Problem sa maticnom plocom!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ivan.i

Početnik
Poruka
5
Pozdrav .prelistao sam forum al nisam nasao odgovor na moj problem ...zamolio bi nekog da mi pomogne.
Kupio sam novu maticnu (biostar 945gc-m4) jer mi je stara crkla.Ubacio sam sve komponente al mi se javlja samo crna slika.nece da upali monitor.pokusao sam i na integrisanoj karti na ploci al isti problem.izvadio sam sve osim procesora al opet isto.nema ni zvucnog signala(beep)...
Neznam sta da radim poludeo sam.jer zna neko u cemu je problem?molim za pomoc.HVALA

Mislim da je RAM memorija u pitanju. Pogledaj koju memoriju imaš, i da li odgovara i jednoj memoriji sa spiska:

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/memory_report.php?S_ID=440

Takođe ti savjetujem, pošto je najvjerovatnije memorija u pitanju, da probaš neki drugi model memorije ili tako nešto. Najgore je što su te komponente stare ko biblija i nerealno skupe.

A da li radi procesor, čuje li se u kućištu da se išta uključilo?

Poslednja izmena:
Pokusao sam i da upalim bez ram memorije al opet nema ni jednog signala.Da kojim slucajem nije ploca i ako je nova mozda nije ispravna.reci mi jer treba da ima neki zvuk ako je procesor riknuo,zato sto i sa komponentama i bez nema nikakvog signala!

Zašto da ne? Ne znam kako je tamo kod vas, ali kod nas ti uzme 15.50€ samo da otkrije kvar na računaru+dijelovi+ruke koje se naplate u 10% vrijednosti dijelova, ako ti crkne GTX580 onda ti likovi uzmu 50€ samo za ruke da je zamjenu.
Ja sam skoro imaojednu zaebanu reinstalaciju windowsa, stvrano nisam znao šta da radim, međutim čovjek koji se razumije u materiju mi je pomogao i sad znam kako se to radi. Na forumima ima ljudi koji jedva čekaju da ispanu pametni čineći tako dobra djela.

Realno, svaki problem koji iskljucuje testiranje Hirens boot-om je nezgodan za dijagnostiku osim kvara napajanja... Probaj tu tvoju memoriju na nekom drugom PC-u i proveri dali ti ta nova ploca uopste podrzava tu memoriju...

Poslednja izmena:
Pokusao sam i da upalim bez ram memorije al opet nema ni jednog signala.Da kojim slucajem nije ploca i ako je nova mozda nije ispravna.reci mi jer treba da ima neki zvuk ako je procesor riknuo,zato sto i sa komponentama i bez nema nikakvog signala!

A, šta ako nema onog malog beeep zvučnika...kako ćeš onda čuti signal....kažeš da si izvadio sve osim procesora....kakav je procesor, odgovara li za novu ploču...

Tacno,ima li zvucnik za bip?
Da li si povezao prednje signalne kablove/zice od kucista kako treba?Proveri.
I pored toga,ako nemas graficki prikaz prilikom dizanja sistema,moguce je da graficka nije kompatibilna(desava se kod ATI).
Mozes li uci u bios?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back