onda je sve normalno.
Zna li neko rešenje za ovo ?

drvasic:
Ja sam imao sličan problem, tj. računar mi se često sam resetovao. Imao sam napajanje od 350 w, posumnjao sam na napajanje i probe radi zamenim to napajanje sa napajanjem od 300 w i sa tim napajanjem sad radi bez problema??? Šta se desilo , jedino da napajanje nije zaista od 350 w ili šta drugo. Sad imam problem što kad isključim napajanje sa zadnje strane na prekidač preko noći , da mi ne bi svetleo miš , ujutru kad startujem računar bude mi blokirana tastatura i miš i posle restarta sve normalno radi. Ako ne ugasim prekidač onda je sve normalno.
Zna li neko rešenje za ovo ?
Nabavi "normalnu" plochu pa ti nece svetleti mish dok je komp ugashen. 8) 8) 8)

Neznam da li je do napajanja ali i ja imam problem, komp mi se restartuje i posle kad probam da ga startujem on pucketa i nece da podigne sistem, onda ga nekoliko puta restartujem i podigne ali je sporiji nego sto je bio.................................da li je do napajanja? :confused:

jozza:
Nisam mislio na to shto ti nocu sija mish, vec shto ti tastatura i mish ostanu blokirani, a to ima debele veze sa plochom.

U redu je to , ali šta je sa pločom, dali je sama ploča koju sam naveo slabog kvaliteta ili misliš da je baš ova moja nešto problematična, obzirom da mi je još u garanciji. Jedan prijatelj mi je nešto pričao da se to rešava sa džamperima na samoj ploči, mada mi to ne zvuči logično.

Vozd1:
Neznam da li je do napajanja ali i ja imam problem, komp mi se restartuje i posle kad probam da ga startujem on pucketa i nece da podigne sistem, onda ga nekoliko puta restartujem i podigne ali je sporiji nego sto je bio.................................da li je do napajanja? :confused:
Moram da citiram samog sebe kad niko ne zeli da pogleda....

Ako si vec reshio da menjash napajanje, uzmi Chieftec Dual Fan 360W, ili nechto u tom rangu (DTK npr.), i necesh se pokajati. I sam imam gore pomenuti Chieftec, i nakon shto sam ga ugradio, temperatura procesora je opala za 8 stepeni!!! Dva su razloga za to: Chistiji napon (nema pikova koji na momente povecavaju potroshnju procesora), i to shto ovo napajanje vuche topao vazduh iz kulera, a ne ostavlja ga da se "mulja" po kucishtu.

Back