problem sa mladezom

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Dobro vece svima. malo sam lutao po forumu i onda se setih da postavim ovu temu koja me vec par dana muci, a znam da ovde ima ljudi koji su strucni u medicini pa ce mi mozda neko odgovoriti. Imam jedan mladez na nozi, tacnije na gornjem delu stopala nesto malo iznad racvanja 3 i 4og prsta. koliko se ja secam, taj mladez mi stoji tu sigurno 10ak godina, ako ne i vise... prvo je bio jedna tacka, pa je onda rastao, da bi u zadnjih 5-6 godina dostigao jedno odredjenu velicinu i prestao rasti. nikada mi nije predstavljao problem, nije iznad koze, normalnih je ivica i normalne boje, pa mi je bio neprimetan. E sad, u zadnjih 10ak dana primetio sam da malo pocinje da se odize od koze, moze da se napipa prstom, i postao je nekako grublji i kao malo svetliji. veceras sam ga malo bolje pogledao i video da je vec preko polovine odvojen od koze, malo mu fali da otpadne, a ispod se formirao novi mladez. necu ga dirati, neka odpadne sam. mene zanima samo jel to normalno da mladezi mogu tako otpasti i na njihovom mestu da dodje opet novi, ili treba da posetim lekara? da napomenem, hteo sam vec ici kod lekara, ali mi se uvek ispreci nesto pa sve odlazem, zato i pitam ako tako nesto nije normalno otici cu sto pre mogu. hvala svima na odgovoru.

Dobro vece svima. malo sam lutao po forumu i onda se setih da postavim ovu temu koja me vec par dana muci, a znam da ovde ima ljudi koji su strucni u medicini pa ce mi mozda neko odgovoriti. Imam jedan mladez na nozi, tacnije na gornjem delu stopala nesto malo iznad racvanja 3 i 4og prsta. koliko se ja secam, taj mladez mi stoji tu sigurno 10ak godina, ako ne i vise... prvo je bio jedna tacka, pa je onda rastao, da bi u zadnjih 5-6 godina dostigao jedno odredjenu velicinu i prestao rasti. nikada mi nije predstavljao problem, nije iznad koze, normalnih je ivica i normalne boje, pa mi je bio neprimetan. E sad, u zadnjih 10ak dana primetio sam da malo pocinje da se odize od koze, moze da se napipa prstom, i postao je nekako grublji i kao malo svetliji. veceras sam ga malo bolje pogledao i video da je vec preko polovine odvojen od koze, malo mu fali da otpadne, a ispod se formirao novi mladez. necu ga dirati, neka odpadne sam. mene zanima samo jel to normalno da mladezi mogu tako otpasti i na njihovom mestu da dodje opet novi, ili treba da posetim lekara? da napomenem, hteo sam vec ici kod lekara, ali mi se uvek ispreci nesto pa sve odlazem, zato i pitam ako tako nesto nije normalno otici cu sto pre mogu. hvala svima na odgovoru.

Idi kod kožnog da ti to skinu.

Meni se desilo da mi je otpao mladez pod prilicno ekstremnim okolnostima ali tamo nije izrastao drugi. Isto tako sam skidala neke mladeze kod doktors alu su radili i analize na njima da provere jesu li benigni. Tamo mi nije rastao novi mladez mada ja i dalhe osecam kao da ih imam njih vise nema... Sve cu da ih skinem ne volim ih ufff

Desava se u slucaju kada postoji mehanicka iritacija tog mladeza.U svakom slucaju treba posetiti dermatologa da se vidi da li je to mladez a ne bradavica.
Ja koliko god se trudio da nadjem sta sam toliko smesno napisao, ne polazi mi za rukom :confused:
Paganko i Gufa hvala na odgovorima.

Obrisane su poruke u kojima korisnici spamuju temu. ;)

Bela76 hvala ti puno na odgovoru i razumevanju. Danas mi je na poslu otpao skroz, i sada je (ovaj novi mladez) normalan kao pre. U pravu si da je moguce da je iritacija u pitanju, posto radim na poslu u papucama i bos, a imao sam neke nezgodne papuce sa nekim kaisima. Ja cu svakako otici sledece nedelje kod dermatologa da pogleda i da mi da dijagnozu. Jos jednom hvala svima koji su se ukljucili u temu.

Ako nekog interesuje kako se sami otarasiti bradavice sa tela. Mislim da je lasersko uklanjanje oko 50E.
- Prvo ,ako odlucite da sami radite uklanjanje, bradavica mora biti zdrava, na dodir ne smete da osecate bol.
- Podvezete konac u cvor sto nize oko bradavice, stegnete da se usece u bradavicu pa jos jedan cvor preko kao osiguranje da se nece odvezati. (mozete uduplati konac i pokvasiti vodom, bude jaci i lakse ga je vezati). Postupak ponavljati svako vece, najbolje posle kupanja. Ne mora se posipati nikakav prasak, nikakva mast. Kupanje normalno i po tom delu tela -sampon, sapun.
- Moze konac preko konca mada preporucujem nakon treceg dana odstraniti sav stari konac pa vezati novi kao na pocetku.
- Bradavica ce se jednostavno osusiti, (odrveniti) i otpasti za 6-10 dana.
- U toku tih dana na dodir osetice te bockanje , mozda i tkivo okolo bude blago nateceno i crveno ili posle kupanja belo ali to je normalno. Cak je moguce i da se pojavi gnoj ako se nasilno mrda sasusena bradavica ili krv ali i to je normalno i nista strasno jer ce zarasti kao obicna rana kad se ogrebete.
- Flaster preko da bi sprecili zapinjanje i ne mora da bude nategnut.
- Moze se rasklimavati kao zub da se ubrza otpadanje ali ne nasilno kidanje, ne skracivanje.
- U zavisnosti od velicine nema oziljaka ili jedva vidljiva promena boje koze.
Toliko od mene za dnevnik

Back