Problem sa mašinom za veš

gabism23

Početnik
Poruka
7
Zdravo svima 😊
Imam problem sa masinom Gorenje w7423, cini mi se da je taj model.. Sensocare 6kg/1200 obrtaja A+++.
Radila je normalno do sada tako kaze i prethodna vlasnica, i odjednom pocela da brljavi u smislu da nekad nece da uradi centrifugu i izbacuje mi gresku e7, koja navodno znaci da ke do filtera ili odvodne cevi.Filter sam ocistila a odvodna cev deluje prohodno jer cukem da voda odlazi...Na nekim.progragima dve normalno odradi a na nekom kao sto je npr brzo pranje na 17' gde stavim manje vesa on sve odradi i kad treba da iscentrifugira pocne da pisti...a recimo na 60,90 stepeni beli kad perem sve normalno odradi..da li je puno vesa nekad ili malo pa nece da pokrene... Ako je neko imao slican problem nek me posavetuje, ali kontam da mi majstor/servis ne gine 😊
Ps stara vlasnica kaze da radi jedno 7,8.godina

Dobrodosla @gabism23
001.gif

Da ta graska e7 je vezana sa problemom izbacivanja vode i zacepljenjem filtera. Posto si to vec uradila, valjda ce se javiti neko strucan da te posavetuje

Zdravo svima 😊
Imam problem sa masinom Gorenje w7423, cini mi se da je taj model.. Sensocare 6kg/1200 obrtaja A+++.
Radila je normalno do sada tako kaze i prethodna vlasnica, i odjednom pocela da brljavi u smislu da nekad nece da uradi centrifugu i izbacuje mi gresku e7, koja navodno znaci da ke do filtera ili odvodne cevi.Filter sam ocistila a odvodna cev deluje prohodno jer cukem da voda odlazi...Na nekim.progragima dve normalno odradi a na nekom kao sto je npr brzo pranje na 17' gde stavim manje vesa on sve odradi i kad treba da iscentrifugira pocne da pisti...a recimo na 60,90 stepeni beli kad perem sve normalno odradi..da li je puno vesa nekad ili malo pa nece da pokrene... Ako je neko imao slican problem nek me posavetuje, ali kontam da mi majstor/servis ne gine 😊
Ps stara vlasnica kaze da radi jedno 7,8.godina
Da li ti je izlazno crevo dovoljno podignuto da bi pumpa radila kako treba..Crevo ne boi trebalo biti nize od 30 centimetara.Bar onaj deo do krivine samog sreva.Ako je stvarno cist propeler za izvlacenje vode,a verovatno jeste,jer kazes da ponekad izbacuje vodu kako treba,moguce je da je neki problem do elektronike.Cas radi,cas ne.Morao bi to da pogleda ipak serviser.Nekada je to sve bilo mehanicki kad nece,orvori se,ispusti voda dole gde je filter.Ocisti se filter i ono radi kao novo.Ovo sad skoro sve elektronika i ako oslabi neka dioda,ili elektrolit na njoj,masina nece raditi kako treba.

Crevo mora u jednoj tački da bude iznad nivoa bubnja inače ima stalno slobodan pad. I da stalno pali e7 i stalno mora da se čačka filter. Proveri prstom dal je prohodna ta rupa, zna novčić da upadne. Valja to otvoriti i proveriti tj mrdnuti sve konektore pomalo. Inače te gorenje pate od svega i svačega. Recimo mene zeza centrifuga kada je jedna ili dve stvari u bubnju, ćebe neće ni da čuje da ocedi. Ovo sve imam sa novom mašinom od prvog dana.

Sve u svemu jedino radi kako treba ako je puna do vrha.

Vise decenija koristi gorenje masine i nijedna nije trajala manje od 10 godina.Pere normalno sve vrste vesa,a i centrifuga radi sa svim vrstama materijala.samo je bitno,pre pocetka pranja proveriti sito,doduse sada su kao korpice za odvod ispred propelera.Sada su sve sa elektronikom i ako se bilo sta poremeti,uvek ce negde u nekom delu pranja praviti problem,ali je najveci,bas pti ispustanju vode.Mnogi se zale na to i to ne samo na Gorenje masinama,vec i ostalim markama.da ne zaboravim,ne treba da bude ispusno crevo iznad visine bubnja,vec iznad nivoa vode u bubnju.

Da li ti je izlazno crevo dovoljno podignuto da bi pumpa radila kako treba..Crevo ne boi trebalo biti nize od 30 centimetara.Bar onaj deo do krivine samog sreva.Ako je stvarno cist propeler za izvlacenje vode,a verovatno jeste,jer kazes da ponekad izbacuje vodu kako treba,moguce je da je neki problem do elektronike.Cas radi,cas ne.Morao bi to da pogleda ipak serviser.Nekada je to sve bilo mehanicki kad nece,orvori se,ispusti voda dole gde je filter.Ocisti se filter i ono radi kao novo.Ovo sad skoro sve elektronika i ako oslabi neka dioda,ili elektrolit na njoj,masina nece raditi kako treba.
Pa znate kako, postavljeno je tako kako jeste i do sada je radilo toj zeni..mada ona kaze da je njoj iskakala greska kad jepretrpana i kad ima puno vode u vesu necu da izbaci i uradi centrifugu..nemam pojma da poludi covek od te elektronike , ni sama ne zna kad hoce kad nece a ne ja da gatam 😁

Pa znate kako, postavljeno je tako kako jeste i do sada je radilo toj zeni..mada ona kaze da je njoj iskakala greska kad jepretrpana i kad ima puno vode u vesu necu da izbaci i uradi centrifugu..nemam pojma da poludi covek od te elektronike , ni sama ne znam kad hoce kad nece a ne ja da gatam 😁
Tu je opet problem nivostat vode,koji sada isto radi preko elektronike,a ne mehanicki preko programatora,pa opet nije za cackanje,ako se neko ne razume u to.Moze nivostat da se nasteluje,ali kazem da je to sad veoma rizicno,posto je elektronika u pitanju.Moze posle pokazati neki novi kivar,jer nivostat treba da bude fabricki nastelovan.

Mora da bude iznad bubnja u jednoj tački, imaš pozadi mesto gde se zatakne crevo a vala imaš i uputstvo pa pročitaj.

Evo na pola klipa se vidi da određeni proizvođači u gornjem delu imaju izlaz creva za odvod vode:

Kod mene nije iznad bubnja vec malo iznad centra,jer malo nize je nivo vode.Imam masinu sa bubnjem za 6 kg vesa,pa je dosta plici od prethodnih,ali je zato mnogo veci precnik i ni blizu vrha bubnja crevo nije,a izvlaci vodu normalno.

Bio majstor skinuo crevo odole i filter i bila je kovanica od 5 dinara , hvatac boja i komad kamenca , kaze da je to jer je napravilo cep i nije mogla voda da ide.. posle je probao i sad vuce vodu i radi centrifuga
Drago mi je da si resila problem.Cudno mi je malo kao sto si pisala,da ponekad izbaci vodu,a ponekad ne.Mozda mlaz pomeri malo novcic,pa krene voda,a kad ne radi masina nekoliko dana,ono zalepi pa nece.Bitno je da je problem resen.

Back