Problem sa napajanjem (valjda)?!

Znam. To 480w, kao i na zvucnicima, znaci koliku snagu moze da izdrzi u trenutku kratkog spoja, pre samog crkavanja. Jos nemam nikakvih problema, a istovremeno radim vise stvari na kompu (da sam to radio sa starim napajanjem, odmah bi se resetovao ili ugasio komp), tako da mislim da sam resio problem.

Znam. To 480w, kao i na zvucnicima, znaci koliku snagu moze da izdrzi u trenutku kratkog spoja, pre samog crkavanja. Jos nemam nikakvih problema, a istovremeno radim vise stvari na kompu (da sam to radio sa starim napajanjem, odmah bi se resetovao ili ugasio komp), tako da mislim da sam resio problem.
Nije bas tako jednostavno:)
Ono moze da da 480w ali sa drasticnim padom napona npr. koji onda nije upotrebljiv.
Ima jos varijanti....

Sve same prevare. Sto je najgore to svi tolerisemo (pogotovo drzava). Ne bih da ispadnem neprijatelj drzave, ali takve stvari bi trebalo da se prodaju sa atestom u kome bi stajale realne performanse nekog uredjaja. Uzimajuci u obzira da se u skolama jos uvek uci sdram kao vrhunska tehnologija, institut koji bi se bavio atestiranjem racunarskih komponenti u ovoj zemlji jos dugo ce ostati moja bujna masta.

Ne mislim da treba da se uvozi samo brandovi proizvodi, vec da se nekim papirom (atestom) pokazu samo performanse uredjaja. Npr. nazivna snaga ovog napajanja koje sam kupio je 480w. Kad bi postojao atest, on bi govori za svaku granu napajanja, kolika je tolerancija napona, kolika je maksimalna snaga svake grane, itd. Znaci ne bi svi kupovali samo bran-name, vec bi realno znali sta uzilmamo, uz predpostavku da znamo sta nam treba.

Back