Problem sa multimedijom

milosmanijak

Početnik
Poruka
43
Ovako kupio sam golfa peticu pre godinu dana i sada kada hocu da stavim zadnju kameru naisao sam na problem kameru sam usrafio iz i doveo kabl do multimedije.Doveo sam zuti kabl (valjda se zove rca.okrugao je) i na multimediji nemam takav ulaz.posto dam kupio kola multimedija je vec bila tu i nekoje skinuo kabl koji prevodi sa 12pinskog na av port i sad kad hocu da kupim taj kabl nalazim kablove sa 12 pinova koji su skupi jer imaju mnogo izlaza a sa 10 pinova ima jeftiniji.moje pitanje je da li ja mogu da stavim 10pinski kabl na 12pinski ulaz.
Imacete slike mog ulaza na multimediji i kabla koji sam nasao

Prilozi

• Screenshot_20230813-213500_Gallery.jpg
    Screenshot_20230813-213500_Gallery.jpg
    20,9 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_20230813-212736_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230813-212736_AliExpress.jpg
    45 KB · Pregleda: 7
  • Screenshot_20230813-212729_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230813-212729_AliExpress.jpg
    44,7 KB · Pregleda: 6
Tu imas nekoliko stavki koje ce te zeznuti.

Prvo, da li moze fizicki da upadne. Vecinom konektori imaju granicnik, vodjicu, nazovi kako hoces. Da ne bi kojim slucajem zaokrenuo i ispada pogresno utaknuo.
Drugo, na drugoj slici sa cinca idu zuta i crvena na drugi i treci pin.konektora. Pitanje je ako upadne konektor, da li ce i na multimediji se poklopiti da je drugi i treci pin.
Trece, nesto slicno kao pod drugo. Pitanje je koji su pinovi ulaz na konektoru multimedije. Da li su drugi i treci ili treci i cetvrti. Pa ako fizicki upadne i dodje na drugi i treci na multimediju,ok. Ali moze se desiti da dodje na treci i cetvrti.

Ako se desi kao pod trecom stavkom, ode na treci i cetvrti pin, onda ti ne gine lemilica i da prelemis zicu na odgovarajuce pinove.

Tebi u sustini sa cinca ide kompozitni ( CVBS ) signal. Ako mozes naci za tu multimediju, nisi naceo koja je, koji su kompozitni pin ulazi, onda posle nije problem. Da je S-video bilo bi malo povuci potegni ako su u sustini slicni. Dobro da nije komponentni, jer bi onda imao 3 cinca, za svaku boju zasebnu.

Znaci prvo da li je original VW multimedija ili je aftermarket Android. Pa po tome nije problem, bar mislim, da se nadje gde sta ide.

Tu imas nekoliko stavki koje ce te zeznuti.

Prvo, da li moze fizicki da upadne. Vecinom konektori imaju granicnik, vodjicu, nazovi kako hoces. Da ne bi kojim slucajem zaokrenuo i ispada pogresno utaknuo.
Drugo, na drugoj slici sa cinca idu zuta i crvena na drugi i treci pin.konektora. Pitanje je ako upadne konektor, da li ce i na multimediji se poklopiti da je drugi i treci pin.
Trece, nesto slicno kao pod drugo. Pitanje je koji su pinovi ulaz na konektoru multimedije. Da li su drugi i treci ili treci i cetvrti. Pa ako fizicki upadne i dodje na drugi i treci na multimediju,ok. Ali moze se desiti da dodje na treci i cetvrti.

Ako se desi kao pod trecom stavkom, ode na treci i cetvrti pin, onda ti ne gine lemilica i da prelemis zicu na odgovarajuce pinove.

Tebi u sustini sa cinca ide kompozitni ( CVBS ) signal. Ako mozes naci za tu multimediju, nisi naceo koja je, koji su kompozitni pin ulazi, onda posle nije problem. Da je S-video bilo bi malo povuci potegni ako su u sustini slicni. Dobro da nije komponentni, jer bi onda imao 3 cinca, za svaku boju zasebnu.

Znaci prvo da li je original VW multimedija ili je aftermarket Android. Pa po tome nije problem, bar mislim, da se nadje gde sta ide.
ali ako uspe ima da zatrese narodnjake do srčanog udara od onolikih decibela

Back