Problem sa laptopom

Poruka
2
Pozdrav ljudi... Imam jedan, pa može se reći, ozbiljan problem.
Imam neku staru krdžu od laptopa, u pitanju je "hp Compaq nc 6000" (1.7 GHz, 1 GB, 40 GB), koristim ga u poslovne svrhe (trgovina).
E sad.... nikad do sada nisam imao problema sa njim, osim što mi je baterija već na minimumu (maksimalno drži sat i 20 minuta). Nisam imao problema sve do danas. 10-ak minuta nisam radio na njemu, nisam obraćao pažnju da se uključio screen saver, pa sam pritisnuo taster za uključivanje, da bi se laptop počeo sam gasiti, u stand by.
Nakon toga, pokušao sam da ga uključim, ali nakon svega 2 minuta rada, zamrznuo se... slika je bila normalna, ali kursor je stajao na mestu i apsolutno ništa se nije moglo pokrenuti, osim ga totalno isključiti. Ponovio sam radnju još nekoliko puta, da bi ga ostavio nekih pola sata da "odmori". Nakon toga, primjetio sam da je ekstremno ugrejan u području coolera i desne strane tastature. I dalje nakon 2-3 minuta rada se zamrzne, ja ga pogasim. Nemam dovoljno vremena da mu iskontrolišem temperature komponenata, pa sad pitam nekoga od vas, šta bi mogao da bude problem sa mojom krdžom??? Da li da ga šaljem na remont, ili mu nema više spasa?
P.S. Napominjem da sam totalni autsajder što se kompjutera tiče.

Unapred hvala vam!!!

Back